Blanda mönster

Jag stöter ofta på personer som reagerar ganska häftigt, då de ser mönsterkombinationer som de ”lärt sig” att man inte ska göra. Något som snarare uppmuntrar mig att blanda ihop ränder, prickar och rutor.

Det här inlägget postades i Bilder, Reflektioner, Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Blanda mönster

 1. Freddie skriver:

  Snygga skor. Vad är det för märke?
  /Freddie

 2. Erik skriver:

  Jag gillar det! Det är skillnad mellan regler och tumregler. Denna kombination får ju inte ögonen att ”krypa” ändå.

 3. Michael skriver:

  Jag ser absolut inga problem med att blanda mönster, så länge man har sin situation i åtanke. Personligen hade jag undvikit att använda mer än två-tre mönster om det rör sig om en professionell situation i innerstan, men på fritiden tycker jag att man kan blanda rätt fritt.

  Vad är det för märke på skjortan? Jag gillar verkligen att BD-kragen är lite mer tilltagen än ”normen” i svenska butiker.

  Mvh

  • Archibald skriver:

   Den är fyndad för småpengar på butiken Joy. Kanske ratad av de övriga kunderna av orsaken du nämner.

   Ett exempel på min linje att leta även där man inte riktigt förväntar sig att hitta något. Tyget är riktigt trevligt, och snittet faktiskt oväntat välavvägt. Avslutat med en tillräcklig ärmlängd.

 4. Hans Ollonqvist skriver:

  Nu har det inte med ämnet att göra, men jag reser till London imorgon, för att se på fotboll och rugby. Som oerhört fattig student tänkte jag fynda lite second-handkläder, har ni några tips på bra och prisvärda second-handbutiker?

  Mvh

  • Rasmus skriver:

   Stämmer det att det är en skjorta ur TM Lewin´s casual?

  • Archibald skriver:

   Jag vet att Chuffnell under en längre vistelse i staden fyndade lite i trakterna av Victoria. Själv har jag tyvärr ingen erfarenhet. Någon annan som vill yppa något litet smultronställe?

  • Kokie skriver:

   På Golders Green road finns ett antal charity shops som säljer andrasortering och vad som såg ut som återlämnade varor från Charles Tyrwhitt. Ett stort antal skjortor för 7,5o pund/styck och skor till låga priser.

 5. Andreas skriver:

  Bra ämne! Jag tycker resultatet i ditt fall blev både harmoniskt och intressant. Jag brukar ha som tumregel att alltid lämna ett plagg helt omönstrat (kavaj,skjorta,byxa) men samtidigt alltid ha minst ett tydligt mönster i varje outfit. Folk som predikar om vad man inte ”får” kombinera i mönster känns bara tröttsamma och fantasilösa och sällan de bäst klädda i rummet.

 6. FO skriver:

  Den enda regeln som jag slaviskt följer är att inte ha exakt samma mönster och färg på både näsduk och slips. Detta eftersom jag tycker det ser så otroligt tråkigt ut. Annars får magkänslan avgöra vilka plagg som passar tillsammans.

 7. Hans Ollonqvist skriver:

  Kokie: Tack för tipset, vet vad butiken/erna heter?

  Mvh

  • Kokie skriver:

   Det är som sagt charity shops, som drivs av någon hjälporganisation. Namnet på butikerna är således ”Cancer Research UK” eller liknande. Det finns nog åtminstone 4 stycken på gatan och det verkar som alla får varor skänkta av CT.

   Anledningen till att jag befann mig i den ganska långt bort belägna stadsdelen var att Loake-återförsäljaren The Big Red Building aka Gold’s Factory Outlet ligger på samma gata. Värt en titt även om du inte just nu har råd med ett par skor.

   Ett annat tips om du har begränsad budget är varuhuset John Lewis, vars egna varor är något jag rekommenderar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s