Inför nästa englandsresa

Snart igen

Snart bär det åter av till England. London närmare bestämt. Skulle du fråga min kollega Mr. Garner, skulle han säga dig att London inte är representativt för England. Må så vara, men det är en stad vi lockas till om och om igen. Denna gång via SAS istället för Ryan Air.

Jag har i några inlägg nämnt tidigare resor. Med åren har jag mer och mer lagt upp en form av planering inför de inköp jag tänkt inrikta mig på att göra under resan. Det sparar tid, gör ditt letande mer effektivt, men framförallt hjälper det mig att undvika impulsköp av onödiga plagg. Hellre lägga lite mer på de saker jag tror mig ha ett uttalat behov av, än att vikten glider över på de där ”kul att ha” prylarna.

I planen ligger även ett antal geografiska hållplatser som skall undersökas. Sist kikade jag igenom ett antal adresser på Jermyn Street. Detta för att i förlängningen få kunskap om storlekar och passformer och därmed kunna utnyttja motsvarande webbutiker.

Denna resa planerar jag bland annat ett besökHouse of Hanover på 13 – 14 Hanover St. Andra tvärgatan på Regent Street sett i sydlig riktning från Oxford Circus. Ytterligare en outletbutik, något mer centralt belägen än tidigere nämnda TK Maxx, vilken återfinns i Hammersmith och i närheten av Sloane Square. En annan plan är att försöka lokalisera den i närheten av Oxford Street belägna butiken som nämns i nya upplagan av B. Roetzels ”Gentlemannen”, vilken skall sälja Church’s till bra pris.

Vilka vattenhål besöker du själv i London eller för den delen övriga england? Vad har du ännu inte besökt, men skulle vilja? Butiker, muséer eller annat? Har du rent av tips om butiker eller platser jag borde besöka under kommande resa?

Det här inlägget postades i Inspiration, Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Inför nästa englandsresa

 1. Svensken i Chelsea London skriver:

  Ett besök på Imperial war museum är ett måste om du inte har varit där. Ett av få gratisnöjen faktiskt.

 2. NCF skriver:

  V&A Museum har jag spenderat åtskilliga timmar på.

 3. svenskanglofil skriver:

  Själv är jag inte så förtjust i London… för dyrt och utspritt för min smak.
  Jag håller hellre till i norra England och Skottland.
  Manchester, Newcastle och Edinburgh är alla mycket trevliga städer och har ett riktigt trevligt utbud av butiker. Både Manchester och Newcastle har utmärkta och stora TK Maxx.

  Sen besöker jag ju självklart min gamla hemstad Carlisle inte för att det är så bra utbud av sevärdheter eller så mycket affärer (även om det finns många bra herrekiperingar) men mest för att jag trivs i staden och känner mig hemma där, håller man sig bara borta från alla chavs så är det en mysig sommar stad att spendera en eller två dagar i.

  trevlig resa och hälsa mitt forna hemland.

 4. Lord Laphroaig skriver:

  House of Hanover är inte så dumt. Hamnade där av en slump i somras och hittade en snygg dubbelknäppt kostym i ett rejälare tyg för höst- och vinterbruk för bara drygt 200 pund. De hade ett ganska bra urval av kostymer och kavajer.

 5. Johan H skriver:

  Jag gör numera endast två resor till London om året, förr var det rätt ofta. Faktum är att sist så tog jag med mig fru och föräldrar och flög med Easy jet och även bokade hotell genom dem. Bodde centralt på ett mer än hyggligt hotell ett stenkast från British Museum.

  Måsten för mig är Neil Yard’s Dairy för att köpa ost, min gamla stam-pub The Ship i Soho samt min favorit indier, Rasa.

 6. Richard Coeur de Lion skriver:

  Som en sann connoisseur måste jag här slå ett slag för The British Museum. Ett besök i Londinium är inte komplett utan ett par timmars insupande av världskultur inom dess väggar.
  För tillfället ges möjlighet att förutom den ”vanliga” samlingen även beskåda den fascinerande ”Book of the dead”.

  Bon voyage, mon ami.

  • Algy skriver:

   Och för att återkoppla: i hörlurarna på resan har man med fördel The Real Tuesday Welds skiva som heter just ”The London Book of the Dead”.

