Inför julklappsköpen till drönarinnan, updated

Inslagningen, halva upplevelsen.

Jag läste i kommentarerna till inlägget innan önskemålet om tips på vad drönaren kan köpa till sin kvinna. Jag tycker själv nästan att det är lika roligt att ge bort saker som någon verkligen vill ha, som att få sådana saker själv. Därför tänkte jag passa på att delge min egen filosofi i frågan, inför det kommande postandet av listan med eventuella konkreta tips om föremål att köpa.

Min egen taktik och tips är först och främst att försöka hålla god koll på vad damen i fråga själv tycker om och vill ha. Detta sker helst inte via frågan ”- Älskling, vad vill du ha i julklapp?”, sannolikt den mest effektiva metoden att momentant formatera varenda minnesinstans hos den tillfrågade.

Passa istället på att iaktta vad hon kikar på, men inte köper när ni är ute och går på stan. Alternativt, lägg saker som hon nämner att hon skulle vilja äga på minnet. Eller på små lappar sparade i plånboken, skrivna omgående när saken i fråga nämns för att den värdefulla kunskapen inte skall lida teflonnärminnesdöden.

Du ska även hålla god egen koll på klädstorlekar (under som ytterkläder), utan att fråga rakt ut. För ja, du ska köpa kläder till din kvinna, om du tror dig ha koll på nödvändigt vetande. Om inte, ser du till att skaffa de kunskaperna. Vidare, preferenser som vilka typer av dofter hon föredrar i parfymsammanhang skall även detektivsnokas fram obemärkt. Utan att du nödvändigtvis måste köpa en flaska av samma doft hon redan använt i många år. Såvida det inte är vad hon verkligen vill ha, osv.

Jag har dessutom gjort missen att i alltför djärv utsträckning vinklat klädinköp efter mitt eget tycke och smak. På det vis kvinnor enligt erfarenhet ofta gör till sina män, men inser nu det givet dumma med att göra så.

På samma sätt som jag inte blir uppriktigt glad för en skjorta med en för mig konstig passform, i ett mönster jag själv inte hade valt, uppskattar din dam inte en välsittande tweedkjol om hon inte gillar såna etc. Rätt självklart egentligen, men som sagt lätt hänt i ruset att ha hittat något man gärna vill ge bort.

Framförallt, och det nästan viktigaste av allt om du vill lyckas med dina julklappsinköp utan kompromisser: Börja köpa dina julklappar i tid! Storlekar och modeller tar slut ganska tidigt i December. Det är faktiskt redan nu ganska sent i det avseendet.

Att slinka ut på lunchen någon gång efter lucia för att lite kvickt i hemlig ensamhet köpa den där saken hon längtar efter tar 1. En evighet eftersom du inte är den första äkta mannen/pojkvännen som är ute i samma ärende. 2. Är troligtvis dömt att misslyckas då någon annan redan köpt saken före dig. Såvida det exempelvis inte rör sig om en Day Date i guld, då det gissningsvis inte är samma relation mellan utbud och efterfrågan på dem som på den där stickade slipovern hon trånat efter.

Avslutningsvis, lägg lite tid på att göra ett riktigt fint paket av det du köpt. Givetvis bör inslagningen så långt det är möjligt ligga i paritet med innehållet. Ett par stickade sockor slås förslagsvis inte in i ett paket som antyder ”systemkamera”, eller ”produkter från Lancôme”.

Är du pyssel- och inspirationsmässigt hämmad, brukar vettiga butiker där du köpt julklappen kunna hjälpa dig med den saken. Även om en egen god vilja räcker långt i fråga om omslagsppaper, snören och rosetter, ger den inte alltid det bästa faktiska resultatet, och det är ju vad du vill uppnå. Lycka till i julrushen.

/Arch

Det här inlägget postades i Inspiration, Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inför julklappsköpen till drönarinnan, updated

 1. Sven Melander_87 skriver:

  Jag upptäckte ett grammatikfel, kan ni hitta det?

  • Dandy skriver:

   Oj, Sven, då skall du inte gå in och läsa hos mig. 🙂 Sida upp och sida ned formligen nedlusade av sådana troll, om än inte lika välskräddade. (Tar dock gärna emot konstruktiv kritik.)

   Jag hittade i alla fall det typiska bortfallet av prepositioner. Det är väl så vanligt att det nästan har blivit vedertaget? Vad hittade du?

   Men visst är det lätt att något slinker igenom när man skriver snabbt och långt? Övning ger färdighet, kan man hoppas! Sedan skall man inte glömma att alla har olika stilistiska grepp, som man kanske inte själv identifierar vid första läsningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s