Ullslipsar

Av en händelse hittade jag webbutiken tieroom.se. Ni som följt bloggen ett tag har säker läst om mitt letande efter vettiga ullslipsar med en bredd om ca 8cm. På tieroom finns de. Presenterar nedan några exemplar ur deras ullkollektion. Slipsar som väcker ett oerhört begär, vilka säljs till ett bra pris.

Jag har ingen som helst erfarenhet av knutegenskaper, grovlek eller andra fakta om slipsarna. det bilderna visar i sig är för mig tillräckligt lockande för en högst sannolik provbeställning. Det här är stort, i en klädnörds för många personer märkliga värld 😉

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Ullslipsar

 1. Köpte en slips från tieroom för en tid sedan, mycket nöjd med färg och kvalitet, var dock ingen ullslips, men förhoppningsvis håller de väl en lika hög kvalitet.

 2. Martin skriver:

  Har heller aldrig hört något negativt om TieRoom. Aldrig beställt själv men har nära vänner som gjort med positiva resultat.

 3. Gustav skriver:

  De där verkar ju vara riktigt schyssta, men jag tror att jag avvaktar vår käre skribents omdöme först.
  Hur är det med ullslipsar/flugor, kan man ha det även när sommarvädret tittar fram?

 4. Pelle Pellerton skriver:

  Tack för tipset, har också letat.

 5. Mästaren skriver:

  Lite trista färger eller?

 6. Aaaah återkom gärna om du beställer nån. Har länge varit sugen på att köpa en ullslips därifrån speciellt den mörk bruna och den brun orange lockar.
  Hade tänkt beställa den mörk bruna slipsen och sen 2 stycken ullflugor. Men alla flugorna är slut.

  • Tyrone skriver:

   Ullflugor!

   Hur gör man egentligen för att knyta en sådan? Jag tycker att standardflugan i svart siden är hanterbar om än inte enkel, man tränar ju lite mindre sällan än med slipsen trots allt.

   När den vita flugan till fracken skall knytas så är detta alltid en källa till frustration då materialet är så mycket tjockare och väsentligt trögare, knuten vill inte glida på plats.
   Jag har därför inte vågat mig på fluga utanför ”smoking- och fracksfären”, är en ullfluga mer managerbar vad gäller knytandet?

   Flugan är ju lite mer formell än slipsen och jag har med avund noterat att en och annan vågat sig på detta vid några av de större middagar jag ganska ofta går på i mitt arbete. Och med lysande resultat må jag säga! I de fallen handlar det ju om sidenflugor men personligen skulle jag gärna vilja kunna ståta med en ensemble såsom tweedkavaj, mollskinsbyxa, slipover och en ullfluga i mer privata helgsammanhang.

   Någon gång skall jag nog våga mig på en fluga i formella sammanhang också. Dock har jag en fix idé som gör att jag av någon anledning tycker att flugan bör kombineras med tredelad kostym. Det känns helt enkelt bättre. Följaktligen är min smoking därför både tre-delad och tre-knäppt.

   • Lulu skriver:

    Nu bär ju jag fluga ofta till vardags och inte så ofta uppklädd utan blazer, flanellbyxor och oxford-skjorta. Jag föredrar faktiskt ullflugor då det materialet tar ner flugan en aning. Använder alla olika sorters färger och mönster, har bara en i siden och den är mörkblå med vita prickar. Ett annat tips för att slippa undan clown-stämpeln är att använda flugor av typen diamond point, ser lite smartare ut än den vanliga modellen.

    Att knyta en ullfluga är kanske lite knepigare än en i siden, har inte tänkt så mycket på saken faktiskt. Men jag köpte en i ett tjockt tyg från The Cordial Churchman som var lite knepig. Men man får flinka fingrar av att knyta fluga!

