De röda kängorna

Ibland kan man verkligen göra fynd! En bra utgångspunkt är de äldre generationernas förråd och gömmen.Här om dagen då jag gick igenom några lådor med saker som mina föräldrar skulle slänga så hitta jag ett par underbara kängor. Dessa kängor var mörkt röda – oxblod är det man tänker på. Som grädde på moset så är kängorna lagom inslitna och ingångna så det är bara fetta in dem och börja använda! Skorna är tillverkade någon gång under tidigt nittiotal i Västergötaland för det numera nedlagda företaget Kinnasko. För mig är det extra kul eftersom att min släkt kommer från samma område som skorna är sydda i.

 

Kinnasko

Ett litet stycke svensk industrihistoria.

 

/Rupert Steggles

Det här inlägget postades i Anekdoter, Bilder, Livsstil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till De röda kängorna

 1. Bassington-Bassington skriver:

  Det var roligt att se skor från Kinnasko! Jag bor cirka en kilometer från den gamla fabriken, som för övrigt är ombyggd till lägenheter.

 2. Algy skriver:

  Aha, västkustskor på min ära! Låt oss då hoppas att de är någorlunda vattentäta. Kylan lär de säkert hålla stången om de kombineras med ett par raggsockar, eller varför inte ett par av Barbours jaktstrumpor.

  Jag kan även meddela att jag igår inhandlade mitt första par långkalsonger som vuxen: ett par vita Jockey med y-front.

  • steggles skriver:

   Jag har fettat in dem rejält så de borde hålla för det vanliga slitaget och vattenmängden. De presterade mycket bra då jag pulsade genom snön igår.

   Just nu använder jag moderna vandringstrumpor i dem, men jag är på jakt efter några par traditionella brittiska jaktstrumpor. Jag hittade http://www.shootingsocks.co.uk/ som hade ett mycket attraktivt utbud av sockar.

   /Rupert

 3. Cyril skriver:

  Trevligt fynd! Du får vårda dem ömt!

 4. Spiceywiener skriver:

  Algy: Jag gjorde detsamma i förra veckan. Första långkalsongerna sedan lumpen. Är så vansinnigt nöjd när jag myser fram längs de snötäckta gatorna utan att frysa. Som en vis man sade en gång: ”Om du fryser är du en idiot”.

  • steggles skriver:

   Just då det kommer till kyla så finns det bara dåliga kläder….

   /R.

  • Algy skriver:

   Jag har inte ens gjort militärtjänsten – då kan du tänka dig hur länge sen det var jag bar ett par långkalsonger.

   Steggles: Kedjan Jaktia har ett brett utbud av mycket fina, grövre sockor från bland andra Barbour. Faktum är att ett par av butikerna så sakteliga har börjat bli något att räkna med i klädväg. De saluför nu viss tweed, däribland kostymer.

 5. Ing. Nilsson skriver:

  OT: Emedan jag inte kan lägga upp updateringar utan endast kommentera, hoppas jag ni ursäktar min bryskhet och taktlöshet i det att jag här efterlyser personer med erfarenhet av beställningar hos Indochino (http://www.indochino.com).
  Det verkar bökigt med inch isf cm, men om produkterna är utmärkta kan man ju komma över den minuspunkten med en schysst converter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s