Tweedfiske

Jag skriver då och då ett och annat fiskerelaterat inlägg, där flugfisket ligger mig varmt om hjärtat. Med anledning av det, tycker jag att det här inlägget bör få lite extra ljus med en enkel och snyggt komponerad tweedenseble. Trevligt kompletterad med en stadig enhandsaccessoar av kolfiber. Väskan och kepsen finns att få tag på hos Tweed Country Sports. Bloggen heter ”En flugfiskares tankar”.

En kombination i min smak

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Tweedfiske

 1. JW i West Yorkshire skriver:

  Känns lite som att den här bloggen mer och mer blir ett annonsplank för Tweed Country Sports…..

  • Redax skriver:

   Svårt att låta bli att länka när grejerna bevisligen är därifrån, eller hur?
   Vi länkar rätt friskt överhuvudtaget till saker vi gillar. Typ Herring Shoes och Charles Tyrwhitt. Mäster Arne har också fått massor av reklam. Tycker inte att det är några konstigheter, och någon ersättning får vi absolut inte vilket gör det hela väldigt hederligt.

  • Erik skriver:

   Varför inte? De är ganska unika i Sverige. Visst finns det andra butiker som satsar på liknande saker, men inga så välsorterade som TCS (enligt min högst subjektiva mening alltså).

 2. Nisse skriver:

  …vilket inte nödvändigtvis måste vara en nackdel.
  (I dag har jag feber, känner mig ruggig, kulen och kall om händerna. DÅ, kom min tweedkavaj till räddning! Åh så gosigt!!)

 3. Garm skriver:

  Flugfiske i en småbåtshamn! Pinsamt

  • Archibald skriver:

   Läs det länkade inlägget bakom bilden innan du spyr galla.

  • Redax skriver:

   ”Som ett sista farväl till havsöringen 2010 passade jag på att gå ned till bryggan innan styrelsemötet den 30 september och lägga några kast. Blev mer en symbolisk handling än ett seriöst försök att få fisk men skönt att markera slutet på säsongen med fiske en vacker höstkväll.”

   Så pinsamt var det, Garm.

 4. markgreven skriver:

  Varumärken är såklart inte fel, men man ska kanske vara stillsam med att rekommendera leverantör.

 5. Marcus skriver:

  Måste bara lägga en hälsning från Göteborg. Läser eran blogg dagligen och tycker den fantastiskt bra, är en stor anhängare av klassiskt lite formellare herrmode.

  Tack för mig!

  /Marcus

 6. Spiceywiener skriver:

  Men om man inte länkar till inköpsställe blir det ju i stället en massa frågor om var man kan köpa plaggen. Larvig kritik enligt mig.

 7. Fulham road skriver:

  Verkar finnas ganska nära relation till TCS och dess ägare till redationen här.

  • Redax skriver:

   Utveckla. Mig veterligen har ingen av oss ens träffat vare sig Karl-Oskar Källsner eller bloggaren Mr. Tweed, inte ens pratat med dem i telefon. Känns som ett rätt grundlöst påstående. Hade vi blivit sponsrade så hade det nog märkts i våra garderober. Själv äger jag inget därifrån. Jag har inte råd. Men snyggt, det är det.

 8. Fulham road skriver:

  5e nov 2009 skrevs ”Den som söker sin egen hösttweed kan med fördel vända sig till vår kollega Mr. Tweed och Tweed country sport” tycker jag visar på en intressekonflikt iaf…

  • Redax skriver:

   Ja, eller så tyder det på att TCS är en av få svenska webshops som just då sålde grå kraftig tweed, vilket var precis det som inlägget handlade om. Vårt enda intresse av att länka till Tweed Country Sports då och då är att vi vill att våra läsare ska köpa varor därifrån, eftersom dessa varor är ovanligt snygga. Om du hittar en annan svensk webshop som erbjuder klassiskt brittiskt herrmode av agrart stuk så är du välkommen att länka till denna. Eljest sluta tramsa.

 9. JW i West Yorkshire skriver:

  Ojdå vilken hetsk stämmning det blev här, var inte riktigt det som var min avsikt med mitt inlägg. Jag var mer ute efter att uppmärksamma på att det studtals blir lite väl mycket reklam för Tweed Country Sport, som för övrigt är en utmärkt webshop (förutom skrattretande höga priser på Tricker´s).

 10. borstmaskstryparen skriver:

  Kläderna OK, men den stora stilfrågan: Varför viftar Niklas med en lakritsstång? Ekonomiska skäl – nej. I dag kostar ett svenskhyvlat splitcanespö med saltvattenstapering ungefär lika med ett top-of-the-line kolfiberspö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s