Tentamens-outfit

Jag har en devis som jag lever efter: man mår inte bättre än vad man klär sig! Igår tog jag därför på mig det jag är  absolut mest bekväm i då jag skrev min första 30-poängstentamen. En härligt lantlig kombination som har sin bas i min ytterst grova Borders Tweed. Till detta har jag mina nya Manchesterbyxor från Charles Tyrwhitt, Country Check skjorta från samma företag och en ullslips

– Rupert.

Det här inlägget postades i Bilder, Livsstil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Tentamens-outfit

 1. Livgardist skriver:

  Det påminner mig om en sann historia en kollega berättade igår. Det borde varit sent 60-tal. Den går ungefär så här;

  Platsen är Uppsala Universitet. Kandidaten Pettersson skall skriva en tentamen. Dagen till ära har han valt att vara lite ”wild and crazy” och klä sig en blazer istället för den sedvanliga kostymen. Vid ingången till tentamenslokalen står en av lektorerna och vid åsyn av kanditaten yttras följande:
  – Jaså, Pettersson är sportklädd idag. Låt inte mig stå ivägen.
  Det blev inget tenterande den dagen.

 2. Svensken i Chelsea London skriver:

  Första 30-poängaren i Uppsala, kan det vara stads och förvaltingsrätt kanske=)

 3. Lulu skriver:

  Jag gillar oredan du har i lägenheten/studentrummet, speciellt att det står en flaska vodka på golvet. Var den tänkt att lätta på nerverna efter att du hade gjort tentan?

  Skjortan ser lite stor ut i kragen, men jag förmodar att du ändå var den stiligaste personen där.

 4. Spiceywiener skriver:

  Lite för stor skjorta (kragen) och kavaj (axlarna), men snyggt som fan i alla fall.

 5. Cyril skriver:

  Trevlig outfit i grunden. Själv gillar jag inte fotbollsknappar och inte heller det där specifika mönstret på tweeden, som väl kallas för ”barleycorn” och som är symmetriskt i alla riktningar.

  Men som sagt, i grunden oerhört trevligt.

 6. Markus skriver:

  Hoppas tentan gick bra! Skönt att du har passerat den, enligt mig, tråkigaste terminen på utbildningen. Eller ja, jag går på termin 4 nu men av de tre terminer jag har avverkat hittils var termin 1 den i särklass segaste. Roligt med folk med lite stil på utbildningen, framför allt i de lägre terminerna 🙂

  • Kamraten i väst. skriver:

   Som juristkollega från västkustens pärla ställer jag mig undrande till hur termin 4 kan avverkas på höstterminen? Tenderar Uppsala till intag om våren?

   • Svensken i Chelsea London skriver:

    I Lund tar man in på både hösten och våren, skulle tippa att man har samma system i den andra studentstaden i riket oxå.

   • Redax skriver:

    Japp, vi har intag på vår och på höst sen något år tillbaka.

    – RS.

 7. lano skriver:

  Och hur gick tentan?

 8. Lord Suggs skriver:

  Fantastiskt att man i Uppsala vidhåller de där enorma tentorna. I Stockholm var den största tentan processrätten på 20 p (om jag minns rätt). Det räckte bra kan jag säga.

  • Redax skriver:

   Sen så sägs det ju att vi utbildar bäst jurister också 😉
   – RS.

   • Svensken i Chelsea London skriver:

    Nix, rankade 2:a efter Lund på juridiken 😉

   • Calle skriver:

    För att inte tala om att dom använder den gröna lagboken, inte mycket respekt där inte 😉 Själv så firade jag efter min process-tenta här i stockholm med en skjorta från dressman för 75 kr, ser förvånansvärt schysst ut (stora förhoppning
    på kvalitén såklart!)

    Gillar stilen helt klar iaf, fler manchesterbyxor åt folket!

 9. Lord Suggs skriver:

  *Host* Let´s agree to disagree mina herrar. : )

 10. FO skriver:

  Så när som på slipsen och kavajen så bar jag liknande kläder idag. Därför kan jag väl knappast säga annat än att du bar trevliga kläder vid din examination!

 11. Rune Rebellion skriver:

  Elegant. Men får nog hålla med om kragens storlek..

  Jag själv brukar klä upp mig lite extra inför tentamen, exempelvis med en sk tentafluga eller dylikt.

  Dessvärre studerar jag vid en teknisk högskola där ögonbryn höjs om man kommer med struken och instoppad skjorta. Det sticker alltså i ögonen på folk när jag kommer med fiskbensmönstrad tweedkavaj men det är sådant man får ha överseende med.

  ”Hur orkar du käl dig sådär STILIGT hela tiden?” med negativ betonong på stiligt.
  Tragiskt tycker jag.

  RB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s