Oväntad inspiration 2010

Under slutet av förra året såg jag på ett antal avsnitt av SVTs julkalender ”Hotell Gyllene Knorren” tillsammans med våra barn. Efter några tillfällen stod det klart att kostymören/skan helt klart delade min klädsmak, eller vice versa.

Framförallt sammansättningarna av färger, men ofta också typerna av plagg var många gånger en oväntad behållning och inspiration. Framförallt på pappan i familjen Rantanen. Passa på att kika på ett avsnitt eller två.

Inspirerande rollperson i förra årets julkalender.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Oväntad inspiration 2010

 1. Fredrik II skriver:

  Ja, visst var han! Jag brukar normalt sett inte titta på julkalendern med barn och fru, utan fixa frukost/middag under tiden. Men i år satt jag som klistrad för att få uppleva Rogers kläder och hela den underbara karaktär som han var. Jag hoppas lite någonstans att det blir en fortsättning på SvtB med Rantanens 🙂

  God fortsättning, kära Drönare!

 2. uno nordstrand skriver:

  Hej och tack för en trevlig blogg! Läste lite om skjortor i nåt gammalt inlägg och ni nämnde några engelska butiker där man kan beställa online.

  Vilken rekommenderar ni att man ska lägga en beställning i? Mest skjorta för pengarna vill säga av:
  http://www.ctshirts.co.uk
  http://www.tmlewinshirts.eu
  http://www.harvieandhudson.com/

  Tack på förhand!

  • steggles skriver:

   Det är väldigt mycket en smakfråga… Jag själv är helt såld på CT:s skjortor och har minst ett 10-tal därifrån. Chuffy om jag inte minns fel har en del H&H och Arch har en hel del från T.M. Lewin, så du får nog olika svar beroende på vilken drönare du frågar. Ingen av de tre tillverkarna är ju speciellt dyra så om du vill göra ett välinformerat val så kan du beställa från allihopa. 😉

   Jag har ingen erfarenhet av H&H, förutom att jag har varit i deras buriker ett antal gånger och dessa ger en väldigt modern känsla. Personligen så tycker jag att CT:s skjortor känns bättre på och är sydda i bättre tyg än TM:s dito. En annan sak som är att föredra med CT är att frakten ligger på ca. 9£ istället för TM:s som ligger närmare 15£.

   -Rupert

  • Archibald skriver:

   Det jag tyckt bra om med T.M. Lewin har varit deras slim-fit snitt, samt kragmodellerna. Jag vill minnas att CT generellt är något vidare i motsvarande modeller, men ger som Steggles säger ett rejälare intryck tygmässigt.

 3. chuffnell skriver:

  Harvie and Hudson har jag ett par skjortor från, och jag är inte jätteimponerad. Nu kan jag ha haft otur, men på mina skjortor slutar knäppningen väldigt högt, samtidigt som skjortan är ganska lång – detta ger ett långt oknäppt parti som ska stoppas innanför byxorna, och som inte sällan glipar och visar upp min bleka mage. Därtill vill jag klaga på slapp krage och sladdrigt tyg. Men, som sagt, jag kan ha haft otur med modellen.

  H&K är ett märke som jag inte lärt känna än, men jag antar att det snart är dags för det också =)

  • Svensken i Chelsea London skriver:

   Kan hålla med om knäppningen p H&H dock är jag över 190 lång. Stenströms är dock utan konkurrens värst på denna punkten, hade dom Frodo som modell eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s