Archer Adams

I den ständiga jakten på de bästa kläderna tipsar vi gärna om butiker som erbjuder något lite extra i form av god service, bra priser eller helt enkelt trevliga varor du kanske inte snubblar över hur som helst.

Nyligen läste jag en text om londonbutiken Archer Adams, och föll för deras något originella sidenslipsar av modellen de kallar ”Blunt Cut”. Adams sortiment innehåller både klassiska kläder med trevliga detaljer, men även andra mer eller mindre modebetonade plagg. Nedan, några saker jag fastnade för.

Red Green Black tartan

Black White tartan Blunt cut

Orange Paisley Double sided Silk/Wool scarf

Salt & Pepper Tweed Coat

Foder för en dandy

The Raincoat

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Archer Adams

 1. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Även om Saltochpeppertweedrocken ser trevlig ut känns resten av sortimentet lite för poppigt för min smak. Fast à andra sidan blev jag i dagligvarubutiken titulerad farbror av några halvstora ungar så if the shoe fits…

  Emellertid vill jag med anledning av just nämnda rock peka på följande plagg som jag själv tyckte var trevligt och dessutom halva priset gentemot sagda rock:
  http://www.ctshirts.co.uk/ym-0juba2/yr-yd-Men%27s-Coats/yp-OC024BRN/Brown-Check-Over-Coat/productdetail.aspx?ppp=12&sortBy=Relevance&page=1&back=False&canned=&browse=Y

  • Archibald skriver:

   Jag håller med dig om resten av sortimentet. Dock påverkar det inte mitt intryck av de varor jag visat på bilderna i inlägget. Lite som att undvika att exempelvis köpa en underbar Crombierock, om man råkade hitta den på ICA. Kanske en märklig och osannolik jämförelse, men jag hoppas du förstår hur jag tänker.

   Sen håller jag med dig om att rocken från C Tyrwhitt känns långt mer prisvärd i sammanhanget.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Archibald,

    Jag är på intet sätt snobbig vad beträffar härkomsten av kläder om det ser trevliga ut och passar min person. Min garderob är ett tydligt bevis på detta eftersom den ej omfattar några snordyra märkeskläder alls med två konfektionskostymer som lysande undantag. I detta är vi alltså rörande överens.
    Att jag sen är lite mer feg vad anbelangar alltför poppiga1) kläder är en annan sak. CT:s rockar hoppas jag inom kort kunna förtälja mer om eftersom jag föll för frestelsen att recent beställa en dylik och hoppas emottaga den när som helst.
    Förresten skulle jag gärna vilja se en liten diskussion om huruvida det är lämpligt att bära en kubb. Själv tycker jag den är synnerligen tilltalande men frågan är om det inte blir lite mycket cirkus om man verkligen skulle falla för frestelsen 😉

    1) Med poppig menar jag mer ungdomligt inriktade kläder, men jag vet att jag befinner mig på tunn is rörande definitionen: please bare with me 🙂

   • Archibald skriver:

    Jag förstår dig klart och tydligt. Poppigt passade mycket bra som beskrivning i sammanhanget 🙂

    Angående kubb vore en diskussion intressant. Vi får se när den kan inledas naturligt. Själv anser jag mig nog i skrivande stund ännu inte ha tillräcklig naturlig pondus för att komma undan med det. Men, det kan ju också bero på invand uppfattning och gammal vana.

  • Peder skriver:

   Har du fått din rock än? Vad tycker du om den? Jag har själv funderat på just denna rock men ej ”vågat” beställa den pga av att även jag läst ang CT’s tunna kvalitet isina rockar.

   Vänligen

  • Peder skriver:

   Då har även undertecknad lagt beställning på denna rock. Väntar med spänning.

   /Peder

 2. Cyril skriver:

  När det gäller överrockar bör man dock vara försiktig med bedömningen tills man haft fingrarna på tyget ifråga. Vissa tillverkare använder tunnare tyg, och för just en överrock är det en ganska tråkig strategi eftersom den då blir betydligt mindre värmande när man behöver den.

  • Archibald skriver:

   Helt sant. Det är alltid tråkigt att köpa grisen i säcken. För en sådan chansning tycker jag det krävs att webshopen i fråga har en väldokumenterat fungerande typ av ovillkorlig fri returrätt.

 3. markgreven skriver:

  Intressanta kommentarer. Tänker bara att det är viktigt att inte blanda ihop varumärken och kvalitet. Märket är underordnat, kvalitet regerar!
  Håller helt med Cyril om att det är viktigt att lägga fingrarna på tyget. Såg ex. vis en till synes trevlig glencheck-kostym på en av våra större kedjor i veckan. Priset var OK, men när fingrarna träffade tyget var det en känsla av plastpåse, långt ifrån den kvalitet man förväntar sig. Det behöver så klart inte stå Harris på innerfickan, men det underlättar…
  Har sagt det förut i detta forum, men det förtjänar att upprepas. Bra jaktkavajer köper man inte, de ärver man!!

  • Erik skriver:

   Hehe, lustigt att du nämner det, jag har just ärvt den finaste tweedkavaj jag någonsin ägt av min far (en jaktkavaj, även om min far använt den till annat än just jakt). Det enda jag själv jagar är det perfekta tweed-tyget (har några rullar undanstoppade i ett skåp som jag fortfarande funderar på vad jag ska hitta på med).

 4. qwe skriver:

  Appropå rockar. Jag är på jakt efter en ull-rock av bra kvalité. Vilka märken är bra på ullrockar? Priset bör ligga runt 3000:-

 5. Lulu skriver:

  Har för mig att jag har läst en kommentar någonstans av någon som köpt rock från CT och blivit besviken på det tunna tyget.

 6. Peder skriver:

  Då har rocken kommit och som jag befarade så är rocken något tunn, och stickig. Jag har inte bestämt mig om jag ska behålla eller skicka tillbaka den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s