Damp ner i brevlådan II

Mitt andra par manchesterbyxor från Charles Tyrwhitt landade idag. Det första paret har jag haft sen i julas och jag måste säga att jag är otroligt nöjd med de här byxdonen. Äntligen har jag hittat en stilig byxa som inte gör att kära kroppsdelar förfryser bara för att kvicksilvret sjunker. Denna modellen sitter ganska högt, så man får ta i i midjestorlek om de ska passa. Det kan vara bra att gå upp en storlek i benlängd också. Istället för att ha 32/32 som jag har i jeans så har jag 34/34 i de här. I övrigt är modellen inte vad den typiska svensken skulle kalla slimmad. Nä, byxorna är snarast pösiga, vilket ger bäraren en mer klassisk silhouette. Detta passar mycket väl ihop med en lite pösigare country check-skjorta, tweedkavaj och en skrikig slips med jaktmotiv. Vips så har man en väldigt stilig och extremt bekväm utstyrsel som håller värmen i detta stundtals arktiska klimat.

Cinnamon & Olive

-Rupert Steggles.

Det här inlägget postades i Bilder, Inspiration, Stilråd och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Damp ner i brevlådan II

 1. Johannes A skriver:

  Ser snygga ut!

  Inköpt var och pris??

 2. steggles skriver:

  Tack! Klicka på Charles Tyrwhitt i vänsterspalten så hittar du hemsidan. De två gick på 70 pund tillsammans.

  -RS.

 3. Hugo skriver:

  Jag skulle verkligen uppskatta en bild av plagget in action så att säga!

  • steggles skriver:

   Blir ganska svårt för just nu är jag ensam, utan stativ och utan fjärrkontroll till min kamera… Kan försöka lägga upp en bild senare. Det är egentligen inga nymodigheter – bara två par klassiska brittiska manchesterbyxor 😉

   -RS.

 4. sslazio1900 skriver:

  Är det någon som har provat deras chinos? är mycket intresserad av vad det är för fit på dom.

  • steggles skriver:

   Guisse har CT:s Chinos och om jag inte minns fel är han väldigt nöjd med dem. Passformen är klassisk och därför inte Acne-anorektisk som många av de svenska chinosarna. Har man inte målsättning att se ut som någon ur Acne-katalogen så är den klassiska passformen mer smickrande för en normalbyggd man.

   -RS.

   • Gussie skriver:

    Jag har både CT chinos och CT manchesters. De är ungefär lika i passformen. Jag har låtit min drönnarinna sy i dessa i vidden.

    Beställde nu i rean ett par CT tailored chinos som ska ha en smalare passform. Får se hur dessa sitter.

 5. Lulu skriver:

  Säg mig, för jag beställde exakt den oliv-färgade manchester-byxan i går kväll, går den åt det gröna hållet som det ser ut på CT:s hemsidan? På bilden du har tagit tycker jag den ser mer brunaktig ut, och jag som redan har ett par CT-manchester i chokladfärg. Funderar därför på ett annat färgalternativ.

  • steggles skriver:

   Den är brun i basen, men har en grön ton över sig eller ett skimmer om du förstår vad jag menar?

   -RS.

   • Lulu skriver:

    Det var ju tråkigt, men frågan är om det är värt besväret att försöka byta. De röda är verkligen härliga i färgen, men de var slut i den längd på benen jag vill ha. Allra helst vill jag ha ”unfinished hem” så att jag kan göra slag på benen längst ner.
    http://www.peterchristian.co.uk/Catalogue/Mens/Trousers/County-Weight-Corduroys har ett liknande utbud, frågan är om de är lika vida som CT:s byxor. Tyvärr har de inte heller tillräcklig längd på sina byxor. Finns det något annat företag som säljer prisvärda manchester-byxor med generös ”fit” och mängder av färger?

   • steggles skriver:

    Men det är ju inte alls så bruna som Choclate. Om inte annat så brukar CT vara enkla att byta med 🙂

    -RS.

   • Algy skriver:

    Cordings byxor är både säckiga (på rätt sätt), varma och har fina färger. Rekommenderas. Skynda skynda, dock – rean är snart slut.

   • Lulu skriver:

    Det får vara som det blir. Däremot förväntas paketet inte komma förrän 4:e februari av någon anledning. Det är jag inte helt nöjd med, så jag försöker krama ur CT någon sorts kompensation och om inte det går jag till en annan affär.

   • steggles skriver:

    Det verkar som de har haft problem med frakten på sistone… Det är inte alls bra. Dock kan man ju ha viss förståelse för att saker och ting som ska skeppas från en ö mitt i en av de strängaste vintrarna på många år blir lite försenade. 😉

    – Rupert.

 6. Svensken i Chelsea London skriver:

  Extremt prisvärda, köpte mig själv ett par majsgula. Fick dock sy in dom en aning i benen då min kroppsbyggnad fick mig att se lite väl säckig ut.

 7. sslazio1900 skriver:

  Gussie, beställer du samma storlek från CT som om du köper jeans här hemma? Jag har storlek 33 ibland 34 i vanliga raka jeans här hemma, tror du det funkar med samma storlek i säg deras tailored fit?

 8. Garderners Delight skriver:

  LULU. Jag rekommenderar dig att besöka hemsidan för Oliver Brown. De har ett rikt utbud av färgnyanser på manchesterbyxor och god kvalitet i hantverket. Mycket nöje!

 9. Dennis skriver:

  Brook Taverner har ett par rejält prissänkta, dock väldigt få storlekar:
  http://www.brooktaverner.co.uk/store/trousers/gloucester-trousers-8452.html#remove

 10. Willgott skriver:

  Fick precis hem ett par cords i cinnamon från CT. Jättefina i både kvalitet och design vad jag kan se. Mollskinsbyxorna är fina de med. Men jag ska låta sy in vaderna några centimeter och korta dom. Jag behöver 33 tum i längd och det finns som bekant aldrig att köpa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s