Humor!

Drönaren 2011, månne?

Drönarklubben kontaktas av en stadigt ökande ström PR-byråer och företag som hoppas på lite billig reklam via vår sida. Vissa lyckas bättre än andra. Man skall inte kategoriskt avfärda erbjudanden som kan höja bloggens kvalitet för er läsare. Samarbetet med Skjortmakarna är ett av få exempel. Andra lyckas mindre bra med sina inte alltid så genomtänkta uppsåt.

Alldeles nyss fick jag en mycket rolig stunds läsning, där en Ms. Maskell avfyrade sin tyngsta charmoffensiv i en förhoppning att beveka vår lusta för gratis klädprover och ytterligare marknadsföring i internationella sammanhang. Låter inte så illa, eller? Varsågod, Ms. Maskells förfrågan, och därefter mitt svar. Jag önskar er en trevlig kväll:

Hello,

I work for YadaYada, an on-line unique girls clothing company. We are a vintage inspired label based in the UK that retails on ASOS, Nasty Gal, House of Fraser and Topshop.

We are launched a larger selection of YadaYada Vintage on Tuesday 6th September which we are very excited about due to the great response from our current range. We feel that our clothing is reflective of the ethos of your fashion blog and we would like to work alongside you for a possible collaboration of the two. What makes YadaYada Vintage unique is each garment is custom made from vintage clothing and with a bit of love and attention it is reinvented to create one of our totally original pieces. YadaYada Vintage is designed for people who are inspired by vintage culture and seeking something a bit different from mainstream high street brands.

We look to working with you closely by sending garments for you to cover and do a blog post on. We also can offer you with a exclusive discount code to give to your readers which we know has helped many bloggers with boosting their readership revenue. And of course the readers love it!

We have a successful affiliate scheme that can be joined at paidonresults paying 10% commission…..

I have attached several pictures of recent garments we have sold on-line to give you an idea on the types of styles we are selling, as well as a couple of photos recently taken with some local well known fashion bloggers based in Bristol.

Här följde en diger rad bilder på uppskattningsvis sextonåriga flickor med muntra miner, iförda varumärkets ljumsk-korta kjolar och diverse shorts av, tja, hemsk modell. Av hänsyn till er läsares nattsömn, undviker jag att publicera fler av dessa än ovan.

”Dear Ms. Maskell

Thank you for your email! It would make me so happy if you could be a bit more specific about what made you choose our blog for your generous offer?

It would also be most inspiring for me to hear in what way you think that our blog contents would appeal to the potential wearers of your girls clothing? Please refer to specific posts if necessary.

With kind regards

Archibald Mulliner

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Humor!

 1. Algy skriver:

  Well well well.. Jolly interesting, I’d say. Those garments indeed represent the best of Drone culture!

 2. Fredrik II skriver:

  Oh la la… Kanske inte Drönarens egna kläder, men väl de kläder han väljer att köpa till sin bättre hälft? 😉

 3. Tommy skriver:

  Tycker du inte om din bättre hälft?

 4. Erik skriver:

  Hahaha, kanske dags att starta en blogg, om kvaliteten på erbjudanden håller sig så hög. Skämt åsido så skäms jag nu en smula för att jag var ohyfsad nog att slänga upp en länk i er gästbok vid ett tidigare tillfälle.

  / Erik

  • Archibald skriver:

   Jag tror även mitt påpekande lät barskare i tonen än menat. Även om betydelsen av det var den tänkta. Allt är glömt och förlåtet. Jag hoppas det går bra med er verksamhet.

 5. NS skriver:

  Bäste Archibald, jag har en fråga som inte har nåt med inlägget att göra överhuvudtaget, men jag tänkte att du kanske hade lust att hjälpa mig ändå?
  Det är så att jag håller på att kolla runt efter en varm vinterrock/jacka och har lite svårt att hitta vad jag letar efter, delvis för att jag inte vet vad jag letar efter längre. Jag har kollat på ett par duffles, ett par barbour-jackor och yllerockar. Saken är den att jag vid min ringa ålder (18) försöker hitta något som är stiligt, men inte för dressat, eftersom det bara är ett fåtal i min bekantskapskrets som har liknande stil osv…
  Har du kanske något tips på en lår-lång yllerock eller jacka som passar min ålder, men samtidigt håller ett antal år?

