Sloppy, T.M. Lewin!

Jag berömmer ofta T.M. Lewin för god kvalité till bra pris. Därför är morgonens upptäckt dubbelt så irriterande.

Jag packade upp en av skjortorna ur den senaste beställningen, lite lagom stressad innan färden mot jobbet. En vit slim fit variant med S:t Jameskrage och dubbel manschett. Strykningen var i vanlig ordning inga problem. De flesta av deras tyger är riktigt lättskötta.

När jag sedan skulle fästa manschettknappen i den vänstra manschetten, saknades ett av hålen! Det var inte heller så enkelt att de missat att sprätta upp ett redan sytt knapphål, det var bara en slät tygyta, utan varesig kantsöm eller hål. Mycket dåligt.

Nu kvarstår alternativet att bemöda sig med att lägga ut pengar på frakt, och skicka tillbaka skjortan till England, och vänta på att en ny skall skickas tillbaka. Nej, det orkar jag helt enkelt inte. Det hela kommer att sluta vid att jag tar upp ett hål på hemmaplan, och att förtroendet för T.M Lewin fått sig en rejäl törn, samt att denamme inom kort kommer att få ett välformulerat mail.

A double cuff requires 4 holes!

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Sloppy, T.M. Lewin!

 1. Engström skriver:

  Vid min senaste beställning så fattades även för mig ett hål i ena skjortans manschett, men det var i alla fall sytt så det var bara att sprätta upp ett hål.

 2. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  Jag har också noterat att T.M. Lewin stått rasande högt i kurs här och enligt min mening är det inte helt befogat. Själv har jag inte så fantastiska erfarenheter av deras produkter och efter att ha erhållit en beställning från dem och öppnade en av lådorna med manchettknappar var den ena skadad och en liten färgad plastbit låg vid sidan. När jag omtalade detta mailledes och bifogade foton på hur det såg ut, förväntade jag mig med tanke på det ringa priset att man helt enkelt skulle be mig slänga paret och avvakta de nya. Emellertid fick jag istället rigorösa instruktioner på hur jag skulle skicka varorna till T.M. Levin för undersökning om orsaken till defekten verkligen var deras ansvarsområde. Om någon hade erbjudit mig det futtiga priset för knapparna för att gå tidigt från jobbet alt. bryta lunchen för att ta mig till posten och sända allt enligt deras föreskrifter, hade jag vänligen avböjt. Således struntade jag i att skicka tillbara något utan kastade istället de defekta knapparna med en minnesanteckning att aldrig handla T.M. Lewins undermåliga produkter igen.

 3. Hannes skriver:

  När jag beställde manschettknappar för några månader sedan skickade de en svart och en blå istället för två blåa. Jag ringde deras kundtjänst och fick prata med en hjälpsam kvinnlig expedit som nästan direkt sade att jag kunde kasta de gamla manschettnkapparna och invänta ett par nya.
  Efter någon vecka dök de nya upp med budbil till dörren, helt utan kostnad. Jag antar att det beror lite på vem man får prata med. Personligen kan jag tycka att reklamationer brukar gå smidigare när man tar sig tiden att ringa istället för att skicka mail.
  Min erfaranhet av T.M.Lewins kundservice är i alla fall god!

 4. Oceanis skriver:

  Angående TML:s skjortor håller jag med om att kvalitén är ok i relation till priset efter att ha köpt 10-12 skjortor hitills, dock inte att tygerna är lättskötta. Upplever snarare att tygerna lätt blir skrynkliga och att man efter en dags användning ser ut att ha sovit en natt i ungarnas spjälsäng med skjortan på. Iofs har jag slutat tvätta och stryka själv sen några år tillbaka, tvätteriets kemikalier och pressning kanske gör skjortorna mer skrynkelkänsliga?!

 5. Lord Pesherton skriver:

  Instämmer i det ”Oceanis” skivit, min hittills enda TML-skjorta är lite knepig att stryka och blir som sagt lätt skrynklig. Men för de pengar jag betalade har jag svårt att klaga då passform och krage håller bra standard.

  Dock blir jag besviken å andras vägnar när de felar på det här sättet. Fel kan alla göra någon gång, men händer det frekvent och med dålig service på det så naggas den standard de representerat för mig rejält!

