Stor halsduk, mycket värme

Att åka moped i minusgrader gör köldeffekten högst påtaglig, vilket kräver god klädplanering. Samtidigt får vi också många frågor om vettiga alternativ till jackor när temperaturerna letar sig nedåt. Jag brukar ofta förorda lager på lagerprincipen, och på det sättet kunna nyttja diverse tunnare plagg som kavajer och ullrockar längre in på vintersäsongen. Plagg som annars, burna ensamma skulle vara för tunna vid kallare väderlek. Ytterligare insikt om var man bör koncentrera de värmande ansträngningarna bättrar på förutsättningarna i kampen mot den begynnande vinterkylan.

Är du varm om huvudet, håller du värmen bättre i resten av kroppen. Det där vet ni redan. Detsamma gäller för halsen. En värmande halsduk av stickad ull är riktigt effektiv ur värmesynpunkt. Om den bärs på rätt sätt vill säga. Ligger den i ett slarvigt löst varv kring halsen med 2 gånger en meter löst fladdrande ändar i ambition att inge bohemintryck, är värmeeffekkten givetvis försumbar.

Kabelstickad värme

Halsduken ovan ger i min värld nästan intrycket av en stickad filt. Den hänger här på rocken i demonstrationssyfte. Vid utomhusvistelse sitter den tätt virad kring halsen och gör nytta. Plagget är inköpt på H&M för ynka 149:-. Stickad av ull som nära nog luktar fårfarm. En av de positiva effekterna av höstens ”kvalité är inne-trend”.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s