  Tack på förhand!
  /NS

  • Archibald skriver:

   Ledsen för ett dröjande svar. Det låter som att den här rocken skulle kunna vara något liknande det du söker? Kika även på resten av rockarna i sortimentet. Lycka till.

   När det gäller att hålla värmen med en rock, får man tillämpa lager på lagerprincipen. Undertröja, skjorta stickad tröja, halsduk. I mitt fall också kavaj. Det räcker ner mot 10-15 minus. Vid lägre temperaturer använder jag en välfodrad parkas.

   /A

   • NS skriver:

    Inga som helst problem, jag har fullt upp ändå, så det spelar ingen roll hur sena svaren blir, blir mer än nöjd bara av att få läsa inläggen!

    Hur som helst, rocken du visade var snygg, men inte riktigt vad jag har letat efter tyvärr. Jag tog en vända på stan här i göteborg häromdagen och hittade en pea coat från Ben Sherman som visserligen inte var helt perfekt, men mycket bättre än allt annat jag har hittat än så länge (göteborg gillar inte pea coats tydligen). Saken med den är att jag förmodar, eftersom jag glömde kolla, att det är någon ull-blandning och jag är inte säker på vad det är för andra material, men antagligen någon sorts polyester och min fråga är – är det jättedumt att köpa en sådan rock, är det något man kommer ångra nästa vinter?

    /NS

   • Archibald skriver:

    Jag hittade själv en ullrock på JC förra året. Kraftigt prisnedsatt då fiskbensmönstrad tweed tydligen inte föll deras kunder i smaken. JC är ju inte riktigt butiken man förknippar med kvalitetskläder, men det var något med rocken som kändes rätt från första stund. Tyget, modellen etc. Efter viss justering av vidden i ryggen satt den också perfekt. Just nu använder jag den nästan dagligen.

    Det absolut viktigaste är ju att du själv trivs i rocken. Sen vill man ju gärna kunna ha kvar den i många år. Inblandning av syntet är inte nödvändigtvis dåligt. Ofta är det för att göra materialet billigare, men det ökar även slitstyrkan.

   • NS skriver:

    Se där!
    Om syntetblandningen inte är lika med dålig, vad är då fördelen med 100% ull? Varmare? Och är det någon större skillnad?

 6. Michael skriver:

  NS, har du funderat på en peacoat av längre modell? Det borde ju uppfylla både kravet på en stilig rock som inte är alltför dressad.

 7. NS skriver:

  Michael: Det är faktiskt precis vad jag har, men har inte riktigt hittat någon jag gillar förutom en från Barbour ( http://www.barbour.com/index.cfm?fuseaction=products.view&ProductID=18003&PCategoryID=25&RangeID=1 ), har inte hittat den i någon affär än, men misstänker att den kan vara lite för kort och kall?

  Konkreta tips uppskattas!

 8. LtCol Vincent "The Cad" Libido-Sterling skriver:

  Look here, Mulliner, aren’t you a bit quick off the handle rejecting an offer in this out of hand way? I mean to say..! Young girls in frumpy – sorry – vintage clothes : is there anything more feminine? I fear you have let the side down. Very disappointing! Harumph. Very!

 9. Algy skriver:

  Bästa NS,

  Jag har sett att det svenska företaget Tiger har kommit med en kort rock, vad jag minns finns den både i svart omönstrat ulltyg och grått fiskbensmönstrat. Kostar omkring 4500 kronor. Tiger är förvisso trist eftersom det är så spritt, men just denna modell är kanske värd att investera i ändå? Jag har inte tittat närmare på sömmar o dyl för att avgöra kvaliteten dock.

  Är du beredd att hosta upp lite mer pengar skulle jag köpa en rock från Crombie vilken dag som helst, eller låta sy upp en. Jag fick min skräddarsydda i förra veckan och är, ursäkta uttrycket, äckligt nöjd. Hittar du rätt skräddare kommer det inte att bli så värst mycket dyrare än i butik. Jag tror att jag har ett mönster någonstans som du skulle kunna kopiera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s