Randsytt budget: John White

Arundel Snuff från John White

Randsydda skor i budgetklassen kan vara ett intressant alternativ för att prova på typen av skokonstruktion. Tillverkare som exempelvis Church’s och C&J håller högre kvalité, men kan nog i många fall ligga på en prisnivå som avskräcker många från att ta det första steget mot köp av kvalitetsskor.

Tillverkare som franska Loding, Bexley och engelska John White erbjuder randsydda skor till samma pris, och lägre, än priset för många av de plastsuleförsedda skor som du oftast hittar i svenska skobutiker.

I våras köpte jag ett par Woburn Black från just sistnämnda John White, vilka även ses på bild nedan. De har nu gått i mer än ett halvår, och varit riktigt bra. Framförallt i förhållande till det i sammanhanget låga pris man får betala för dem. Än så länge kan jag inte utifrån egen erfarenhet jämföra dem med randsydda skor från så många andra tilverkare. Dock håller de klart samma kvalitetsmässiga klass som paret jag köpte från Grenson vid samma tillfälle.

Skorna från John White är tillverkade i ett stadigt rejält kalvläder, i en läst som håller formen och färgen, samt med en sula med vettig gångkomfort. Givetvis bör du ha skoblock i skorna då de inte används, samt undvika att använda dem mer än en dag i rad för att de skall hinna torka. Skoblocken hjälper även till med detta. Det är säkert uttjatat för många läsare, men tåls att nämnas igen. Även om du inte tycker att du svettas i dina skor, avger dina fötter ändå så mycket fukt som sugs upp av läst och sula, att skorna bör få vila minst varannan dag.

Roma Brown

Chelsea Tan

Woburn Black

Dante, Ginger Suede

Burley Tan

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Randsytt budget: John White

 1. Martin skriver:

  Hej Archibald!

  Vart får man tag i dessa John White’s? Finns de någonstans i butik i Sverige?

  Med vänliga hälsningar

  Martin

  • Archibald skriver:

   Jag köpte mina i London. Jag vet inte om de säljs i Sverige, men skulle inte gissa det.

   Jag skulle nog rekommendera dig att prova deras webshop, som bilderna ovan är länkade till. £8.95 i frakt, per beställning, till europa är en låg kostnad i sammanhanget. Storleksmässigt motsvarar i mitt fall deras UK stl. 10 en europeisk stl. 44.

   Lycka till.

 2. Algy skriver:

  Detta har diskuterats på TDC ett antal gånger men jag kan inte låta bli att rekommendera ett test av andra skor än C&J. I mitt tycke är de överreklamerade, jag har inte märkt att de är bättre än andra skor från billigare brittiska tillverkare. Min lokala skomakare som med jämna mellanrum servar samtliga skor i min garderob anser förvisso att de är bra, men inte värda de priser som C&J för tillfället ligger på i Sverige (4000+).

  Jag har fått ett par exemplar med vissa missfärgningar i ovanlädret samt sömmar med en tendens att släppa i plösens nederdel. Dessutom har jag efter nästan ett års användning inte lyckats få mina svarta C&J Hallam att bli såpass ingångna och sköna som de borde vara. Jag misstänker ett för hårt skinn.

 3. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Efter att enbart ha använt mig av skor av märket Greve (http://www.greve.eu) och haft väldigt negativa erfarenheter av deras revisionsservice, har jag numera bytt märke till C&J. Min erfarnhet är att deras handgrade serie och framför allt deras 337-läst passar min fot bättre än något annat.

  Jag har i skrivande stund ingen insikt i hur väl man genomför revisionen på fabrik i England, men passformen och kvalitén på skon s.a.s. ”ur lådan” är fenomenabel. Att skons form sedan är grymt snygg är ju dessutom trevligt 🙂

  Lågbudgetskor har jag med undantag för Charles Thyrwitt ingen erfarenhet av. Däremot kan jag intyga att man får vad man betalar för: ett par brogues som inte höll längre än 3 månader kan man vara utan även om det inte kostar mer än £125 .

 4. Gustav skriver:

  Bor i London och kan rekommendera att kolla in TK Maxx för John White skor. Dom brukar ofta ha ett flertal olika modeller med pris från £50 (motsvarande ordinare ca £100).

 5. David B skriver:

  Visst är C&J dyra… men deras handgrade är så otroligt sköna att det nästan blir värt det. Om ni är sugna så är http://www.pediwear.co.uk/ betydligt billigare än den svenska handeln. Inom EU också så ni behöver inte tänka på moms.

  Ska dock ta mig en titt på John White. Det är alltid skönt att ha lite billigare skor på jobbet. Ingen som ser någon skillnad ändå.

 6. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Om man är ute efter bra pris på de nästan pornografiskt sköna handgrade C&J och är villig att en chans att tullarna är bakfulla, kan P.Lal vara ett attraktivt alternativ (http://www.plal.com).
  Nackdelen är att man inte kan byta eller ångra sig efter att beställningen är lagd.

  Jag fick mina Savile Mink Suede för SEK 3500 där, emedan man i England ville ha £410 för samma sko. Jag måste naturligtvis ange till Tullverkat vad jag beställt och god ordning betala moms och tull för kalaset, men jag har haft så mycket att stå i på sistone att det inte blivit av ännu 😉

  Förresten, är jag ensam om att tycka att en brun mockasko (http://www.pediwear.co.uk/images/shoes/crockett/2561handgrasavile.jpg) kan vara ohyggligt snyggt till en grå enkelknäppt kostym med bälte i likafärgad mocka (och gris-skär skjorta)?

  • Archibald skriver:

   Det låter som en bra kombination.

   Annars är tydligen en väl beprövad metod för skoköp över nätet, att hävda plals pris via Pediwears lägsta pris garanti.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Det finns säkert en möjlighet att göra så. Emellertid är det nog också en belastning att Malaysia inte har införandeskatt på skor, vilket gör att P.Lal kan hålla verkligen låga priser. Dessa kan Pediwear troligen inte konkurrera med, eftersom Englands VAT är högre än Malaysias tull på samma vara. Det som torde begränsa är C&J egna leveranser och insikt i skev konkurrens. Det som tala för detta är att P.Lal har infört en ny ”no returns no exchange”-policy och anger precis lagersituationen för handgrade. Min gissning – må det vara lekmannens – är att C&J har upphört med handgrade leveranser till P.Lal pga. orimlig konkurrenssitation för kunder som ”glömmer” att tull för varorna i hemlandet. Säkert vet jag detta dock ej.

   • David B skriver:

    Har också hört att Pediware gärna försöker matcha Plals priser. Lite dyrare brukar det dock bli. Fördelen är ju som jag ser det att du inte riskerar att åka på momsen när paketet når fram till svedala.

 7. Ping: Läsarfeedback: John Whites service « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s