Äntligen höst

Strukturer och mönster

Jag kommer säkerligen svära över kyla och regn upprepade gånger, men det går ändå inte att neka till att det är rätt skönt med höstsvalkan. Äntligen tillåter temperaturen att man återigen lägger till en tröja under kavajen, och en tunnare rock över som skydd för väder och vind då det krävs.

För övrigt har jag idag konstaterat att jag står på krönet till det konditionsmäsiga förfallets brant. Troligtvis med en rask färd utför att vänta. Jag åker nu moped till och från jobbet, istället för cykel ca 10km, och det är förbaskat behagligt.

Äntligen tweed

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Äntligen höst

 1. Alistair skriver:

  Archibald,

  Vad är det för slags moped?
  Jag kanske kan våga hoppas på en läcker 50/60-talare ?

  För inte tusan åker väl en drönare på en modern, plastig och ”futuristisk” mopedstyggelse, eller?

  MVH
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Det estetiska idealet hade varit en 60-tals Lambretta. Nu är jag varken en hejare på motorer eller glad amatörmekaniker (läs: motormässigt gravt handikappad), så det rör sig om ett mer driftsäkert alternativ. Den kommer troligtvis att figurera på bild inom kort.

 2. Rasmus skriver:

  Ni har möjligen inte några tips om var Höstens Tweed ska införskaffas?

 3. Goretexmannen skriver:

  Nu blir jag så där nyfiken igen. Om du går klädd så där, tar du då av dig kavajen när du kommer in, eller har din arbetsköpare bestämt sig för att 15°C är lagom inomhus?

  (Och ja, att sluta cykla till jobbet är ett elände. Plötsligt måste man börja motionera!)

  • Ludvig Hallberg skriver:

   Jag tillhör dem som gärna har det kallar inomhus och hellre tar på mig lite kläder. Men den åsikten verkar inte delas av så många som klär sig i jeans och T-tröja. Det är väl rätt lätt löst genom att man hänger av sig kavajen och drar av sig tröjan. Sedan kan man jobba i skjorta och kanske tom uppkavlade ärmar på skjortan. Så länge du har slips ser det i alla fall relativt propert ut. Dessa möjligheterna beror såklart på vad man har för arbetsplats.

  • Archibald skriver:

   Har jag exempelvis cyklat till jobbet måste jag ta av mig kavajen när jag kommer in, tills jag svalnat något. Sen tas den glatt på igen.

 4. markgreven skriver:

  Visst är det skänt att äntligen få hälsa tweeden välkommen tillbaka efter en tid på undantag i garderoben. Frågan från Rasmus kvarstår dock. Gärna tips på någon som kan tillhandahålla kompletta tweedkostymer. Lokalt i Sverige så att man slipper pina den Londonboende dottern med kryptiska order…

 5. markgreven skriver:

  Tack för tips Gortexmannen, förvisso kände jag till den leverantören. Vad jag frågade om var någon lokal (alltså Svensk) försäljare av tweed, gärna kompletta kostymer…

 6. Calle skriver:

  En polotröja är väldigt trevligt på hösten, gärna till bruna mocka kängor. Ull/Tweedkavaj blir snyggt. Är det någon som vet om det finns en webshop som säljer Canali skjortor?

  Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s