Solglasögon: Moscot

De är inga nyheter, och har figurerat ganska flitigt i både bloggar och press under en tid nu. Jag vet inte om det är på grund av, eller tack vare detta som jag ändå blivit lite förtjust i Moscots solglasögon. I vanlig ordning har bågar från New York-baserade Moscot, som med så många andra fabrikat, kunnat ses på diverse mer eller mindre kända personer genom företagets hundraåriga historia. Vilka, är i mina ögon ganska irrelevant i sammanhanget.

Företagets verksamhet inleddes 1899 då Hyman Moscot invandrade från östeuropa till Amerika och New York, där han började sälja färdiga glasögon från en liten vagn på stadens gator. 1925 klev sonen Sol in i företaget, och öppnade den första stationära butiken. År 1950 öppnade Moscot i nya lokaler på 118 Orchard Street där de huserar än idag.

Prismässigt får man generellt vänta sig att betala runt två tusen för Moscots glasögon. I vanlig ordning kan man via diverse botaniserande bland tusentals säljare av dåliga kopior, hitta dem som säljer originalen till ett avsevärt mycket lägre pris.

Kombinationen Hongkong och eBay klingar inte alltid av genuin kvalité och original, men efter viss research verkar det som jag lyckats hitta en lite återförsäljare, som tack vare den låga dollarkursen kan erbjuda dig solglasögon från Moscot för en bra bit under tusenlappen. Jag har god anledning att tro att det som levereras är äkta vara.

Modellerna Miltzen och Lemtosh är två bågar jag fastnat för. Bilderna nedan är länkade till prismässigt fördelaktiga försäljningar. I och med att betalning inte sker via en vanlig webshop, torde säljaren även slippa tidigare debatterad vinststöld, trots vår länk härifrån.

Miltzen

Lemtosh

Lemtosh

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Solglasögon: Moscot

 1. NS skriver:

  Den undre bildlänken fungerar inte för mig, eller är det bara jag som gör fel?

 2. Archibald skriver:

  Det var fel på länken. Nu ska det fungera bättre.

 3. Melker skriver:

  Jag tycker nog att vanliga Ray Ban Clubmaster är betydligt elegantare.

  Vill man gå riktigt oldschool så finns faktiskt orginalbågarna att tillgå fortfarande: http://www.shuron.com/ronsir_zyl.htm

  Finns tydligen hos Mr Mudd and Mr Gold i Stockholm.

  • Archibald skriver:

   De där originalen slår i mitt tycke det flesta glasögonbågar. Otroligt snygga, med perfekta proportioner.

   Jag äger ett par andra bågar vars brygga visserligen skiljer sig lite från dem du länkar till, men de är också väldigt trevliga.

 4. P skriver:

  Man blir lite besviken när du inte berättar vad det är för återförsäljare du har hittat!

  • Archibald skriver:

   Läs det sista stycket i inlägget, en gång till P 🙂 Det är den återförsäljaren jag talar om, och jag kan gå i god för att det är bra varor som levereras.

 5. Daniel skriver:

  Blev riktigt sugen på ett köpa ett par sköldpaddsmönstrade Lemtosh. Frågan är bara om man verkligen vågar köpa dem från Hong Kong.

  Att betala cirka 1000kr för någon man inte är säker på att det är original känns sådär. Då kan man ju lika gärna betala den där tusenlappen extra direkt från början. Men man vill ju alltid spara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s