Randsytt: Markowski

I serien om randsydda skor till överkomligt pris, har turen nu kommit till franska Markowski. Mitt första intryck av deras webshop grusas något av att den trots menyer som antyder de ytterligare språkvalen engelska och spanska, bara går att visa på franska.

Vidare måste jag säga att jag i brist på kunskaper i franska har svårt att avgöra om websidan verkligen utgör en butik, eller bara en produktkatalog med prissättning. Troligtvis rör det sig dock om en webhop, men i mitt tycke en svårnavigerad sådan.

Sortimentet verkar hur som helst innehålla ett stort antal intressanta modeller gjorda på relativt figurnära läster i tre olika bredder. Trevligt smalt skurna utan att de ger ett oproportionerligt spetsigt intryck. I genomsnitt verkar prisnivån för en oxfordmodell ligga runt 165 €, men det förekommer även modeller av cordovan för mellan 300 och 395 €. Nedan ett urval av modeller jag fastnade för.

Monkstrap Cordovan

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Randsytt: Markowski

 1. Goretexmannen skriver:

  Jodå, det verkar gå att beställa där, fast webshoppen har egenheten att knappen för att lägga i varukorgen (”ajouter au panier”) inte dyker upp förrän man valt storlek, material etc. under rubriken ”commander”.

  Kul med ett avsteg från den brittiska hegemonin, för övrigt. Inte för att det är något fel på brittiskt (au contraire, mon ami!) men vidgade vyer skadar ju aldrig.

 2. Andreas Weinås skriver:

  Utan att själv äga något par av Markowski tycker jag att det här märket har det klart intressantaste designspråket i sin prisklass. (Loding, Bexley, Loake mfl.) Jag har dessutom hört att Markowski skall hålla minst lika hög kvalitet om inte högre än Loding som jag själv kan intyga är ett MYCKET prisvärt märke. Att min nästa herrsko kommer från Markowski är långt ifrån omöjligt!

  Är dock lite osäker på storlekar m.m och är det någon läsare som testat märket får de gärna kommentera om det rör sig om extremt små/stora storlekar?

  Trevlig artikel!

 3. Nisse skriver:

  Funderar på att beställa ett par skor från Markowski då det verkar röra sig om mycket sko för pengarna, har läst mycket om märket på diverse sajter, främst Franska sidor, och det verkar vara övervägande positiva omdömen. Här följer en liten sammanfattning(med reservation för fel).

  En del av länkarna nedan leder till franska sidor, använd google-translate: http://translate.google.com , bara att klistra in adresen i rutan och trycka på retur, översättningen är inte perfekt men man kan snappa upp det mesta.

  * En av företagets grundare, Marcos Fernandez har tidigare arbetat med flera stora tillverkare i Northampton, han lär vara ganska känd inom skoindustrin i Spanien och Portugal.

  * Fernandez har tidigare varit med och skapat ”Emling” : http://www.emling.fr/en/home , mer om fernandes här: http://www.markowski-chausseur.fr/marcos.php

  * Skorna tillverkas i Spanien och Portugal, en av fabrikerna ligger i norra Spannien och där tillverkas även skor för det Tyska märket Jloic Orange: https://www.jloicorange.de/.

  *Det finns en del information om skorna på hemsidan:
  http://www.markowski-chausseur.fr/fabrication.php

  * En relaterad blog: http://markowski-chausseur.blogspot.com/

  * Det finns information om hur man hittar rätt storlek här:
  http://www.markowski-chausseur.fr/taille.php

  * Det sägs att skorna är av betydligt bättre kvalité än Bexley(tillverkas troligen delvis av Nunes Correa, http://www.nunescorrea.com/ ) och Loding(som troligen tillverkas av Carlos-Santos).

  * Deras nyare(och dyrare) kollektion finns separat på sidan i menyn till vänster under ”Chaussures HOMME”->”Septième Largeur” och utförsäljning finns under ”LE SCOIN DES AFFAIRES”.

  *Några nyttiga länkar:

  Franskt forum:
  http://depiedencap.leforum.eu/f163-Markowski.htm

  En intressant sida med många skoartiklar, b la plocker man sär skor av flera olika märken, t ex Bexley, Loding, Markowski(2 st), Churchs, Grenson och C&J:
  http://www.depiedencap.eu/

  Två trådar på styleforum:
  http://www.styleforum.net/showthread.php?t=119351 (läs hela!)
  http://www.styleforum.net/showthread.php?p=3699149

  Lista över skotillverkare, med kommentrer:
  http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?49981-RTW-Shoemakers&highlight=shoe%20pyramid

  ”Skoporr”:
  http://shoes.cogimator.net/

 4. Peder skriver:

  Sitter precis och beställer ett par double monk straps med skoblock ink frakt för ca 2000 kr. Jag tycker dessa känns väldigt prisvärda, återkommer efter leverens.

 5. Magnus skriver:

  @ Peder, lägg gärna upp bilder när du får hem de, är riktigt nyfiken! Är mycket sugen på ett par Derby Double Boucle CL forme 195 men inte vågat slå till.

  Tack på förhand.

  Vänligen Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s