Randsytt: Sanders & Sanders

London, black

I den ständiga jakten på de perfekta randsydda brogue-skorna till det perfekt priset, har jag i dagarna träffat på en för mig ny tillverkare av randsydda skor, Sanders & Sanders. I skotillverkningssammanhang är de dock absolut ingen nykomling, då de i dagsläget har bedrivit sin verksamhet i över 130 år.

Historien säger att bröderna William och Thomas Sanders, startade verksamheten i Rushden, Northamptonshire, år 1873. Tillsammans med sin stab av fem skickliga skomakare hade de ambitionen att med de bästa materialen tillverka herrskor av yppersta kvalitet.

Prismässigt ligger skorna från Sanders, som jag hittills uppfattat det, strax över tillverkare som exempelvis Loake. Jag har ingen som helst hands-on erfarenhet av dem, eller uppfattning om lästvidder eller läderkvalitéer. Av bilderna i deras webshop att döma, ser de dock ut att kunnna utgöra ett riktigt trevligt alternativ inför nästa utökning av skogarderoben.

I Sanders sortiment ingår linjerna Diplomats, Ambassadors, Casual, Regent Country och Uniform, där den sista antyder ett samröre med militär verksamhet. Ett faktum som borde kunna borga för pålitliga produkter. Nedan ses ett urval av utbudet.

London

Paris

Berlin

Highgare

Kilburn

Cheltenham

Olly

Strand

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Randsytt: Sanders & Sanders

 1. Magnus skriver:

  Oh, tack för den. Jag har länge letat snygga svarta skor med Dainite-sula i en prisklass som är rimlig för något som ska användas i svenskt vinterslask. Tycker inte Loake och deras gelikar har haft något snyggt att erbjuda men Sander’s Chiswick från Ambassadors-serien är ju ett kap för de begärda £135. Även med frakt så kommer det inte upp i vad du får betala för ett par halvtaskiga Lloyd’s här i landet.

 2. Garderners Delight skriver:

  Jag kan enbart rekommendera er att handla skor från Sanders. Mycket god kvalitet, ett rikt utbud och en bra service. Skorna kommer snyggt paketerade med skrivmaskinsskrivet kvitto! Det finns sällan något skäl att handla skor i sverige om man inte kommer över kvalitetsmärken, de brittiska skorna är fullständigt överlägsna.

 3. Per Dahlström skriver:

  Är det någon som kan tipsa om några bruna munkskor med dubbelt spänne som finns i G-fit? Verkar smått omöjligt att hitta.

  Tack på förhand.

 4. Johan skriver:

  Äger ett bar Sanders, upplever dessa ligga i samma liga som Loake kvalitetsmässigt. Kostnaden för att gå upp till ett par C&J är absolut en bättre investering.

 5. Steve skriver:

  Kul inlägg. Jag var nära att köpa deras Buck-shoe Jack med röd crepe sula i våras. Sanders är inget märke man hör talas om. Undrar varför? Fö är det ett evigt tjat om C&J på alla svenska bloggar. Det finns fler tillverkare av kvalitetsskor än så. Men som vanligt följer fårskocken vad några få trendsetters (Enckell/Juhlin?) föredrar.

 6. Johan skriver:

  Ja absolut men Sanders med täckfärgat skinn etc. spelar inte i samma liga som C&J, Church, Tricker eller Edward Green. Jga äger själv såväl Loake, Sanders och Herring som ovanstående märken och är nöjd med de flesta men man måste och handla dessa med en realistisk inställning till vad man får. Du får ett par bra skor, i klassiskt snitt med möjlighet till omsulning som kommer att följa dig ett antal år. De kommer dock inte åldras med samma värdighet och följa dig hälften så länge som din Church.

 7. Steve skriver:

  Johan: Jag håller med om vart enda ord. Det jag vänder mig mot är det totald ensidiga fokuset på just Crockett & Jones. Som du nämner är både Church, Trickers och EG bra exempel på skor i minst samma (ofta bättre) kvalitet som C&J.

