Archibald kommenderar läge vår

Idag har vi bannemig passerat någon slags gräns mot våren till! Trots relativt hård fartvind, höll sig temperaturen ändå till det hanterbara i köldväg trots tunn vårrock. Ett faktum som bör framhållas, och märkas även i klädvalet. Om än försiktigt.

Så, från gårdagens mer vinterbetonade sammansättning av grå ull och ruggat svart till varmare nyanser av beige, blått och brunt. Det är vår kära drönare!

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Archibald kommenderar läge vår

 1. Hank skriver:

  Halsduken och rocken var verkligen en färgmatchning made in heaven. Ja idag är också vädret himmelskt!

 2. Otto skriver:

  Jag skickar också mina komplimanger till matchningen av rock och halsduk!

  Får man fråga vad det är för rock? Jag är på jakt efter en liknande, gärna något som står emot lite väta utan att vara en regelrätt regnrock.

 3. Alistair skriver:

  Snyggt men jag hade definitivt valt en annan nyans på handskarna.
  Ett par vildsvinshandskar i samma färgton som skorna/väskan hade varit perfekt.

  MVH
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Ge mig butiken jag söker, och jag skola bli salig 😉 Som jag har letat efter ett vettigt alternativ likt det du beskriver, som inte kostar varken skjortan, överrocken eller kostymen. Herrhandskar är i mina ögon, som så mycket annat, beklämmande underrepresenterade på den svenska marknaden.

   Fru Mulliner behövde ett par i helgen, och kunde med några minuters varsel lämna bilen och återvända med ett par i just den ovan nämnda bruna tonen. Välsytt mjukt läder, för i sammanhanget småpengar. Satt helt enkelt, som ett par handskar. På henne.

   Till nöds fick de på bilden med sin mörkt chokladbruna ton plocka upp diverse detaljer på rocken.

   • FO skriver:

    Du har dessvärre helt rätt. Envisas man dessutom, som jag alltid gör, att välja sorten med sömmen ”på insidan” (som handskarna på bilden i inlägget), är det hart när omöjligt att hitta vettiga handskar till bra pris. I alla fall om man letar efter annat än svarta.

   • Alistair skriver:

    Archibald,

    Tyvärr blir vildsvinshandskar ganska kostsamma men mina har jag haft sen 1998 och de blir bara vackrare med åren.
    Du får räkna med 1000-1500 SEK/paret men se det som en investering. De är i princip ”outslitliga” och får, som sagt, en underbar patina med åren.

    Eftersom jag råkar veta din hemvistort så kan jag tipsa om att dylika finns (fanns?) att köpa på läder-/skinnbutiken ”G&V Pettersson AB” som ligger på Bokhållaregatan.

    Vidgar man blicken torde dessa finnas att tillgå på de flesta välsorterade handskaffärerna i huvudstaden.

    MVH
    ~Alistair

   • Archibald skriver:

    Det blir till att överväga investering.

   • Henric skriver:

    Jag letade länge innan jag sprang på en bra webbutiken för handskar. Jag har köpt mina senaste 4 par handskar via en butik som ligger utanför Göteborg (i Sisjön). De har bra priser och är man i krokarna kan man ringa innan och hälsa på och prova på plats. Även några par till min kära fru har det blivit. Butiken heter Widboms:
    http://widboms.jetshop.se/
    Jag betalade ca 400 för mina ofodrade vildsvinshandskar i färgen kork.

   • Archibald skriver:

    Hur är passformen? Känns som att få handskar idag sitter just som en handske. Snarare löst och luftigt för att passa många. Lite motsvarande problemet med många konfektionskavajer, höga ärmhål och vida ärmar. One size fits no one.

    Sen vore det lite lustigt att träffa den där Herr Handskar de nämner, för så vitt jag skulle gissa, är der herrhandskar vi talar om 😉

   • Henric skriver:

    De sitter som handskar skall. De ofodrade sitter tight och är som ett extra skinn medans de pälsfodrade lite lösare för att hålla värmen. Vad det gäller storleken så är ofodrade jag har en halv storlek minde än de pälsfodrade (7½ resp 8). Det skall nog dock tilläggas att jag har köpt mina par på plats och provat innan köp.
    Det finns ju ett alternativ i England, som jag dock inte provat, och det är Chester Jefferies som erbjuder bespoke service. Kostar tydligen bara £20 första gången.
    http://www.chesterjefferies.co.uk
    Är det någon som har erfarenhet av deras bespoke service så skulle det vara kul att höra om dessa.

 4. Aaaa letandet efter de perfekta handskarna drev mig smått till vansinne nu i vintras.
  Jag fann dock de perfekta handskarna (för mig) på brittiska Ebay. Mina är ett par ofodrade ”bil”handskar i den efterfrågade färgen. Prima kvalité och passformen är så att säga som handen i handsken.
  Mina handskar kostade blyga £20 inkl. frakt.

  Jag vet att jag under mitt letande av ”bil”handskar sprang på mycket stiliga ”vanliga” herrhandskar på Ebay, kan ju vara lönt att slänga ett öga där med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s