Nunes Correa

Denna vecka får inledas med tankar om den portugisiska webshopen Nunes Correa. Jag har ännu inte provat några av deras varor, men känner generellt att webshopen och delar av utbudet fångar mitt intresse.

Framförallt fastnar jag så här i vårtider för deras utbud av skor sydda av brun mocka. Alla skorna skall vara randsydda med lädersula. Enligt erfarenhet inget som i sig borgar för kvalité, och magkänslan vid åsynen av de svara läderskorna signalerar high shine och risk för inom kort krackelerad ytfinish. Framför allt deras ”Classic Derby” modeller i svart och burgundy.

Dock känns skorna från Nunes Correa generellt ändå långt mer tilltalande än utbudet som erbjuds i valfri större svensk skokedja, samt att de ändå ligger bättre i prisnivå.

Min spontana reflektion är att butiker som denna mer speglar klädkulturen i ett land som Portugal, men även andra delar av europa. Det finns en större erfterfrågan av skräddad stil och kläder, vilken ger utrymme för leverantörer som även håller en lägre prisbild med ett mer klassiskt utbud. Nedan ett axplock av accessoarer och skomodeller.

(nunescorrea.com)

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Nunes Correa

 1. Johan skriver:

  Skorna ser onekligen lockande ut. Men har känslan av att kvalliten som sagts i inlägget inte är på topp. Det är iaf min erfarenhet från liknande spanska märken.

  Vill även hoppa på tråden att efterfrågan i Sverige inte är kraftfull nog på klassiskt herrmode. En iaktagelse som jag håller med om. Sverige har då det kommer till herrkläder blivit medelmåttigt och lagom. Det finns hoss de flesta svenska män en avsaknad när det gäller att visa respekt gentemot andra och situationer genom en klassiskt genomtänkt utstyrsel.
  Istället har jeans med skjort tagit över som vissa mäns formella klädsel något som jag i vissa situationer både finner kränkande och löjeväckande.

 2. Jan skriver:

  Tjena, såg en del av det du skrivit om kostymer. Vad rekommenderar du att köpa om man har en budget på ca 4000kr? jag är ute efter ngt diskret med bra kvalitet, gärna 60-tals snitt.

  Hälsningar

  Jan

  • Archibald skriver:

   Gissar att du tänker högknäppt, dubbel sprund och smal siluett? Kika hos T.M. Lewin.co.uk, och sy eventuellt in kavajen (och byxbenvidd) till önskad bredd för pengarna som blir över.

 3. Mr O skriver:

  Snygga skor men bara 52€? Det är inget jag skulle våga köpa i alla fall.

  Någon som köpt skor från http://www.markowski-chausseur.fr/ förresten? Är sugen på att testa men osäker på hur kvaliteten kan vara jämfört med exempelvis loake.

 4. Fredrik II skriver:

  Även jag blir väldans sugen på att testa ett par. Deras brogues i mocka för 560 kr inkl frakt (om man väljer pundet) är ju faktiskt mer än ok! Jaja, visst, man får vad man betalar för, men i det här fallet så kanske det kan vara så att det är ok att ha en lite slit-å-släng-sko även i den här modellen. Klart intressant iaf.

  För övrigt anser jag inte att jeans ens kommer nära formell klädsel, till skillnad från allt för många män i det här landet. Löjeväckande, var ordet…

  • JP skriver:

   Jag tycker också att i varje fall mockamodellerna ser riktigt intressanta ut, särskilt helbroguen. Mocka är ju mindre känsligt för tveksam läderkvalitet är vanligt skinn. Priset är onekligen lockande.

   Om någon vågar sig på en provbeställning så är vi nog flera som gärna ser en recension framöver.

 5. Lord Pesherton skriver:

  Munkskorna i mocka ser, utan närmare anblick, ut att vara förvillande lika de jag har hemma i garderoben. De heter dock Finsbury (Någon som testat det märket?). Precis som Fredrik II skriver borde de ju duga utmärkt vid tillfällen där ingen större försiktighet krävs.

  Å andra sidan finns många vintagefynd från mer namnkunniga fabrikat att finna för samma pengar..

  Vem blir först att köpa, testa och recensera? 🙂

 6. hehe skriver:

  Deras penny loafers i mocka ser minst sagt lockande ut… Mocka är dessutom inte så avslöjande som lågkvalitativt läder.

 7. Peder skriver:

  Jag försökta lägga en beställning på ett par skor där men det lades på 50% i skatt. Märkligt.

 8. Kalle skriver:

  Hej!
  Kanske lite sent att ta upp det här inlägget igen, men vet inte vart jag annars ska vända mig.

  Det är så att jag är på jakt efter ett par trevliga, bruna, lågskor, av klassiskt men ungdomligt snitt exempelvis wholecuts eller munkskor.
  Har funnit utbudet i den kungliga huvudstaden mycket skralt, har kanske sökt på fel ställe. Någon affär ni kan tipsa mig om?
  Eftersom jag är fattig student skulle jag önska ett par inte långt över 2000kr.

  Tack på förhand!

  • Archibald skriver:

   En bekant köpte ett par bruna, randsydda munkskor på Rizzo förra helgen. De såg fasligt trevliga ut på bild och finns på butikens websida. Priset är just 2000:-. Dock har jag ingen som helst uppfattning om deras skor kvalitetsmässigt.

   Jag skulle hellre hänvisa dig till Loding, Bexley eller Markowskis webshopar. Det är en större chansning storleksmässigt, längre väntan, fraktkostnad och krångligare vid byte, men sannolikt fasligt mycket mer skor för pengarna. Allrahelst som Bexley (om jag minns rätt) säljer två par skor för 209 euro.

   • Kalle skriver:

    Haha, vad kul! Skorna från Rizzo du beskriver var de enda intressanta alternativet jag hittade senast jag gjorde efterforskningar, sköna och snygga. Blev tyvärr lite avskräckt av eventuella problem med lädersulan samt att jag inte någonstans hittat någon vettig recension av Rizzos produkter. Men det får nog bli dem efter detta festliga sammanträffande!

    Ser alla trevliga ut! Som du nämnt något omständigt med beställningar från utlandet, får bli ett senare projekt.

    Tack så mycket för hjälpen!

   • Archibald skriver:

    Trevligt Kalle 🙂

    Mitt råd är att du hos en bra skomakare lägger ca. 150:- till på att förse dina lädersulade skor med en tunn gummisula. Detta innan du tagit ett steg med dem.

    Det här ökar slitstyrkan och därmed livslängden på dina skor avsevärt. Att som student sula om med randsydd lädersula då dessa snabbt slits, hade aldrig varit ett ekonomiskt försvarbart alternativ under min egen studietid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s