Le lite, genom stressen.

Och så, hand i hand...

Dagens text medför en lätt risk för bilder av folk i ring, iförda batikförgad kaftan, sjungandes Kumbayah till stilla gittarkomp. För hur dålig jag än kan vara på det själv, har jag ändå insett hur mycket man vinner på att helt enkelt anstränga sig att försöka le en aning mot omvärlden.

Ofta sitter jag, cyklandes till jobbet och tycker att folk vars blick man möter ser sura och griniga ut. Tills jag inser hur jag själv säkert upplevs åt andra hållet. En till tänderna upputsad man i kostym med diverse sidenkrusiduller i fickor och runt halsen, cyklandes i ett rasande tempo. Blicken omvärldsfrånvänt riktad framåt med hörlurar i öronen. Gärna med solglasögon på. En förbaskat osympatisk knöl?

Charlie says, Smile.

Den visuella effekten av morgonrutinen och alla tankar som virvlar runt i huvudet under morgonen. Ibland ler någon av de personer jag möter, och då slås jag av hur glad jag blir av det. Faktiskt. Så, de gånger jag kommer ihåg det (jag är ofta en mycket disträ person), försöker jag aktivt att le när jag möter någon på färden mot jobbet. Det fungerar. Oftast besvaras det, med effekten att jag blir lite mer genuint glad, osv.

Det här inlägget postades i Livsstil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Le lite, genom stressen.

  1. Chasse skriver:

    Jag håller helt med dig! Humöret blir ofta vad man gör det till!

  2. Rasmus skriver:

    Kan precis som föregående talare inte göra något annat än att hålla med. Det finns ingen anledning att inte le lite mer i vardagen. Du blir glad, och du gör andra glada (vilket i sin tur borde göra dig än gladare). Win-win-win situation helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s