Skor till stundande formella tillställningar.

Vår och sommar innebär för många student, men ofta också bröllopsbjudningar och diverse andra festligheter. Då svarta skor fordras, är ett par cap toes ett våldsamt trevligt alternativ. Personligen tycker jag det är roligare då det händer något i tåpartiet, istället för den visserligen renare utformningen på exempelvis ett par wholecuts. Jag har skrivit om Markowski tidigare. Nedan, ett ypperligt alernativ till studentsko, nytt i deras sortiment.

Priset är inte exceptionellt lågt, och det finns liknande alternativ från många olika leverantörer i klassen. Det som tilltalar mig med just Markowskis alternativ är den något slankare, välmejslade lästen, vars formspråk i min värld för tankarna till skor på långt högre prisnivåer.

Hubert, på Markowskis läst 197.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil, Stilråd och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skor till stundande formella tillställningar.

 1. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Ett halvhyffsat företag om jag läst rätt. De skrevs ner på en holländsk site av en idiot som marcherat ett par mil i dem innan han försökte lämna tillbaka dem. Markowskis reaktion är dock läsvärd som kuriosa:

  http://www.stijlforum.nl/SMF/index.php/topic,4071.30.html (scrolla ner)

  Även Styleforum.net innehöll samma information med rektifiering. Summa summarum gav ett mer välbalanserat omdöme som jag inte vill hålla för mig själv:
  ”Some of the crticism seems justified, although an exchange surely would not have been appropriate as anybody knows he should not wear shoes outside if he plans to give them back. But I think the quality control is indeed quite poor at Markowskis. I got two pairs of them and they had flaws at the seam and the tongue. Not terrible, but rather a second than a perfect. I kept them anyway as the flaws weren’t all too terrible and sending them back would have been expensive.
  The general quality is quite all right however, comparable to Loakes 1880. They seem to use good leather (probably better than Loakes) and other materials and if you wait for the sales you can get the shoes for 115 Euros which is rather a bargain.”

  Själv har jag dock ingen erfarenhet av detta märke men det är inte omöjligt att jag testar ett par när jag är på plats i Paris vid tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s