Eftermiddagsblues

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Eftermiddagsblues

 1. Ing. Nilsson skriver:

  L.S., bäste Archibald,

  Kommentar till utbudet av Grenson skorna två inlägg ovanför (där kommentarfältet tycks vara inaktiverat): 1000 SEK för ett par skor med mer än ett år på nacken, sliten klack och ditslafsad gummisula? När man kan köpa ett par snarlika: http://www.grenson.co.uk/shop/noble-1504 för £120?

  Det låter lite väl optimistiskt och nästan lite girigt faktiskt.

 2. Ing. Nilsson skriver:

  Bäste Archibald,

  Jag i min tur tackar likaledes för din kommentar, ehuru jag inte riktigt tycks kunna följa huvudsatsens mening i relation till bisatsen. Jag hoppas du tillstår mig att inflika att det dessutom tycks röra sig om Derby:s och inte Oxfords (men jag kan givetvis missta mig).
  Slutligen skäms jag för min slutformulering som definitivt inte var så lyckad. Skulle det finnas hugade spekulanter på dina skor är det bara att gratulera och säkert inte min sak att döma över. Bara av den anledningen är en ursäkt på sin plats.

  • Archibald skriver:

   Formuleringen var lite (grinigt och småelakt) avsiktligt lämnad öppen för tolkning, men syftade mest på de stängda kommentarsfältet.

   Du är kanske inte heller helt ute och cyklar i din första kommentar. Sen skulle jag nog säga att du har rätt i frågan Derby kontra Oxford. Det hänger väl till stor del på öppen eller sluten snörning med följande grad av formalitet? Friden fullt återställd, om ens bruten från första början 🙂

 3. Ing. Nilsson skriver:

  Ja, Derby kontra Oxfords… Veldtschoenen/Veldt shoes, som man nog får anse vara lite mindre formella (de nyttjas ju i skog och mark), är vanligen Derbys vilket kan ses som en fingervisning.
  Dock anser jag personligen – och detta trots att jag inte gillar Derbys alls – att graden av formalitet inte kan läsas i hur snörningen är uppbyggd. Mörkare färg och obefintlighet av hål är nog snarare ett mått på formalia, skulle jag tro. Hindrar dock inte att jag själv är en ”sugare för ljusa brogues” om amerikanismen tillåts mig. Till en mörkblå kritstreckskostym är det vågat men ack så vackert, men på aftonen får man vara beredd på att försvara sin våghalsighet med hänvisningar till att om det duger till Prins Edward så duger de till mig 🙂

 4. Ing. Nilsson skriver:

  Väldigt OT, men då jag inte har behörighet att själv skapa nya ämnen tar jag dock en chans med följande: För de som följer TDC och som spelar golf eller gillar ”långa skogspromenader”, hur förhåller ni er till ”Plus-two” eller rätt och slätt äppelknyckarbyxor? Själv spelar jag hellre än bra men vill gärna bära en vårdad klädsel i en passande kontext. Min salig svärfar var vetrinär och hade en hel kollektion av just äppelknyckarbyxor eftersom det underlättar det ständiga stövelväxlandet när han gjorde visit. Min kära men stränga hustru hotade att separera om jag emottog det generösa erbjudandet från svärmor att överta alla plus-two. Han nyttjade även dessa charmanta byxor (mycket tweed och corduroy) när han spelade golf och denna vedertagna tradition vore ju spännande att förvalta. Frågan är nu om det fortfarande kan anses som stiligt och propert eller bara anakronisitiskt.

  http://www.county-golf.co.uk/product-JRB-Plus-Two-Golf-Trousers-A129.htm

  Förslag och synpunkter emottages med tacksamhet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s