Ska vi byta grejer?

Vi har tidigare diskuterat hållbar konsumtion i olika sammanhang, nu senast i samband med Olof Enckells deltagande i programmet ”Har modet modet?” i svt. Här om dagen trillade det in ett brev till drönarklubben om ett initiativ i liknande anda, något som oundvikligen för mina tankar till gamla hederliga bytardagar där urväxta sportartiklar och bättre begagnade vintersportprylar växlade ägare under ystra former. Men ändå inte riktigt…

Nu känner jag väl att texten i den inklippta annonsen nederst till viss del utgör en ren motsägelse, då man premierar inlämnade kläder av ”extra hög modegrad”. Om det finns något som starkt bidrar, eller snarare motarbetar medveten konsumtion, så är det i mitt tycke just ”hög modegrad” och trender. Kläder som köps med argument att de bara är Så Rätt i År, och så vidare. Dock ska de ha en liten guldstjärna i kanten för att man ”satsar hårt på kvalitet”.

Jag känner också att även en blind höna ibland kan hitta ett korn, och att Drönarklubben givetvis bör lyfta fram en i alla fall till hälften god ambition. Det hela går av stapeln imorgon lördags den 12 februari. Kanske kan du omsätta några gamla synder ur garderoben, eller bara utnyttja tillfället och i underhållningssyfte beskåda spektaklet på avstånd?

Välkommen till Dress Off Dress Ons första klädbyte på Twang Guitars,
Katarina Bangata 25.Ta med dig dina plagg och dina vänner och byt till
dig en ny garderob! Eller kom bara för att ta en titt – en nyhet till
detta byte är att du endast betalar inträde om du byter. Att hänga är
gratis! Du betalar 20 kr per bytt plagg men aldrig mer än 50 kr (20
för ett plagg, 40 för två, 50 för tre eller fler). Du betalar vid
utcheckning. Max tio plagg. Vi satsar hårt på kvalitet! Tråkiga
trikåtoppar och noppiga koftor göra sig icke besvär.

Det här inlägget postades i Försäljning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s