   Den är fantastisk. Vill man inte beställa själva skivan, det är kanske för snävt med tid innan avresan, hittas den givetvis i torrentform på ett världsomspännande datanätverk nära dig.

 7. laphroaigman skriver:

  Två muséer jag ofta återkommer till är Cabinet War Rooms och National Maritime Museum. Sistnämnda ligger i Greenwich så det är en bit att åka dock. I butiksväg gillar jag framför allt Boggi vid Sloane Square samt på Jermyn Street; senast var det dock Thomas Pink på Jermyn Street som fick stå för skjortorna då de hade ovanligt bra priser i rea-tiderna. Min kollega talar sig varm för Emmett, men de har generellt lite vidare snitt på sina skjortor.

  För matintag kan jag rekommendera indiska Mela på Shaftesbury Avenue, samt brasiliansk tapas-bar, Las Iguanas på Dean Street om jag minns rätt. I lite lugnare kvarter The Ebury Wine Bar som ligger några minuters promenad västerut från Victoria Station. Alla tre har bra utbud för matallergiker vilket kan vara nog så knepigt när man reser utomlands (dock sällan problem att hitta ställen i Storbritannien).

  Jag brukar oftast gå på fotboll också, men har även gått på rugby några gånger. Harlequins spelar ute i Twickenham där det även finns några riktigt trevliga pubar.

 8. Anna Levin skriver:

  Vilken underbar blogg Archie!
  Det var roligt att träffas idag och diskutera bloggeriet.
  Jag är svårt svag för England och Skottland. Senast i november var flickorna och jag i St Andrews och kom hem med en cashmerekofta med osäkert ursprung.
  Tyvärr misstänker jag att om plaggen är massproducerade är inte ett högt pris någon garanti alls för att de är etiskt producerade.
  Vad som möjligtvis kan hjälpa är god journalistisk, internet och engagerade konsumenter. Då kan missförhållanden rapporteras snabbt och konsumenterna har en chans att rösta med fötterna, det vill säga inte handla.

  • Archibald skriver:

   Vad trevligt att du kikade förbi Anna. Jag tror att de idéer och tankar du presenterade igår kan höja kvalitén på arbetet och de olika blogarna som diskuterades 🙂

 9. Rakknivsbloggen skriver:

  Kära Anglofiler,

  Ni om några måste kunna ge svar på min enkla fråga:

  Grogg är så som jag har fått lära mig en Brittisk ”uppfinning” och bär således ha en massa regler kring hur den skall förtäras.

  Kan en gentleman dricka grogg med sugrör? Jag har alltid blivit uppfostrad med att en grogg avnjuts enbart med drinkpinne.

  Mvh

  • Dan skriver:

   Dricka grogg med sugrör… nja, sugrör känns inte som ett direkt gentlemanna manér.
   Själv skulle jag nog enbart använda drinkpinne om nu grogg skall drickas.
   Fast en gentleman dricker nog först och främst Gin Tonic eller en Dry Martini.

   • Rakknivsbloggen skriver:

    Nu blir jag väldigt konfunderad, du säger:
    ”Fast en gentleman dricker nog först och främst Gin Tonic eller en Dry Martini.”

    Men GT är en grogg, så alltså dricker en gentleman grogg.

  • Archibald skriver:

   Min åsikt är att den säkre mannen dricker det han tycker är gott, av den orsaken, på det sätt han föredrar att göra det. Sen kanske det är lättare för många att stå för en Dry Martini eller en GT än en hallonbaserad Daquiri med paraply?

   Spritdrinkar med sugrör, tjaa. Jag känner exempelvis att jag nog inte skulle föredra att dricka exempelvis en Dry Martini med sugrör, mycket för att det är en smak jag föredrar via ett mer sörplande intag, medan jag inte kan tänka mig exempelvis en Long Island Iced Tea utan sugrör.

   Sen känner jag, precis som ovan att det helt är en smaksak om man föredrar att kalla sin dryck grogg, drink eller något annat.

   Vad jag vet härstammar själva ordet grogg, eller då Grog, ur en vattenblandad form av rom som den engelske amiralen Edward Vernon tilldelade sina sjömän under seglatser för att undvika fylleri med ren sprit.