 8. Göran skriver:

  En vidare undran inom ämnet…vet ni hur de skomärken ni nämner fungerar med lite fylligare iläggssulor? Har allmänt problem att hitta bättre skor som klarar av detta, p.g.a. limmad innersula och att foten, när väl illäggsula kan pressas ner, inte riktigt trivs i skon (bakkappan greppar inte hälen på ett bra sätt, med skoskav som följd).

  Har ett par CJ Grasmere inhandlade i London där innersulan revs ur och dessa passar acceptabelt. Vore kul med en sko som passar verkligen bra. Tips?

  • Archibald skriver:

   Jag använder faktiskt ett par iläggssulor i mina Woburn Black från John White. De är ju som tidigare nämnts inte fullt så exklusiva som många andra randsydda fabrikat, men i mina ögon en riktigt trevlig sko med en rymlig läst.

 9. Ludvig Hallberg skriver:

  Nu när vi ändå pratar om skor kan jag passa på och tipsa om detta företag i England,
  http://www.shoesnorthampton.co.uk/

  Ringde och pratade med dem igår, mycket trevliga och serviceminded. Där kan man köpa C&J för 280 pund, det är 1100 kr billigare än vad jag hittade i Lund där jag bor. Att de sedan levererar fraktfritt med DHL gör ju inte saken sämre.

  Sedan tänkte jag passa på och fråga vad ni har för läst? Jag har storleken 9E (Gick och provade C&J hos en skomakare i stan för att veta innan jag beställer). Tydligen var det rätt smalt här i skandinavien, även om E enligt C&J mått är medium.

  • Johan S skriver:

   C&J är generellt rätt smala i lästen, men om en E-modell passar för dig så är det sannolikt att andra C&J-läster i fitting E också passar. Det är min erfarenhet efter att ha provat bland andra 341, 348 och 325.

   Själv beställer jag C&J från pediwear.co.uk och använder deras ”price pledge” med hänvisning till Malaysiska P Lal store. Då betalar jag — exempel från senaste beställningen — GBP 257 för ett par ”Sedbergh” (inkl gratis frakt).

 10. Fredrik skriver:

  En till fråga på ämnet sulor. Har någon erfarenhet av sulor med s.k. double leather sole? Är det ett mellansteg mellan enkel läder och gummisula och hur är vattentätheten kontra andningsförmåga?

 11. Johan skriver:

  Har någon kollat in Charles Tyrwhitts skor? Jag kollade under Sale på deras hemsida och satte nästan morronkaffet i vrångstrupen, priserna är ju löjligt låga.

  Är det någon som har en bra jämförelse mellan olika märken? Just nu är det mycket ”X kan inte jämföras i kvalité med X” men det finns ganska lite jämförande studier att läsa och titta på. Jag har Herring shoes, Church och C&J själv men inga av dem uppvisar någon större skillnad då det inte gått så lång tid. Mina CJ är äldst med 5 år på nacken men används ganska sparsamt så de slits ju inte heller. En ankelkänga från Herringshoes där i mot plågas nästan dagligen och i betydligt värre väder och de åldras ju där efter också. Jag vill ha lite jämförelser att titta på av er som använder era skor dagligen, gärna året om så man kan se vad som sker med dem.

  • Redax skriver:

   Jag har petat på en av CT:s skor en gång, i våras. Då verkade de flesta av deras modeller vara gjorda i highshine, dvs. plastiga och lågkvalitativa. Men det finns säkert nån med mer gedigen erfarenhet=)

 12. Sean skriver:

  De finns på Scottish house på fleminggatan 105 i Stockholm och ligger mellan 1950-2450

 13. Peder skriver:

  Jag provköpte mig ett par Sanders Oxfords ur Uniformsortimentet vilka levererades idag.
  Helt ärligt så var det den miltära traditionen och min erfarenhet av deras George Boots som triggade min nyfikenhet. Rapport kommer när jag jobbat in dem.

  • Archibald skriver:

   Spännande! Det ser vi fram emot.

   • Peder skriver:

    På 90-talet använde vi en paradkänga från Sanders, den ersattes senare av Paradkänga 04 tillverkad av Barker. Min Sanders var bra och höll ganska länge trots hård användning och flitigt putsande. Till slut skrynklade sig dock lädret över tårna, och då är det inte mycket att ha som paradkänga längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s