God Jul

Drönarkollektivet vill önska sina trogna läsare en God Jul!

Det här inlägget postades i The Drones Club. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till God Jul

 1. markgreven skriver:

  Helt utsökt och kompromisslös! Det kan inte bli bättre än så här. T.o.m. P4 hade den goda smaken att inleda julaftonsdygnet med denna elegans i natt…
  God Jul till er alla!

 2. Erik skriver:

  God jul och tack för en alltid lika trevlig blogg!

 3. Ludvig Hallberg skriver:

  God Jul, tack för att ni förgyller min tillvaro!

 4. Lord Suggs skriver:

  Avnjöt just en skinksmörgås på vörtbröd med söt-stark senap. Detta nedsköljdes med en flaska Fullers Old Winter ale och en nubbe av den hemkryddade snapsen samtidigt som denna klassiker spelandes i bakgrunden. Närmare så kommer en ateist som jag inte en religiös upplevelse, god jul!

 5. James de Gaalitzi skriver:

  God jul!

  Jag ska resa till USA i början på februari och är bjuden på en fest med dresscode ”black tie”. Vad jag har förstått så menas smoking.

  Är det något speciellt jag bör tänka på nu när den första smokingen ska inhandlas? Ska jag chansa på att inhandla den i USA (har 2 dagar fria innan bjudningen) eller safea med att köpa här i Sverige?

  Vad gäller i USA? Finns det någon riktlinje av vad jag bör bära?
  Väst eller gördel?
  Revär på byxor?
  Metall på manschetten?
  Lackskor eller inte?
  Typ av skjorta? (vad jag förstått ska man bära svarta ”bollknappar”)

  Jag är helt novis på området och skulle uppskatta tips från någon som varit på ”tuxparty” i staterna.

  Tills dess får jag önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

  Mvh James de Gaalitzi

 6. Henric skriver:

  God Jul till er Alla. Tack för att ni skänker mig några sköna pauser varje dag och, enligt frun min, spär på min redan konservativa stil. (Hon kallar den på gränsen till gubbig).

 7. Alistair skriver:

  Jag har varit på ett par tuxpartyn i USA.

  Köp smokingen i USA om du är på en plats med ett bra utbud (storstad?). Jag skulle satsa på antingen en dubbelknäppt (otroligt elegant och onödiggör väst eller gördel) alternativt en enkelknäppt med spetsiga slag (schalslag funkar men är ganska tråkigt). Detta är mycket elegant och tidlöst.
  Färg? Ja, den flamboyante väljer midnattsblå. ”-Svartare än svart i elektriskt ljus” som ”någon” lär ha sagt… Annars är ju svart det som gäller.

  Väst eller Gördel? Ingen speciell amerikansk regel. Välj det du tycker du passar bäst i. Personligen tydker jag väst passar bäst för mig. Om du inte är MYCKET stil- och färgsäker så skulle jag undvika färger på både väst och gördel. Svart blir i alla fall bäst.

  Revär? Ja, absolut. En enkel. Dubbla revärer hör ju till fracken.

  Metall på Manschetten? Tja, vad har du i övrigt avseende armbandsur (diskret med svart band, lämna ”Casio G-shock:en” hemma), glasögon eller ringar? Välj nåt i samma färg/metall tycker jag.

  Lackskor till smoking skulle jag inte välja i USA. Det funkar säkert men ett mer konventionellt (och säkrare) val torde vara ett par svarta, välputsade oxfords av god kvalité. Jag hade dock personligen valt ett par eleganta svarta sammetsloafers.

  Som skjorta måste jag veta graden av formalitet på tillställningen. Det vanligaste torde dock vara klassisk ”turndown collar” med veckad (eller ”plisserad” som det också heter) front och givetvis dubbel manschett.

  Svarta ”bollknappar” till skjortbröstet funkar men är ingen strikt regel vill jag påstå. Ett par snygga , diskreta pärlemorknappar utan synlig metall funkar också bra eller ett par metallinfattade svarta (lack eller halvädelsten).

  Välj vit linnenäsduk.

  Knyt flugan själv.

  Ha gärna blomma i kavajslagets knapphål om det passar sig.

  Som sista not vill jag säga att skulle jag gå på tuxparty i USA idag, i ”mogen” ålder, skulle jag utan vidare våga ta ut svängarna och bära en dubbelknäppt mörkblå eller mörkgrön sammetskavaj (sk ”smoking jacket”) till smokingbyxorna och smokingskjortan. Korrekt. Elegant. Okonventionellt. Uppfriskande.

  MVH
  ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s