Har du mossa på dig?

På en av mina resor i England så kom jag över en tweed från Borders Tweed. Den var som i stort sett alla andra mina kavajer – ett fynd. Kanske för att jag köpte den i mitten av högsommaren. Första gången jag hade på mig den i sällskap av andra drönare så utbrast Eustace på sitt sedvanligt skämtsamma sätt: Är det ett lager mossa du har på dig, Steggles? Man kan förstå varför:Makro-objektivet plockar fram det allra minsta.

Ett slag.

En axel.

Med näsduk.

//R. Steggles

Det här inlägget postades i Bilder, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Har du mossa på dig?

 1. Erik skriver:

  Jag älskar dessa tweedkavajer med helt obeskrivlig färg. ”Mossa” är nära skjutet förstås. Just denna kavaj gör mig dock en smula rörd då den påminner om en av mina egna gamla kavajer som jag ej längre kan bära pga ökad axelbredd iom träning. Kan se framför mig hur väl denna skulle fungera med manchesterbyxor och ett par grova brogues.

 2. Cyril skriver:

  Det är ju detta som är charmen med tweed, och med naturfärgade ylleplagg i allmänhet. Växtfärgning låter som linsgrytor, näbbskor och gröna vågen, men plaggens färger blir ganska vackra. Man får nästan automatiskt en matchad färgpalett om man håller sig till naturmaterial!

 3. Herr Nilsson skriver:

  Goddagens!

  jag har en Londonresa inplanerad under andra halvan av december och tänker ge mig ut på just Tweedjakt. Detta kan lätt bli problematiskt på grund av:

  Pris, jag vill ogärna kasta ut en ohemul summa på detta plagg

  Storlek, då jag är av ungefär medellängd (ca 180 cm) och ganska spinkigt byggd kan det vara svårt att hitta en tweedkavaj som sitter bra då jag tänker mig att de flesta tweedbärare i London är av äldre och lite mer kraftigt byggd sort (absolut ingen pik mot eventuella, taniga, medellånga tweedbärande Drönare med säte i London).

  Jaktmarker, min vistelse i London sträcker sig bara över ett fåtal dagar vilket självklart begränsar både min rörlighet och tiden jag kan ägna åt detta då jag har en del annat inplanerat.

  om någon medlem i Drönarklubben sitter på ett tips om en butik (föredrar 2nd hand/vintage men är öppen för det mesta) är jag innerligt tacksam. även tips om kännetecken för en bra tweedkavaj, pålitliga märken osv uppskattas.

  med hopp om svar
  //Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s