Kommande reafynd?

Sommarslipsar 2011?

Jag har flera gånger skrivit om fördelarna med att köpa klassiska plagg på rea. Ofta faller de inte de svenska massorna i smaken, och finns sedan kvar till fyndpriser när säsongen är över. Färdiga att inhandlas till nästa års motsvarande period.

Jag har med åren sett en alltmer tydlig uppdelning av min slipsgarderob där vissa slipsar använts flitigt sommartid, andra med frekvent under höst och vinter. Precis som med resten av garderoben. Jag har i många inlägg även skrivit om slipsar i andra material än ren siden. Ofta blir dessa ett trevligt sätt att variera ytstrukturen bland de plagg man har på sig. Ofta rör det sig då om slipsar i ren ull, ullblandningar eller bomull etc.

För att återknyta till reatjatet, har jag under en tid kikat på ett antal slipsar som känns om troliga kandidater till att bli sanna reafynd inom en snar framtid. Trevliga sommarslipsar i en blandning av 50% siden och 50% linne, med en skönt sträv och matt ytstruktur. Perfekta till linnekostymen. Jag har ännu inte provknutit dem, men vanligt butiksfluktande och tummande lovar gott. Jag har god tidigare erfarenhet av slipsar från butiken i fråga. Trots dess bespottade rykte bland stilhetsare.

Stor favorit

Tiden får väl utvisa om mina teorier kommer att besannas, eller om slipsarna stuvas undan till nästa säsong. Troligtvis kommer de först att falla under någon slags 3 för 2 kampanj. Då är de fortfarande för dyra. I bästa fall varianten lågt styckpris. Då kommer ett antal att inhandlas inför nästa vår och sommar.

Ljusgrå linnekavaj och vinröd näsduk?

Ni har redan gissat var de säljs, men jag råder er verkligen att se dem innan de avfärdas.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kommande reafynd?

 1. markgreven skriver:

  Väl tänkt, sanningen gäller dessutom även en hel del andra plagg som bättre tweed, skor o.s.v. Klassiker blir ju inte omoderna. ta vara på det gamla engelska citatet från husorganet ”The Field”; en bra jaktkavaj köper man inte – den ärver man…
  Ta väl vara på hösten!

 2. Lord Pesherton skriver:

  Bäste Archibald! Jag kanske är lite torsdagströg, vilken butik är det ni syftar på?

  • Archibald skriver:

   När jag tänker på det, är det säkert långt ifrån givet för många läsare i den här bloggen? Butiken med just slipsarna i inlägget är Dressmann.

   De säljer inte precis plagg som kan ärvas, men vissa av dem (leta och sålla) förgyller många år under en livstid.

   • Lord Pesherton skriver:

    Jaha! På Dressmann får en gemtleman leta lite mer noggrannt, men det ska absolut inte avfärdas. Köpte själv 10 slipsar för 100kr där i våras, vissa mer använda än andra.. En del skjortor är dessutom rätt trevliga.

    Angående plagg och prylar att ärva så väntar jag mig inga stordåd från ovan i släktträdet. Däremot lever jag i hopp om att vissa av mina egna tillhörigheter kan komma att skänka, om inte en förmögenhet, i vart fall glädje, nytta och viss förundran.

 3. markgreven skriver:

  Oooops! Hade nog väntat mig en annan slipsleverantör är Dressman…Nog borde det väl vara Atkinson eller Stockholm Kravatt för att matcha Harris-tweeden…?
  Självlart är det inte troligt att man ärver Dressman. Medan bättre varor enligt mitt förmenande kan njutas av generationer.

 4. Wolleman skriver:

  Jag har nog inte varit inne i en Dressman-butik på många år men av en slump tittade jag in i sommras och hittade just dessa slipsar.. mycket trevlig kvalitet måste jag säga, långt över förväntan.. köpte den röda med vit och blått, tyvärr betalade jag inte REA-pris men är ändå mycket nöjd med den slipsen.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s