Inför vårens stundande golfsäsong

Jag spelar inte golf själv, men har en känsla av att jag kommer prova på sporten aktivt och förmodligen tycka bra om den, senare i livet.

Tills dess tänkte jag presentera ett par trevliga golfskor jag såg här om dagen för er som redan är mitt uppe i missbruket. De återfinns på engelska Barker Blacks websida. Priset? I sammanhanget som klippt och skuret för den genomsnittlige oljeshejkens plånbok.

Barker Black golf spectator

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Inför vårens stundande golfsäsong

 1. Fläderblom skriver:

  Barker Black dekorerar ofta sina skor med dödskallar. Först såg jag inga på detta par, men de finns. En skalle bildas av brogue-mönstret framme vid tån och en annan finns på sulan, alldeles framför klacken. Spelar pirater golf?

  • Archibald skriver:

   Ja det tror jag, absolut! Vill minnas att jag hört historier om en ganska avancerad tour då det begav sig kring 1700-talets karibiska öar. Grundad av irländaren Dogleg O’nine 😉

 2. Mästaren skriver:

  Rätt fräcka, men för 3250 DOLLAR! kan man ju låta få två par måttbeställda. Är det inte tryckfel?

 3. Mästaren skriver:

  Jo ett par ”vanliga” Black går på 850 dollar, krokodilstackaren som släppt skinnet var nog dyr i drift.
  På golfbanan föredrar jag personligen skor från tillverkare som specialiserar sig på golfskor. Footjoy till exempel. Lädersulade skor må vara hur ‘coolt’ som helst men det är synnerligen opraktiskt på en golfbana speciellt i den höga nord där det stundom regnar trots att man spelar.

  • Archibald skriver:

   Gissar att jag kommer resonera på liknande sätt angående skorna, den dag jag börjar bruka jord med diverse järnklubbor.

  • Goretexmannen skriver:

   Jag gillar inställningen till vädret som skymtar i formuleringen ”… regnar trots att man spelar”. 🙂

 4. ole skriver:

  Du har aldrig spelat golf men vet att du kommer gilla den när du börjat. Lustigt resonemang. Det är sådana som dig som svämmar över våra banor, driver upp priser och allmänt förstör sporten. Inget illa menat.

  Snygga men som tidigare påpekat värdelösa skor på svenska golfbanor.

  • Archibald skriver:

   Jag gör ett mycket välgrundat antagande, förtydligat med Förmodligen, vilket är ganska långt ifrån att påstå att sig veta.

   Jag säger heller inte att jag aldrig någonsin hållit i en golfklubba, snarare att jag inte utövar aktivt.

   Du har dock helt rätt ole. Landets banor och klubbar svämmas över av personer med väldigt märkliga tankar om spelet, vilket förstör sporten. Inget illa menat.

   • Algy skriver:

    Golf är ett sjunkande skepp. Det byggdes banor på löpande band på 90- och tidigt 2000-tal när Svensson skulle ut på greenerna och leka med de stora grabbarna. Kommunerna hängde på och gav klartecken till jätteprojekt i stadsområden, mark som enligt mitt tycke kunde ha använts till betydligt bättre saker. Nu är det inte roligt längre eftersom många insett att det är tidsödande och dyrt med golf, alternativt otrendigt. Så klubbarna sitter i med skägget i brevlådan och kan inte betala tillbaka så kallade ”spelarlån” till sina medlemmar, alltså pengar som medlemmarna lånat ut till klubbarna för att finansiera verksamheten. Istället försöker man sälja spelrätter, alltså rätten att spela på banorna. Men de är det ingen som vill betala för.

 5. Cyril skriver:

  Vill man hålla på med en verklig gentlemannasport, men inte gillar regn, så kan jag rekommendera herrarna att prova på boxning istället.

  Det kan dessutom vara en stilistisk utmaning att hitta en slips eller näsduk som passar till blåtirans blå/gröna nyans.

  • Mästaren skriver:

   Hur vuxna män som slåss kan kallas sport är jag förundrad över, att dessutom kalla det en sport för gentlemen tycker jag är konstigt.

  • Alistair skriver:

   Instämmer.
   Boxning är en märklig ”sport” alldeles oavsett eventuellt gentlemannakomplex och är dessutom uppenbart farlig för både kropp, karaktär och psyke. Detta blir extra tydligt när man får uthärda offentliga framträdanden av denna ”sports” utövare.

   Ett varnande exempel i Sverige torde Hr Paolo Roberto utgöra.

   MVH
   ~Alistair

 6. Cyril skriver:

  Det är märkligt att just boxning blir bedömd på några få offentliga företrädare. Är det rimligt att anse att golf leder till sexmissbruk eller att själva spelet tennis medför kokainberoende? Eller att utövande av fotboll eller hockey leder till en benägenhet att förgripa sig sexuellt mot kvinnor? Nä, det verkar vara unkna fördomar som talar, mina herrar.

  Farligheten i den s k ”diplomboxningen” som är tävlingsformen i Sverige återstår dessutom för Er att bevisa. Idrottsutredningen har sagt att det inte finns några särskilda medicinska risker med detta. Utöver detta är det en minoritet av utövarna som överhuvudtaget tävlar.

  • Alistair skriver:

   Nej det är inte själva idrotten, d v s golf, tennis, fotboll och hockey som leder till att människor beter sig som svin. Det räcker att idrotterna drar till sig svin som fostrar nya svin för att det skall hända. I boxning så behöver du inte vara ett svin för att hamna på löpet, det räcker att du fått tillräckligt med ackumulerad stryk.

   Fortsätt dock gärna att boxas. ”-Each to his own”.

   MVH
   ~Alistair

 7. Cyril skriver:

  Aha, du menar att Paolo Roberto var smart och blev dum av boxningen? Ja, han var säkert rena Einstein på 80-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s