Plötslig Trettondagsbal

Det sägs ofta att om du någon gång blir bjuden på en tillställning som kräver frack eller smoking, är sannolikheten stor att det händer igen. Därmed är det ofta en bra idé att, om man har pengarna, köpa sina kläder istället för att hyra dem.

Kostnaden för att hyra brukar lätt kunna vara hälften av priset för en helt ok smoking du köper själv. Vidare har du vid köp glädje av den många gånger om. Framförallt har du den tillgänglig med kort varsel om tillfället skulle infinna sig. Nedan ett vettigt alternativ för £249.

För en stund sedan meddelade fru Mulliner oväntat att det om en del praktiska saker faller på plats, vankas Trettondagsbal i morgon kväll. En mycket liten tillställning, men kvantitet och kvalitet går ju som bekant sällan hand i hand.

Ett plagg som ger mersmak.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Plötslig Trettondagsbal

 1. Fred skriver:

  Helt rätt, köp smokingen. Det finns dessutom ytterligare ett skäl. I garderoben hänger en smoking och en högtidsdräkt, den ena 21 år gammal och den andra 19. Båda fungerar som referenser när goda middagar och bristande motion börjar ge sig till känna. I stället för Beach 2011 blev målet New Year 2011.

 2. Carl Larsson skriver:

  Jag var och tittade på Lewins smoking i höstas – lockad av priset förstås – och blev rejält besviken. Ser bra ut på bild, ja, men verkligheten var tyvärr något helt annat. Det finns som så ofta annars en anledning till den lockande prislappen.

  Men jag håller helt och hållet med om att det är en god idé att köpa sin smoking, det känns som ett plagg som faktiskt kommer bli mer och mer användbart i framtiden dessutom. Om inte annat kan man ju helt enkelt se till att den blir använd genom att själv bjuda in till smokingmiddag lite oftare.

  Glöm inte att second-hand är ett alternativ när det gäller högtidskläder. Utrangerade hyrplagg har inte sällan slitits hårt, men lägger man lite tid på att leta runt (vänta alltså inte tills en inbjudan kommer och du måste hitta en smoking snabbt) kan man hitta en gammal släktklenod som helt enkelt inte passat arvtagaren.

  • Archibald skriver:

   Ok. Det låter som värdefull hands-on info.

   Jag har hittills haft bra erfarenheter av deras kostymer, och antog helt enkelt att deras smoking inte skulle vara avsevärt sämre. Vad var det i ditt tycke som gjorde den till ett dåligt alternativ?

 3. Philip Archer skriver:

  Kommer du ihåg mig Archibald? I såna fall vill jag meddela att jag fick äran att gå på nobelmiddagen 2010, kul så klart! Dock kändes det väl smaskigt att slå till på en frack, då det är oklart när man får ta på sig den nästa gång! Eller vad säger du?

  • Archibald skriver:

   Klart jag minns dig, kul att du kikade förbi. 🙂

   Då får man gratulera i efterskott till en sådan inbjudan! Angående fracken, vill man inte investera i plagget, skall man givetvis inte göra det heller. Troligtvis finns det också aningen fler tillfällen att använda en smoking än en frack.

 4. Magnus skriver:

  Men vänta nu… Stämmer skjortvalet på bilden ovan? Min skolning säger mig att skjortkragen ovan innebär sjalslag på kavajen. Alltså skulle det se bättre ut med en smokingskjorta med vingkrage.

  Anyone disagree?

  /Magnus

  • Archibald skriver:

   Inte alls omöjligt att någon skrivit något sådant någonstans, någon gång 🙂

   Så vitt jag vet, har valet av kombinationen kavajslag/skjortkrage bara att göra med eget tycke och smak. Därmed absolut inte sagt att det förhåller sig så.

 5. chuffnell skriver:

  Den regeln har jag aldrig hört, men jag kanske ha missat något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s