John Francomb

Under senaste londonresan köpte jag en av T.M. Lewins John Francomb skjortor. Jag har tidigare avfärdat dem (modellen ”Milan”) på grund av enorma turndownkragar och väl ystert mönstrade tyger.

Den här gången hittade jag en modell med vettig krage, och ett tyg i en inte alltför livfull färgställning och mönster. Passformen är ännu något mer figurnära än T.M. Lewins ordinarie slim-fit, och tyget är nog det bästa jag påträffat hittills från leverantören.

Jag tror linjen skjortan kommer ur kallas ”John Francomb Classics”, och just denna modell har dubbel manschett. Manschetten diskuteras ofta i olika forum, där många reserverar den dubbla endast till formella tillfällen eller kombinationer. Själv tycker jag den är oerhört trevlig att ha även i ledigare sammanhang, antingen med en diskret knapp av samma metalltyp som klockan, eller en enklare manschettknut.

För övrigt kan jag meddela att beställningen inför resencionen av Tailor Store änligen kommit iväg. Utöver de vanliga skjortorna kommer även ett par av deras måttsydda chinos att hamna under luppen.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till John Francomb

 1. Gustav skriver:

  Underbart, lägg gärna upp en bild eller två på Tailor Stores chinos. Jag har tidigare bett dem att göra detsamma men ingenting har hänt förstås… Är i övrigt mycket positiv till Tailor Store, som blev årets e-handlare i veckan!

 2. David B skriver:

  Hur stor skillnad tycker du det är i passformen mellan dessa och deras slim fit? Jag antar att denna är av typen ”fully fitted”.

  • Archibald skriver:

   I grova drag skulle jag säga att du kan dra bort ungefär en tredjedel av den marginal en vanlig slim-fit lämnar. Dvs. om en slim-fit modell lämnar 12 cm extra tyg i midjan, blir det ca 8 cm på Francombmodellen ovan.

   • David B skriver:

    Tackar!

    Ska nog beställa en sådan nästa gång och känna efter lite. Tycker ibland att även slim fit lämnar lite mycket tyg över här och där.

 3. lano skriver:

  Jag är inne på mitt sjätte exemplar av tailorstore skjorta, och först nu är jag helt nöjd med passformen. Alla justeringar jag gjort sen första exemplaret har lett till att något annat ändrats, som jag sedan tvingats justera igen, men som sagt, efter sex skjortor är jag äntligen nöjd med passformen, som går att få riktigt bra. I sin helhet kan jag säga som följer om tailorstore:

  Fantastisk kundservice.

  Riktigt dålig kvalitet på de billigare skjortorna, mer behöver inte sägas.

  Deras tyger i lin/bomullblandning håller bra kvalitet

  Deras tyger i rent lin lämnar lite att önska, jag upplever att de tappar lystern.

  Bra kvalitet på de lite finare tygerna, Min senaste är i 800 kr klassen av egyptisk bomull och överträffar förväntan. Tyget behåller fin lyster även efter tvätt.

  Kanske bör tilläggas att jag tvättar alla skjortor i 40 grader fintvätt med Grumme tvättmedel, använder en liten skvätt blekmedel till vita skjortor, inget sköljmedel. Sprutar på Vanish fläckborttagning när så behövs på krage/manschett.

  Var flera år sedan jag beställde från tailorstore första gången och jag försöker vara så opartisk jag kan. Jag kommer definitivt beställa från de igen, men till Er alla som går i tankarna, håll er till deras finaste tyger, inget annat, det är bara bortkastat.

  Håller på med en jämförelse mellan Tailorstore och The Fair Taylor nu, drönarklubben ska få ta del av den om så önskas i framtiden när jag har aningen mer kött på benen.

 4. Amiral Torsk skriver:

  Stekarj_vel. När T M Lewin har så mycket trevligt, varför i hela friden välja det där?

 5. Mästaren skriver:

  Jöns nu förstår jag inte! Eller är du ett sånt där troll?

  • Jöns skriver:

   Ibland vet jag inte ens själv. Men jag kan inte förstå engelsmännens förkärlek för partyskjortor som ser lite crazy ut. Visst, jobbar man på kontor och har skjorta på sig varje dag på jobbet vill man ju marker att det är fest/helg (ibland både och) på något sätt, men det är inte alltid vackert.

 6. Mästaren skriver:

  Chinos från tailorstore är jag spänd på, ses fram emot recensionen.

 7. Karl skriver:

  Ang. Tailorstore så har jag handlat en skjorta därifrån. Passformen var väl okej men det som jag fann lite synd var att denna skjorta verkligen inte åldrats med värdighet.
  Mönstret(blåvit-randigt) har på kragsnibbar och manschetter blivit helt utnött då tyget uppenbarligen inte orkat med. Användningen har varit ganska så sparsmakad jämfört med många andra skjortor som slitits mindre under samma tid(ca 2 år). Jag tror att jag betalade 650-700 för den så det var inte något av de billigare tygerna.

  Gällande skjortan på bilden så ser jag mycket fram emot en matchning! Jag skulle inte våga mig på det själv men om du lyckas så skall du ha all heder.

 8. Ping: De rosa rutorna « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s