 7. Dennis skriver:

  Har också funderat på att beställa där i från, läste om dem i på en helt annan blog, och följande citat låter väl ganska lovande:

  ”Har inte fått något vidare intryck när jag vart inne på deras sajt men väl i handen vart vi imponerade, inte minst Olof Enckell som är den mest kräsna av oss alla”

  http://www.kingmagazine.se/Manniskorna/Iris-iaktagelser/tieroom/

 8. Kommissarie Kronborg skriver:

  Jag har några av deras sidenslipsar, och är helt klart nöjd med dem! De fungerar alldeles utmärkt som vardagsslipsar, och känns riktigt trevliga att bära. Det blir nog till att beställa en laddning ullslipsar också!

 9. Cyril skriver:

  Även jag äger (siden)slipsar från Tieroom. Slipsarna är helt klart acceptabla m h t prisläget enligt min uppfattning.

 10. Max skriver:

  Jag har beställt ett femtontal produkter från den sidan och är överlag nöjd.
  Dock är slipsarnas kvalitet i proportion till priset. De är vikta på något sätt så att ”lagren” av tyg under sidenhöljet veckar sig vilket borgar för en bångstyrig knut. Dock har jag inte prövat på deras 7-foldmodeller.
  Flugorna har jag dock mängder av, även de av ull, och har inget att anmärka på där. De är väldigt tunna, till skillnad från vissa andra flugor som jag har som består av flera lager typ. Ullflugorna är suveräna och knyts som vanliga flugor utan problem.
  Utöver det är servicen fantastisk – inför nyårsafton hade jag kollat i garderoben och bestämt mig för en slips som sedan inte alls visade sig passa varken till manschetterna eller näsduken. Jag tog kontakt med killen som driver sajten och han mötte mig – på nyårsafton! – på t-centralen där jag fick slipsen i hand. Returerna fungerar dessutom felfritt och jag har generellt slipsen i hand ett dygn efter beställning. Love it!

  Max

 11. Carl Henrik skriver:

  Jag köpte en sidenslips från Tie Room för ungefär ett år sedan och jag blev inte särskilt imponerad. Visst skulle man kunna argumentera för att prisbilden ger en indikation på kvaliteten, och att man därför inte bör ha alltför höga förhoppningar. Min bedömning sker utan hänsynstagande till priset.

  I min mening är sidenkvaliteten aningen för tjock, vilket tillsammans med fodrets tjockhet och den sydda konstruktionen gör helhetsintrycket ”bulkigt”. Att få till en snygg four-in-hand var nästintill en omöjlighet och dubbel four-in-hand är inte att tänka på. Man får helt enkelt räkna med en relativt stor och oformlig knut.

  Vidare gör tyngden, bulkigheten och stumheten i den sydda konstruktionen att slipsens fall inte blir fördelaktigt. Istället hänger den relativt platt längst bröstet, vilket för det svårt att få till den rätta bågen ut från slipsknuten.

  Jag förpassade min Tie Room-slips relativt omgående till att enbart bäras under kvällar där alkoholen på förhand var dömd att flöda alltför rikligt, och det dröjde inte länge förrän den fick en fläck. Det var alltså inte med någon större sorg jag kasserade slipsen.

  Att bygga sin slipsgarderob med Tie Room som grund är inte att rekommendera, men med tanke på det överkomliga priset kan de ses som nödalternativ om en viss slips behöver inhandlas med kort varsel eller om man behöver en slips som man inte behöver vara rädd för att få fläckar på.

 12. Alex skriver:

  Köpte slipsen överst på bild för en månad sen. I löööööööv it!!!

 13. Fredrik skriver:

  Har tittat på dessa under en tid nu och undrade när de skulle uppmärksammas i bloggvärlden. Det slutade med att jag beställde den chokladbruna varianten. Den bör anlända idag eller imorgon, varpå jag kan skriva några rader angående första intryck etcetera.

 14. Andreas skriver:

  Jag har ett gäng flugor från Tieroom. Gillar ullflugorna skarpt men sidenflugorna är ok men inte mer…

 15. DennisH skriver:

  Beställt flugor därifrån och är supernöjd. Snabbt och billigt. Kommer att användas flera gånger. Slipsarna ser väldigt trevliga ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s