Våraccessoarer

Många gånger är det som bekant små detaljer som kan förändra helhetsintrycket av kläderna du bär. Det kan handla om en näsduk, mönstret i din skjorta eller typen av manschettknapp du valt. Framförallt tycker jag att skärpet är en bra sådan detalj. Oändliga varianter av material och form kan användas för att styra känslan av kläderna i den riktning du önskar. Framförallt känner jag att skärpet är ett bra medel att avdramatisera en kostym med.

Använd ett svart krokomönstrat läderskärp, och det ger för det mesta ett aningen stramare intryck. Ett mockaskärp eller en flätad variant ger genast en softare framtoning, utan att det behöver bli alldeles för mycket fritidskläder över det hela. Rätt utfört, tycker jag även att ett skärp med aningen inslag av färg kan vara en trevlig detalj.

Jag har tidigare skrivit om webshopen d.tails.nu, vilken håller ett litet men välvalt sortiment av accessoarer som näsdukar, manschettknappar, men även skärp. Vid ett besök nyligen fastnade jag för deras varianter av flätade tygskärp. Tanken går genast till italienska diton med ett skandinaviskt klingande namn (Anderson’s, reds. anm.). Dock håller d.tails en aningen mer modest prisnivå.

Skärpen känns som bra alternativ till både chinos, jeans och sommarens shorts, men tanken som infann sig ganska omgående var just att prova dem ihop med en enfärgad lite ljusare kostym. Tillsammans med några ytterligare accessoarer från leverantören fick det lila skärpet bli en del av en tänkt något mer vårlik blandning.

Näsduk "trean", d.tails

Manschettknapp "Sten"

Efter en del mailväxling med d.tails, kan ni läsare vid köp av något av skärpen ovan nu även få med näsduken ”Sjuan” på köpet. Ange koden ”thedronesclub” vid betalning, vilket ger er den extra varan nu under en tid framöver (www.dtails.nu).

"Sjuan"

Det här inlägget postades i Stil, Stilråd och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Våraccessoarer

 1. Hugin skriver:

  Wow, snygga kombinationer. Perfekt som inspiration då jag är på väg och fräscha upp min garderob idag 🙂

 2. Erik skriver:

  Enligt mig är den självklara detaljen just nu en majblomma, Sveriges egna lilla poppy.

 3. Fläderblom skriver:

  ”Ett bra medel att avdramatisera en kostym med…”
  Jag har personligen aldrig förstått varför kostymen skall avdramatiseras.

  • Archibald skriver:

   Bra poäng fläderblom. Det jag menar är att jag tycker att det faktiskt finns tillfällen då det kan kännas för uppklätt med kostym, buren med läderskor och läderskärp. Eller helt enkelt tråkigt att undantagslöst låsa sig till de tillbehören.

   Det kan bero på situation, eller bara på hur jag själv känner just den dagen. Jag tycker att det går att klä sig lmer ledigt, utan att tvunget gå över till udda kavaj och byxor.

  • Andreas skriver:

   Den stora frågan är väl snarare varför man måste se kostym som dramatiskt över huvud taget…

   • JensBob skriver:

    Det behöver man naturligtvis inte. Däremot lever vi i ett land där många faktiskt gör det, varför det kan bli fel i vissa situationer och kan kännas obekvämt för den kostymbärare som inte har gott självförtroende. Jag jobbar på en arbetsplats där många glider omkring i trasiga jeans, strumpor med eller utan tofflor och en slapp t-shirt och i en sådan miljö finns det all anledning att avdramatisera kostymen för att inte bli betraktad med misstänksamhet eller känna sig malplacerad.

 4. Andreas skriver:

  Grymt snyggt Archibald!

  De skorna var fantastiska och bältet gjorde sig utmärkt.

 5. Ping: Trevlig helg « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s