BAe 146, the tie

Min engelske kollega Mr.Garner berättar gärna om sina sina många år som anställd avionikingenjör hos BAE. Under tiden innan modellen BAe 146 släppts på marknaden var han involverad i arbetet med flygplanet.

I vanlig ordning släppte man en jubileumsslips planet till ära, vilka de inblandade fick ett varsitt exemplar av. Jag såg inte omgående slipsens koppling till flygplanet innan jag fick anekdoten återberättad, och undrarde om det månne var en ”regimental tie”. Sedan blev sambandet ganska uppenbart.

Diamantmönster, eller någon sorts medaljonger?

Närbild.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till BAe 146, the tie

 1. Goretexmannen skriver:

  Ack, den som ändå finge en slips i stället för en T-shirt vid produktlanseringar!

 2. Cyril skriver:

  Framför allt är det trist att man inte håller sig med vanliga regementsslipsar i Sverige. Regementena har ju iofs färger så det står väl vem som helst fritt att hitta en (randig) slips i de aktuella färgerna.

  • Alistair skriver:

   I regementsslipsarnas förlovade land är förvisso olika former av randigt vanligast men jag vill erinra om att det finns en hel del undantag, exempelvis The Parachute Regiment, 22nd SAS Regiment, The Queens Lancs Regiment, Royal Artillery etc. etc.

   MVH
   ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s