Virkade ullslipsar

Kvalitet från Islay

Vi har tidigare nämnt hur många butiker i höst anammat rådande trend, kvalitet. Det blev i sig lite skrattretande när jag här om dagen läste anslag i ett skyltfönster, som i stort menar att kläder med lite bättre kvalité är bra för det globala klimatet, där man syftar på de kläder som nu säljs i butiken. Sen har de samma prissättning som alltid annars på sitt sortiment. Skall man tolka det som att man andra säsonger fått betala lika mycket för varor av sämre kvalité? Hur som helst, även andra kedjor går in för en mer gedigen attityd.

En av kedjorna som tidigare figurerat i ett inlägg på samma tema, Kapp Ahl, har lite öväntat tagit in några mycket trevliga virkade ullslipsar i höstsortimentet. Jämfört med exempelvis slipskompaniets virkade slipsar, upplever jag faktiskt dessa något mer rejäla. Bland annat då de förstärkts med sidenband i det smalare partiet som ligger runt halsen, vilket också ger dem mer stadga i knuten. Tiden lär få utvisa hur länge de håller form och färg, men första intrycket är oväntat positivt.

Hittills har jag i år faktiskt bara sett virkade slipsar i denna kedjas sortiment, samt läst att Rose & Born skall ha ett ordentligt utbud. De två aktörerna är väl inte riktigt jämförbara, men faktum kvarstår, den svenska marknaden svämmar inte över av virkade ullslipsar. Därmed ett plus i kanten till kedjan. Har någon av er hittat andra bra varianter?

Mycket oväntat och trevligt slipsfynd

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Virkade ullslipsar

 1. Karl skriver:

  Jag måste få fråga en sak. Varför väljer du att inte skriva ut butiksnamnet i det här fallet? Du nämner två andra butiker men inte den som själva huvudämnet(slipsen du bär på bilden) handlar om. Handlar det om någon form av vägran att göra reklam för större kedjor med delvis tveksamt sortiment?
  Har reagerat på det ett flertal gånger innan och blir lika förundrad varje gång.

 2. Per Dahlström skriver:

  Kedjan är, återigen, Kappahl. Jag har varit och fingrat på slipsen ett otal gånger, och räknar med att snart öppna på börsen. Tills dess hoppas jag dock att mina stickade sidenslipsar från TM Lewin har kommit.

 3. Algy skriver:

  Det gäller som sagt Kapp-Ahl och deras nya preppy-kollektion ”Hampton Republic”. Kläderna ser ganska bra ut på hyllan, återstår att se hur kvaliteten egentligen är. Själv tänker jag inte satsa på att köpa mer tongivande plagg därifrån, exempelvis kavajer eller tröjor, då det framförallt är tråkigt att handla något som med stor sannolikhet kommer att bli vanligt bland allmänheten. Slipsar och dylika accessoarer känns däremot extremt prisvärt.

  Jag passar på att tipsa om H&M, som har några slipsar i ull/polyester som är lite grövre utan att bli alltför lantliga. Jag VET att man inte bör satsa på blandmaterial, men för 99 riksdaler är de faktiskt riktigt eleganta.

  • Archibald skriver:

   Jag blev nyfiken på den Fair Islemönstrade slipovern i kollektionen. Ser mycket bra ut på bild. I verkligheten är den tyvärr väldigt tunn och baksidan av tyget är ett virrvarr av långa garnsektioner vilka känns som de kommer att kunna haka i både det ena och det andra, exempelvis skjortknappar, vid användning. Dock finns det en halsduk i samma mönster. Den känns mer gedigen och kompakt i materialet, och riktigt lockande.

   • Per Dahlström skriver:

    Jag har införskaffat slipovern och är väldigt nöjd med dess värmande funktion. Dessutom anser jag att ”virrvarret av trådar” inte är något reellt problem. Problemet är snarare att den ser rätt konstig ut om man bär den endast till en skjorta. Så en brun manchesterkavaj är mer eller mindre ett måste.

 4. Per Dahlström skriver:

  Min gissning är att den traditionella Kappahl-konsumenten inte är speciellt intresserad av ullslipsar eller fair-isle-mönstrade slipovers – men det kanske är en fördom.
  Med det vill jag i alla fall säga att jag inte tror att det kommer att bli överdrivet många Kappahl-plagg bland allmänheten.

  • Archibald skriver:

   Just slipsar, av förvånande god kvalité, har man hittills ofta kunnat fynda vulgärt billigt i slutet av säsongerna.

   Tyvärr är väl de stickade slipsarna mycket en del av årets trend, så de verkar gå åt i större omfattning än slipsarna gör annars i butiken.

 5. markgreven skriver:

  Atkinson rules…

 6. Cyril skriver:

  Harvie&Hudson har ett bra kvalitetsutbud av de enfärgade, klassiska modellerna i både silke och ull av ”stickad” kvalitet.

 7. Lulu skriver:

  Drakes of London!

 8. Peter skriver:

  Virkade slipsar har dom även hos Pari. I nacka forum och i Göteborg på kyrkogatan 29. Det har även en del på http://www.pari.se och välj onlinestore.

  Bred 7,5 cm.
  Vanlig klassisk slips design inte rak längst ner.

  Snyggt att bära till sin Flanel kostym eller Ulltröjor nu i höst.

  Jag var inne och köpte en Vinröd med vita prickar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s