Tame Impala

Har starkt på känn att det troligtvis blir mycket mer av den här vara under våren. Spåren nedan från albumet Innerspeaker väcker stora förhoppningar. Ett litet tack till Mulshine för inspirationen.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tame Impala

 1. Richard Coeur de Lion skriver:

  Vad lyssnar en drönare på?

  Blir lite fundersam när jag läste/lyssnade på ditt inlägg Archie, tanken slog mig nämligen att jag fram tills nu inte kontemplerat över vad för slags musik som mina kära meddrönare insuper.

  Finns det något sådant som typisk ”drönarmusik”? Eller är det ett privat kapitel, helt avskuret från den annars så omfattande livsstilen vi försöker leva ut?

  Som en liten follow up på detta vore jag väldigt intresserad av din åsikt kring detta ämne samt även , dock försiktigt då jag inte vill stjäla Archies inlägg, uppmana andra drönare till att avyttra sina musikaliska böjelser.

  Som en liten teaser och chock kan jag gå i bräschen genom att tillkännage att jag gillar Detah, Black och Viking metal.

  Tack för alla fina skrivelser och keep it up.

  Tally-ho!!

  • Archibald skriver:

   Jag tror det finns nästan lika många svar, som musikälskande drönare.

   Rent fördomsmässigt föreslås ofta charleston och J&W-relaterade toner. Det vore i mitt tycke synd att helt avgränsa en så oändlig inspirationskälla på det viset. I mitt fall beror det mycket på dagsform. Pop, rock, synth (i en mängd varianter), electronica, jazz, klassiskt… Det finns så många sorters bra musik.

  • Alistair skriver:

   Väldigt varierande och beror på dagsform för egen del.
   Jag tror jag lyssnar på det mesta utom ”latino”, som jag av någon märklig orsak inte finner något som helst nöje av. En musikalisk abomination enligt mitt förmenande.

   Just nu är det mest klassisk musik, jazz och en varierad blandning pop/rock. I den senare genren, mest anglosaxisk 70-80- & något 90-tal samt en hel del elektronisk musik från 70 & 80-talen (som gammal ”synthare” så ligger det alltid nära till hands. En slags regressiv ”musikalisk famn” som man ofta och gärna söker trygghet i).

   Skall man nämna något kuriöst musikaliskt specialintresse (bland många skall sägas!) så kan jag väl nämna jamaicansk Ska från 60- & 70-talen. Ju obskyrare dess bättre. Jackie Mittoo är dock en tydlig favorit i den genren.

   Annars återkommer alltid David Bowie, Kraftwerk & The Clash med jämna, cykliska intervall i min Ipod. Det anger väl någorlunda min musikaliska median.

   MVH
   ~Alistair

  • Olof skriver:

   Eftersom det varierar så mycket vad olika personer tycker om att lyssna på tror jag inte det går att koppla drönarskap till en viss musik. Jag skulle vilja påstå att en sann drönare lyssnar på det han finner njutbart!

   • Tyrone skriver:

    Hear, Hear!

    Det finns bra musik och det finns dålig musik!
    Kvalitet mot dess motsats.

    Detta har dock intet med genre att göra!

    Dessutom har det visat sig att väsentligt mer musik är bra om den tekniska utrustning som används för återgivning är av god kvalitet!
    Jag har funnit att min musikaliska preferens är väsentligt mer vidsynt om den återges på ett bra och naturtroget sätt.

    Dessutom uppenbarar sig, helt oväntat, en ursäkt att köpa fler prylar genom resonemanget ovan!

  • laphroaigman skriver:

   The Wildhearts. Alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s