Damp just ner i brevlådan…

Här är mitt rea fynd för i år. En skjorta från Charles Tyrwhitt gjord av 80% bomull och 20% ull. Kvalitén känns som vanligt med CT:s skjortor mycket bra. Enda som är en nackdel med den här modellen är att den enbart går att få i classic fit vilket är aningen för brett för min taniga kroppshydda.

Ska bli intressant att se hur varmt det blir med manchesterbyxor och tweedkavaj…

-Rupert.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Damp just ner i brevlådan…

 1. Svensken i Chelsea London skriver:

  Köpte mig en precis likadan igår. Efter en tur hos skräddaren blir den perfekt till årets jakt.

 2. Emsworth skriver:

  Jag har också nyligen köpt skjorta, s k Country Checks, hos Charles Tyrwhitt. I mitt fall gällde erbjudandet 4 skjortor à £20. Inkl. frakt motsvarade det ca 287 kr per skjorta, vilket är ett förmånligt pris för dessa kvalitetsplagg.
  Jag måste dock erkänna att det var just priset som var avgörande. Jag tycker nämligen fortfarande att motsvarande skjortor (Pure Cotton Twill) hos http://www.jamesmeade.com är betydligt snyggare. Men så kostar de också £49 per st…

  • steggles skriver:

   Visst blir man lätt bortskämd med det brittiska priserna? 😉 Jag kan inte tänka mig att köpa en skjorta som är dyrare än 500 SEK… Det är ju svårt att hitta bra skjortor för under 1000 SEK här i Sverige. Har du erfarenhet av James Meade? Hur är deras skjortor?

   -RS.

   • JP skriver:

    Håller med om att utbudet av kvalitetsskjortor till rimliga priser är obefintligt i Sverige. Skjortor är en förbrukningsvara och att betala uppåt en tusenlapp styck känns helt enkelt inte rimligt.

    Tacka vet jag Lewin/Tyrwhitt/liknande som levererar kvalitet till rätt pris.

    Man undrar varför detta inte görs i Sverige på liknande sätt. Förmodligen har det att göra med Storbritanniens utbredda kostymkultur, där betydligt fler människor bär det många i Sverige kallar ”finklädsel” till vardags, och efterfrågan på klassiska skjortor till rimliga priser rimligen är större.

    I vårt land verkar det bara finnas Dressman/H&M/liknande för rimliga pengar men med tveksam kvalitet. Sedan ett stort prismässigt steg upp till Stenströms/Eton och annat där priset sällan står i proportion till kvaliteten, jämfört med betydligt billigare brittiska märken. För att inte tala om renodlade modemärken som Acne och allt vad de nu heter, där kan det kan krävas löjliga belopp för rena skräpet där knappar faller av efter några tvättar.

    Jag upplever också att de brittiska tillverkarna är betydligt mer traditionella och erbjuder de rätta klassiska kragmodellerna, medan man oftare ser en nervös trendkänslighet i svenska butiker, ena året är det parodiskt smala kragar som gäller och då erbjuder alla tillverkare det, året efter är detta totalt ute och då gäller stora cutawaykragar, och så vidare. Tröttsamt.

 3. Garderners Delight skriver:

  Harvie & Hudson kan jag inte annat än rekommendera när det gäller s.k. country-shirts, dessa är ljuvliga att bära och mycket välsydda samt behåller finishen efter ett antal tvättar. James Mead ställer jag mig tveksam till. Nej, det är löjligt höga priser på skjortor i Sverige. Atlas-design ligger något lägre än Stenström/Eton och har ett bra urval samt en fin passform. Jag vill också rekommendera såväl Haines & Bonner som Hawes & Curtis, dessa ligger ofta ännu något lägre än Thyrwitt och Lewin.

 4. Henric skriver:

  När vi pratar skjortor; kvalitet och framför allt passform så måste jag rekommendera La Chemiserie Traditionnelle, finns i Stockholm, Göteborg (http://www.lachemiseriegbg.se/) och Helsingborg. Det säljer måttsydda skjortor till ett överkomligt pris, speciellt om man passar på när de har erbjudande köp 3 betala för 2, då blir styck priset 800 SEK för de i bomull eller linne. Servicen är utmärkt (i alla fall i butiken i gbg), skule det vara något du inte är nöjd med så är det bara att gå tillbaka med skjortan så korrigerar de det på ett par dagar.

 5. Emsworth skriver:

  Jag har en känsla av att Charles Tyrwhitt’s produktsortiment är elegantare än James Meades’. Men just vad gäller Country Shirts har jag aldrig märkt av någon kvalitets-skillnad. De är båda ”top-hole”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s