W.H. Taylor Shirtmakers

De senaste dagarnas kommentarsdiskussion har gjort mig ordentligt nyfiken på skjortor från W.H. Taylor Shirtmakers. Är det något plagg jag fortfarande mängdhandlar, så är det just skjortor. Troliogtvis för att jag fortfarande är på jakt efter den där tillverkaren som under en längre tid, med tillförlitlig tillgång, kan leverera rätt kragmodell, ärmlängd, tyg och bröstvidd till rimligt pris.

Framförallt är jag imponerad av webshopens utbud av klassiska enfärgade skjortor. Det är inte stort till antalet, men basfärgerna som märkligt nog är ganska svåra att hitta i vettiga modeller på andra ställen, finns där. Alla skjortor går tydligen också att beställa både i klassisk vidd, eller i ett smalare snitt.

Vidare kan man helt fritt kombinera kragstorlekar och ärmlängder! Den senare alltifrån 32” till 36” (81 – 91cm). Avsaknaden av denna möjlighet, är för mig den absolut största nackdelen med andra leverantörers skjortor. Exmpelvis T.M. Lewin, vilka har väldigt fasta intervall med ärmlängder kopplade till vissa kragstorlekar. Själv behöver jag kombinationen 15,5” med en ärm om 35”. En tydligen inte alltid självklar kombination i leverantörers utbud.

Ovan nämnda kommentarer skvallrar även om pärlemorknappar och tyger med goda egenskaper, vilket inte gör det hela mindre spännande. Tydligen skall även skjortorna från W.H. Taylor, vara desamma som plagg som tidigare gick under namnet ”Coles”. Ett namn som tydligen också varit synonymt med goda skjorterfarenheter.

Efter en liten rundtur på websidan har nyfikenheten inte minskat. Dock har några av bilderna på tillverkarens cutawaykragar väckt en fundering: Är kragarna ganska små, eller har de bara knutit en väl tilltagen slipsknut på alla bilder där de tipsar om tänkbara slipskombinationer? Nedan en cutaway, samt en classic collar.

Med en generell prisnivå om ca £60 per skjorta, och en grundfrakt om £10 till sverige(en skjorta i varukorgen), känns det gott och väl som att W.T. Shirtmakers kan utgöra ett mycket vettigt alternativ i jakten på bra skjortor till det vettigt pris.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till W.H. Taylor Shirtmakers

 1. Lord Suggs skriver:

  En snabb mätning i garderoben gav vid handen att kragen är aningen kortare/mindre bred (mätt från snibben upp längs med kragen framsida) än några av de andra tillverkarna. Ca. 5 mm mindre än Lewin, 3mm mindre än Tyrwitt men bara någon mm mindre än Harvie&Hudson.

 2. Gustav skriver:

  Det var mig en fruktansvärt ”well spread” krage. Jag tycker personligen att spreadkragarna ser lite löjliga och nästan lite ”gulliga” eftersom de blir så små. Själv föredrar jag de lite mer klassiska kragarna!

 3. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Även jag har några skjortor från Coles hängande i garderoben, men jag måste tillstå att på mig hänger de ytterst sällan. Anledningen är att de är väldigt ”oslimmade”* samt har väldigt tunna manchetter. Jag gillar styvhet i manchett och krage, vilket inte var att förvänta hos Coles. Vidare var konfektionsmodellerna väldigt kortärmade, vilket också ställde stora krav på strykprocessen (spraya stärkelse, dra ut, stryk, dränk manchett och krage i stärkelse, vänta, stryk). Ytterst tidsfordrande om man vill ha det som jag vill. Dessutom var manchetten också ruskigt vid och eftersom jag har klena armar ser det inte så lustigt ut och känns inte så heller.
  Nu vet jag givetvis inte om man har även ändrat modellerna i samband med namnändringen, men så icke skulle hellre köra Thomas Pink om jag såg mig tvingad till konfektionsköp.

  Däremot är kvalitén på tyget alldeles rasande bra, så för den som passar deras modeller är det säkerligen ett lyckat och inte alltför dyrt köp.

  *Ursäkta uttrycket, kunde inte komma på något bättre i hastigheten.

  • Archibald skriver:

   Tack för värdefull kompletterande information. Kanske kan du ge oss något slags referensobjekt från någon annan konfektionsleverantör att jämföra med i fråga om ärmlängden?

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Archibald,

    Mitt intryck – men betänk väl att det rör sig om skjortor som har 8-10 år på nacker – var att Pinks skjortor var lite mindre vida över kroppen samt att deras ärmar var något mindre tilltagna i bredd, emedan längden på desamma för min del var utmärkt. Vidare gillade (och gillar jag fortfarande) Pinks cut-away krage skarpt även om manchetterna är lite för tunna för min smak. F.ö. gillade jag även Coles cut-away kragar, vilket var anledningen till att jag handlade av dem över huvudtaget.
    Då jag har en för konfektionsproducenten mycket utmanande kroppsbyggnad har jag sedan länge gått över till skräddare eller MTM, så mina preferenser i sammanhanget kanske ska tas med en nypa salt för den med mer statistiskt genomsnittlig corpus.

 4. Mästaren skriver:

  Cutaway kragen såg nästan fjantig ut.
  @ Ing Nilsson” Vid, vida” kanske är ord att använda.
  Modellerna passar alltså kortärmade tjockisar där fetman väller ned på handlederna?

