Knästrumpor, nya grejen?

Jag fick nyligen ett gäng med knästrumpor. Det är bland det goaste jag har haft på mig på länge! De är prefekta då temperaturen ligger under -5 Celsius som den gör nu i Uppsala. Strumporna värmer precis så mycket som man vill och det gör att man kan skippa de där tjocka långkalsongerna fram till det kryper ner mot -10. Det blir inte direkt sämre av de inte kostade mer än $10 US styck.

-Rupert Steggles

Det här inlägget postades i Anekdoter, Bilder, Inspiration, Reflektioner, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Knästrumpor, nya grejen?

 1. Kaskar skriver:

  Prefekta över -5. Här kommer korrekturkommenterarna ha en field day 🙂

 2. Stefan skriver:

  Hehe jo, och blir det inte just bättre av att de bara kostade 10$ st? 🙂

 3. Archibald skriver:

  Nåja herrar. Av egen erfarenhet kan jag säga att det ibland är lätt att ryckas med i lyckoruset vid författandet av ett inlägg. Och ni kanske själva någon gång har provat att skriva en snabbt sammanfattad text i tillstånd av rus 😉

  Skämt åsido. Jag skriver hur som helst direkt under på att höga strumpor, gärna av ull, är högst underskattade.

  • steggles skriver:

   Haha, oj då… Det var inte så välskrivet. Ytterligare ett bevis på min bristfälliga simultanförmåga. Promemoria, tentaplugg, arrangerande av fest och bloggande är kanske inte saker som ska göras samtidigt. 🙂

   -Rupert

 4. Lalande skriver:

  Jo, knästrumpor är också personliga favoriter, jag har ett antal i bomull. Men har ni tips på var man kan hitta privärda ullditon på internet?

  • Henric skriver:

   Som jag tidigare har skrivit i en kommentar till inlägget ”7 december, Drönarklubben önskar sig…” så använder jag modeller ifrån Falke sen ett par år tillbaka. På vintern blir det modellen Airport i ull. Men när det blir riktigt kallt tar jag fram mina Lhasa, de är det skönast man kan ta på en kall vinterdag. Båda modellerna finns i knähöga. Har på mig ett par Airport för dagens ruskväder till ära.

   Deras hela utbud finns på
   http://www.falke-shop.com/
   De skeppar till de flesta länder i EU.

   Annars så hittar man dem i de flesta herrekiperingar, på NK och Åhléens.

   Har för mig att ”Lost swede in Chelsea” köpte några par för att prova så han bör kunna ge sin åsikt om dem.

   • Lost swede in Chelsea skriver:

    Kan enbart rekomendera dessa, mycket högt ”value for the money”.

   • Jöns skriver:

    Går man (IRL) till överskottslager kan man ofta finna militärens knästrumpor för så där 20 kr paret. Jag har köpt 6-7 par från ett överskottslager vid Kvibergs regemente och de är fantastiskt sköna. De har en rand överst som visar vilken storlek det är (det finns 3 strl vad jag vet), brun rand motsvarar 44-46 skulle jag säga. Man skall dock komma ihåg att även längden på strumpan påverkas av färgen på randen.

  • OTC_SOCKS skriver:

   Jag köper alltid (oftast) mina svarta knästrumpor från Tyskland och de har en hög kvalitet som Henric påpekar gällande Falcke de är superbra strumpor och de sitter uppe hela dagen och behöver ej korrigeras som jag ser en del av mina vänner måste göra, Tänkte titta in till Jens Dahlström på Östermalmstorg och se om de också har svarta knästrumpor. Någon som känner till honom?

 5. Per i Norr skriver:

  Ja, gärna lite länkar på inköpsställen för bra ullstrumpor. Ska naturligtvis vara sådana utan allför stort storleksspann. Jag menar sturmpor i storlek 40-44 passar ju inte in 75% av fallen…
  Själv köper jag en hel del över-vaden strumpor från viccel.com. Mycket prisvärda och bra strumpor, för vinter och sommar.
  Senaste köpet var några par ”wool/silk”.
  Utmärkt sköna saker.
  Håller formen, sitter uppe.

 6. Erik skriver:

  Jag har planer på att kasta samtliga strumpor som inte når den här längden. Kortare strumpor sitter inte lika skönt och kan lättare glida ned så vaden exponeras vid olyckliga tillfällen, och det vill man givetvis undvika.

  Strumporna ser riktigt trevliga ut, så det är väl bara att gratulera till ett bra köp.

  • OTC_SOCKS skriver:

   Hej Erik naturligtvis skall du kasta samtliga korta strumpor som du har och enbart använda knälånga. Det är det som gör mannen och är de sedan kolsvarta så är det desto bättre.

 7. lano skriver:

  Jag använder mer än gärna knästrumpor, köpte mig flera par i bambufiber när jag var på Macy’s. Kanonbra strumpor. Har för mig e kostade ca $20 fr tre par!

 8. Ludvig Hallberg skriver:

  Nu när du säger det inser jag att de värmer riktigt bra, har ibland haft på mig knästrumpor i samband med träning under träningsbyxorna och skillnaden är stor. Bra tips!

  I övrigt har jag funnit tradera.se Har ni några tips när det kommer till att beställa kläder därifrån? Det känns som om man kan köpa en bra kostym där för 300-500 kr och sedan ändra den för 300 kr har man ett bra och välsittande plagg för under 1000 lappen. Halsdukar osv känns också klockrent. Kanske bara nyhetens behag, men vore kul att höra drönarsfärens reflektioner kring detta.

  • Redax skriver:

   Tradera kan vara väldigt bra och man kan göra otroliga fynd. Dock är det väldigt vanligt med piratkopior och dylikt på tradera, så man bör akta sig. Ebay ska tydligen vara bra, har jag hört.

   -Steggles

   • Lost swede in Chelsea skriver:

    Jag skulle säga att en uppskattning av att 90% av alla märkesprylar på tradera inte är i överkant. Tradera har på något märkligt sätt blivit en fristad för försäljare av billiga kopior….

   • Ludvig Hallberg skriver:

    Jo surfat runt där endel och mycket måste vara fusk där. Men hur hittar man de då? Vad är det som gör att ebay skulle vara bättre?

    Mvh

    L

 9. Desmond skriver:

  Här är en annan bloggare som tycker till om knästrumpor…

  http://www.vinifierat.se/2010/12/13/joggandets-estetik-kurre-hamrin/

  och dessutom synpunkter på schweitziska banken UBS’ knästrumpspolitik:

  http://www.vinifierat.se/2010/12/16/ubs-stodstrumpebank

 10. OTC_SOCKS skriver:

  Jag tycker att generellt så bär svenska män undermåliga strumpor. Jag själv bär alltid svarta knälånga strumpor så man alltid är korrekt klädd.

 11. Erik skriver:

  Kan dock ifrågasättas om svart är den optimala strumpfärgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s