   Grog var i själva verket amiralens smeknamn bland sjömannen, sprunget ur att han ofta bar en så kallad Grogram Cloak.

   • Rakknivsbloggen skriver:

    Men hur kan du få det till en smaksak?

    En grogg består av 2 delar. en del sprit och en del alkoholfri dryck.

    När det blir mer en så blir det en drink. Så hur kan det vara en smaksak?

    Trodde absolut att en drönare skulle veta detta.

  • DavidNiven skriver:

   Jag föredrar personligen att dricka grogg med sugrör om det är mycket is i den och särskilt om det är sådan is som ofta används på krogen som smälter fort och löses i småbitar. Detta helt enkelt därför att jag inte vill ha isskärvor i munnen.

   I London gillar jag att gå på National Portrait Gallery och då passa på och besöka Cordings som ligger i närheten som har bra tweed. Om vädret är fint kan det vara trevligt att äta en sen lunch på Inn the Park i St James Park. Jag uppskattar också den burmesiska mat som serveras på ett billigt ställe halvhögt uppe på Edgeware Road som jag glömt namnet på.

 10. oswald skriver:

  Ett besök på Sir. John Soanes museum är lika viktigt som att springa runt och leta kläder, för
  den kultiverade människan. Sir. John Soane var en excentrisk arkitekt och huset var hans privata hem som redan under 1800-talet gjordes om till museum.
  Bara en sådan sak som att det i källaren finns en Egyptisk sarkofag, fantastiska Turner målningar
  och skisser, en makalöst vacker inredning och fullt av små modeller.

  //Oswald

  http://www.soane.org/

  13 Lincoln’s Inn Fields vid Holborn

 11. Andreas skriver:

  @ Dan – Är inte Gin&Tonic än grogg då?

  Definitionen av grogg är vad jag förstått en blandning av 1 spritsort och 1 blanddryck…T ex G&T, Campari&Juice, Vodka&Redbull eller liknande.

  Rätta mig gärna om jag har fel…

  • Dan skriver:

   Nej du har säkert rätt, Jag gissar att ”it’s all in the eye of the beholder…”

   För mig är en grogg nått som medelålders män blandar ihop på måfå när de redan är runda underfoten ofta med någon små ljummen Fanta eller cola.
   Gin Tonic är en drink som blandas efter ett ”recept” utan utrymme för allt förstora ändringar.

 12. norah4you skriver:

  Det som förvånar mig är att det fortfarande finns de som tycker att London är dyrt. Går man på små restauranger t.ex. på tvärgator till början av Cromwell road eller nöjer sig med att äta Publunch t.ex. på Alfreds (mellan Victoria och Big Ben) eller går ut till bussgatan när man kommer från British Museum och sakta går in mot staden, så hittar man ett antal ställen där två personer kan äta för samma pris som en person här hemma i Göteborg. Publunchen är för övrigt billigare än billigaste dagens här i stan och då har jag ändå räknat in ölen….

  Mitt emot Strand finns eller fanns åtminstone förra året precis som så många år förut Paradise Inferno i ett hörne. Väl värt ett besök. Lite dyrare men brukar servera gott kött med tillbehör.

 13. Lord Suggs skriver:

  Om du inte redan varit där så rekomenderas starkt ett besök på puben Red Lion på Duke of York Street (Bredvid Geo F Trumper) som är tvärgata till Jermyn Street. Liten (Fuller´s) pub med extremt fin och bevarad viktoriansk spegelinredning. Ahhh! Det suger i real ale tarmen!

 14. Zeron skriver:

  Kan någon tipsa på bra ställe att ta med familjen på Afternoon tea i London?

 15. Pompe skriver:

  Nu var det tyvärr några år sedan jag senast hade nöjet att besöka London. Så jag kan nog inte bidra med så aktuella tips.
  Däremot så skall jag åka till Edinburgh i vår. Tar gärna emot tips på bra butiker där.
  Genom att söka på internet så verkar ‘House of Fraser’ vara värt ett besök. Men jag tar gärna emot tips från någon som varit på plats och har egna erfarenheter.

 16. Dennis skriver:

  Kan det möjligtvis vara Jhon Tushton Shoes som nämns i ”Gentlemannen” (http://www.johnrushtonshoes.com/)? Ligger strax norr om Oxford Street.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s