  • Ing. Nilsson skriver:

   Bäste Mästaren,

   Helt rätt och riktigt. Jag upptäckte efter att ha tryckt på skicka-knappen att jag lyckades få det rätt lite senare i inlägget. Vad det passformen beträffar: får jag hålla det på att den i alla fall inte passade på en lönnfet karl med tunna oranoetang-armar och lång bål (dvs mig)?
   Emellertid har jag ingen erfarenhet av Coles efter namnändringen så det är möjligt att de bättrat sig.

 5. Dennis skriver:

  Har sett att folk klagat på ärmlängden tidigare på andra forum, gällande dubbelmanchett då alltså. Har även läst att de ska vara lite väl generöst skurna, men även att måtten har varierat och inte längre är som de var för några år sedan då de tillverkades i Glendalen-fabriken.

  http://www.whtshirtmakers.com/sizingguide.aspx
  http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?101919-Coles-shirt-fit-review&p=1051464#post1051464

  För övrigt så verkar herr Taylor själva finnas på forumet på ”Ask Andy”, följande länk listar alla inlägg han gjort:
  http://www.askandyaboutclothes.com/forum/search.php?searchid=1156612

  Det erbjuds tydligen också ”Made To Order” om man är villig att betala lite extra, man kan då välja bland betydligt fler tyger. Det länkas till en annan sida för tygval, antar att detta är leverantören de köper sina tyger från.

  http://www.whtshirtmakers.com/madetoorder.aspx
  http://www.acornfabrics.com/

  På tal om små kragar, vad tycks om denna:
  http://udeshi.co.uk/eng/extcutcollar.htm 🙂

 6. Lord Suggs skriver:

  Lustigt hur storlekar kan upplevas olika. Jag tycker inte ärmlängden skiljer sig alls från de andra tillverkarna (jag har 35″ i samtliga förutom Lewin som följaktligen känns/är aningen kort i deras 34.5″). Kragarnas vidd etc. är givetvis en smaksak.

  ”Mästaren”>> Jag är i allra högsta grad normalbyggd och skjortorna sitter bra tack. Jag hade egentligen tänkt ägna ditt konstruktiva inlägg den uppmärksamhet det förtjänar, d.v.s. ingen, men kan dessvärre inte låta bli att undra vad du anser att du tillför genom ett synnerligen vulgärt språkbruk med ord som ”fjantig”, ”tjockisar”, ”fetma som väller ned” e.t.c.? Är det verkligen så svårt att hålla en anständig ton gentemot andra människor som diskuterar något så trivialt som skjortor? Det är bara så tråkigt.

  • JP skriver:

   Hear, hear!

   Här på TDC brukar vi vinnlägga oss om ett konstruktivt och informativt klimat i kommentatorsfältet. Jag hoppas att ”Mästaren” i framtiden ansluter sig till detta.

   I all välmening.

   • Mästaren skriver:

    ska genast gå barfota till Santiago de Compostella för att bota mina synder. Min kommentar var mer riktad mot Ing Nilssons sågning av storleken på skjortorna. Inte alls som en pik kroppsformen på de som bär skjortorna. Förlåt! Bot och bättring utlovas framledes!

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Mästaren,

    Hur menar du nu? Har jag enligt ditt förmenande skrivit något olämpligt som gör att du känner dig nödgad att handla därefter? I så fall vill jag ju hemskt gärna veta var jag felade.

 7. Mästaren skriver:

  Oj vilken dålig karma jag spred. Inte min avsikt
  Bäste Ing. Nilsson.
  Ni har icke felat. Då jag läste ert första inlägg beklagade ni er över ärmlängd, vidd och vidd på manchetterna. Jag drog saker till sin extrema spets för att få en reaktion. Det fick jag, dock oväntad och på mitt språkbruk, vilket jag med önskvärd tydlighet lärt mig icke passar sig på detta forum och alls icke den reaktion på skjortans snitt som jag ville ha. Mitt åt, jag lär mig av mina misstag och skall undvika ord som löjlig, fjantig fetma, tjockisar, saker som väller med mera. Tonen skall vara stiff upper lipp från nu. Om det blir fler inlägg?

 8. Mästaren skriver:

  Tycker fortfarande att Cut away kragen är i minsta laget.

 9. Lord Suggs skriver:

  : )

 10. Lars skriver:

  Jag har en skjorta från WHT, är inte helt övertygad om kvaliteten. För det första tog det över en månad att få skjortan då det visade sig att den jag beställde (som enligt hemsidan fanns) inte alls fanns i lager. När Jag mailade och frågade var skjortan var fick jag svar att den var tvungen att sys upp. Ytterligare tid gick och det visade sig sedan att man sytt upp en skjorta med dubbelmanschett varpå man var tvungen att sy upp en ny. Detta kan givetvis vara en engångsföretelse.

  Däremot visar kragen tendenser på att bubbla sig i kanterna. Har då haft denna skjorta i ett par månader vilket kan jämföras med den första jag köpte från Charles Tyrwhitt, vilket säkerligen är mer än två år sedan, och denna visar fortfarande inga sådana tendenser.

  Förvisso pärlemorknappar, dock mycket tunna. Inte ultraslimmad om man är på jakt efter detta och inte heller speciellt slimmade i ärmarna.

  Hoppas mina observationer kan vara av intresse.

 11. Adam skriver:

  Jag har tidigare dålig erfarenhet av Coles, vilket jag hört att flera andra också haft, något som förmodligen nödgat företaget till ett namnbyte, istället för, att döma av ett par kommentarer om kvalitén under det nya namnet, förbättra skjortornas passform. Framförallt är det är ärmlängden som de har problem med att få till. Beställde två skjortor för ett par år sedan som var för korta i ärmarna när de anlände. Returnerade dessa och blev lovad nya som efter någon månad (de fick tillverka nya) dök upp men alldeles för långa istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s