Chester Jefferies, som handen i handsken.

Handskkulturen bland svenska män känns ibland nästintill obefintlig. Om inte annat syns detta i utbudet av herrhandskar i handeln. Visst kan du hitta dig ett vettigt par för en tusenlapp eller två, medan utbudet för damer är våldsamt många gånger större, och priserna därmed lägre. Visst bör man som annars vara beredd att satsa på, och betala för kvalité, men även kvalitetsvaror borde väl kunna konkurrera prismässigt? Förhoppningsvis är detta ett faktum i och med Chester Jefferies.

Chukka Brown

Kanske kan det kännas aningen överspelat att ta upp ämnet handskar när våren står för dörren. Dock är morgnarna fortfarande ganska svara, allrahelst för den som promenerar eller cyklar. Dessutom ser nog många bilden av hanskar med tjockt foder, grov utformning och kraftigt värmande egenskaper när ämnet kommer på tal. Handskar med tunt eller inget foder hamnar lite i skymundan.

Tan

Det fanns en tid då män bar olika handskar vid olika tillfällen. Alla avpassade för göromålet. Idag är det visserligen inte lika nödvändigt att som luttrad småbarnsfar ratta familjens Ford, iförd ett par måttsydda driving gloves i tonen Royal Chestnut, även om tanken tvingar fram ett svårkvävt leende. En syn som kunde göra annan humor överflödig en god stund efteråt.

Det har inget att göra med traditionsromantik, eller någon undantagslöst blind längtan till svunna tider och ideal. Snarare känslan att det trots allt fortfarande finns ett behov av fler typer och modeller av handskar, även för män. Framförallt i ett bredare utbud av färger än svart och i bästa fall en variant av brunt.

Cognac

Det kanske är att ta till i överkant med ibland femtio olika färgtoner i vald läderkvalité, och färger som Cranberry eller Emerald (läs: djupt lila och illgrönt). Ändå är det lockande att ögna igenom utbudet, och fantisera smått om ett test av C. Jefferies till synes väldigt prisvärda bespoketjänst.

Det här inlägget postades i Stil, Stilråd och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Chester Jefferies, som handen i handsken.

 1. Gabriel skriver:

  Jag har ett par som jag köpte i Skottland med chasmirfoder. Är inte bespoke utan köptes i butik men är helnöjd med dem. Bra läder och välgjorda, har använts flitigt och börjar nu få fin patina. Har själv funderat på att skicka in mått för att sy upp fler, har bara inte fått tummen ur…

 2. Johan skriver:

  Håller till fullo med, handskar är underskattat som plagg. Har själv alltid tyckt att det krävs olika modeller och varianter för att lyfta upp ens kläder.

 3. Willgott skriver:

  Jag har kollat på den sidan och funderat. Tänkte slå till den här månaden men CSN-budgeten gick till ett par Alfred Thurston hängslen som ni skrivit om tidigare.

  Blir det beställning och recension Archibald? Hoppas på det 🙂

 4. Cyril Strideforth-Knickerbocker, Esq. skriver:

  För den som önskar en tunn och smidig läderhandske med bra passform med urvali en mängd färger, kan jag rekomendera att leta i hästsportsbutikerna. Står man ut med en diskret förstärkning i form av en extra förstärkningslapp mellan lillfinger och ringfinger (för tygeln)så kan här göras fynd till ett lägre pris än annars är brukligt på marknaden för en motsvarande handske.
  Exempelvis köpte jag ett par ”dark tan” dragande åt oxblod-färgade skinnhandskar till det facila priset av 350:-på ”Horse Farm” i Falkenberg förförra året. De håller formen ännu (fast då har jag heller inte använt dem til häst).
  ”Strutters”

 5. Wonderer skriver:

  Ingen som vet var man kan hitta handskar av denna typ?
  I synnerhet sådana som synes på bild nummer fyra.

  http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20101116/fingervanten-refined

 6. Erik skriver:

  Jag ska till Milano i början av Maj och hade tänkt mig skaffa ett par tunnar handskar som passar sig för lite varmare väder då det egentligen mest är blåsten man vill skydda mot.

  Har nig några tips på butiker eller promenadstråk man bör hålla ögonen öppna för?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s