Skor av syntetmaterial

Det finns situationer där en randsydd konstruktion och en läst av läder, inte kan bli mer fel. Ibland är det enda tänkbara alternativet en sko, mer eller mindre rakt igenom konstruerad av syntetmaterial. Är du som jag lagd så att ett visst mått av träning känns som ett vettigt inslag i vardagen, vet du också vikten av ett par vettiga löparskor.

Målet i nuläget är Göteborg en helg i slutet av Maj. Skorna nedan skulle dock ha införskaffats i vilket fall. I vanlig ordning är de bättre att köpa på nätet, än i handeln. Just den här webbutiken har en prisnivå som nästan ligger på 50% av det svenska butikspriset. Vi var nu ett gäng som beställde tillsammans, totalt sex par skor, vilket genererade en skrämmande fraktkostnad på totalt £60. Skorna var dock i slutändan fortfarande hälften så dyra som i svensk fackhandel.

Jag köper gärna tjänsten att prova ut rätt sko i dessa butiker, det har visat sig att jag har ett något problematiskt löpsteg. Men att sedan inhandla skon när alternativet ovan finns, känns i min värld dumt.

Lyfte löpningen till en ny, högre dimension.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Skor av syntetmaterial

 1. Algy skriver:

  Problemet är att man inte betalar något för den service som butiken i fråga erbjuder. Har jag stått och kollat mitt fotvalv och sprungit på bandet och fått reda på det jag behöver veta av personalen på exempelvis Löplabbet, då skulle det vara oförskämt att inte handla där. En annan sak är att bara gå in och prova skon i valfri butik men inte utnyttja deras specialtjänster – då behöver man inte ha dåligt samvete. Tycker jag i alla fall.

  • Spiceywiener skriver:

   Exakt! Den service man får vid val av rätt sko är ovärderlig. Jag tog en tur till just löplabbet och redogjorde mina mål och förutsättningar och de började sedan undersöka fötterna via en sån där spegellåda och sedan mitt löpsteg via ett löpband. Sedan provades rätt skor ut och skillnaden mot mina tidigare skor var enorm. Numera springer jag som en välsmord blixt.

  • Archibald skriver:

   Helt riktigt. Om tjänsten med provlöpning på band etc inte kostar en krona, är ju ett köp absolut mer motiverat. Däremot vet jag att några butiker erbjuder tjänsten med omfattande analys och undersökning, som en fristående vara för ca 300 – 400:-.

   • Algy skriver:

    Okej. Ja, så snåla är de inte i Göteborg än så länge. Men så har jag ju handlat efter varje besök också..

 2. Johan L skriver:

  Något man ska ha i åtanke är att piratkopierade löparskor inte är helt ovanligt ute i handeln. Att köpa ett par piratkopierade löparskör kan bli en riktigt smärtsam upplevelse. Där är det en försäkring i sig att gå till en butik som tex löplabbet. Lycka till med loppet!

  • Archibald skriver:

   Det är sant, och ett mycket viktigt påpekande. Dock är den här webbutiken väl beprövad av ett antal löpande kollegor med hisnande låga tider på skrämmande långa distanser 😉

   Jag hör själv till kategorin som år efter år gärna använder exakt samma skomodell, om jag hittat en som passar min löpstil. Då fungerar webköp ypperligt, och sparar tusenlappar, samt i viss mån även tid.

 3. "Reginald" skriver:

  Jag använder själv träningsskor från Asics, har också insett att dem fungerar väldigt bra.

  Oavsett om man är ute och springer eller spenderar 45 minuter på squashbanan sitter dem som gjutet – ett bra, prisvärt märke helt enkelt.

 4. Språkpolisen skriver:

  För Bövelen! Skilj på de och dem. Talspråkets dom skall inte alltid ersättas med dem!

  ”Reginalds” inlägg ovan skall skrivas:

  ”Jag använder själv träningsskor från Asics OCH har också insett att DE fungerar väldigt bra.
  Oavsett om man är ute och springer eller spenderar 45 minuter på squashbanan sitter DE som gjutet – ett bra OCH prisvärt märke helt enkelt.”

  Jag är ledsen för detta men det skär så i hjärtat att jag måste påpeka felet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s