 6. Alistair skriver:

  Jag har också noterat det nästintill unisona lovsjungandet av T.M.Lewins produkter under året som gått. Ett riktigt ”husmärke” verkar T.M.Lewin ha blivit för TDC.
  Har väl dock inte riktigt förstått ”hypen” och vad som skulle vara så särskilt speciellt med T.M.Lewin. Jag äger ett par Lewin skjortor och instämmer i uppfattningen att de är VÄL generöst skurna samt svåra att stryka (dock finns alla knapphål i mina exemplar). Visst, det är en ”Jermyn Street” skjorta men inte i närheten av min uppfattning av en kvalitetsskjorta från nämnda gata.
  Jag tycker inte T.M.Lewin sticker ut som särskilt prisvärda. ”-You get what you pay for” gäller, enligt mitt förmenande, så även T.M.Lewins produkter.

  MVH
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Jag kan hålla med om att jag hyllat dem relativt frekvent. Mest för att de håller en rimlig prisnivå i förhållande vad de levererar (avseende krage och snitt), samt kanske lite av ett kvardröjande ”nyhetens behag”. Plus att de tillhandahåller en hyfsat väl fungerande webförsäljning. Framförallt är jag, än så länge, nöjd med deras kostymer.

   Skjortorna förtjänar dock precis det omdöme de fått i kommentarerna ovan. De är trevliga att stryka, men håller sig precis som sagts inte släta vidare länge. Jag känner att det seriöst är dags att höja blicken den kommande tiden. I vilken riktning får tiden utvisa.

 7. Lord Suggs skriver:

  De skjortor jag har från Lewin duger bra som ”vardagsskjortor”, använder dem främst till tweed/udda kavaj. Det område jag tycker de står ut (positivt) är slipsarna. Jag köpte nyligen en skjorta från Coles, som jag tycker är överlägset bäst kvalitet för pengarna. Jag inhandlade även ett par kragplattor i silver. Skjortan visade sig vara slut i lager varvid de erbjöd sig sy upp en ny. Eftersom det skulle dröja bjöd de på kragplattorna. Sådan service gör att man återvänder som kund.

 8. sslazio1900 skriver:

  Att saker och ting går fel händer den bästa av de bästa. Det är hur man tar hand om problemet som avgör konsumentens slutbetyg.

  Sedan kanske man ska ställa antalet fel och eventuella kvalitetsbrister på enskilda exemplar i relation till det totala antalet producerade skjortor – vilket rimligtvis torde vara tusentals, vilket ger en felmarginal boråt maximalt 1-2 %! Jämför det med bilindustrins brister där vissa märken har en kassationsfrekvens på var 5 bil måste rulla in i fabriken igen för åtgärd – innan leverans till ÅF.

  Så mot denna bakgrund kan man nog lugnt luta sig tillbaka i besvikelsens kölvatten och konstatera att man hade en nedrans otur?! Sen kanman inte förvänta sig att 4 för £100 håller samma kvalitet som 1 för £85?

 9. Fredrik skriver:

  Jag har sex skjortor från TML och är väldigt nöjd med alla. Visst är de stora, men slim fit är rätt ok. Och för det priset är de i mitt tycke riktigt bra!
  Jag hade lite problem med första leveransen, men det var precis innan jul och det kom nya skjortor utan problem. Det trots att de andra var på väg!

  Coles? Var hittar jag dem? Det skulle vara trevligt att testa…

 10. Peder skriver:

  Här finns Coles:
  http://www.whtshirtmakers.com/

  Jag har en Coles (köpt i Sverige) och är mkt nöjd med den.

 11. Johan skriver:

  oj, vad många här verkar ha ett stort antal skjortor, själv klarar jag mig på halvdussinet och har ungefär ett dussin, mer får inte plats i garderoben. Jag har 6 skjortor från TM Lewin och jag är nöjd, bra bemötande, lätt strukna IMHO och sitter bra. Det enda jag ogillar är att alla deras skjortor klassas i mina ögon som cutaway, en trend jag tycker är urtrist. Varför kan inte ne klassisk skjorta få vara en sådan?

  • Archibald skriver:

   De har en krage kallad ”Duke of York”, som jag känner inte borde klassas som cutaway? Eller är det kragsnibbar mer i stil med spearpoint-modellen du söker?

  • Alistair skriver:

   Ja, du Johan.

   Jag slutade räkna när jag passerade +50 skjortor (och då har jag ändå rensat ut de riktigt udda gamla trotjännarna). Jag har mycket svårt att kasta men å andra sidan väldigt lätt att köpa skjortor. Kan vara tecken på ett patologiskt tillstånd, vad vet jag 😉

   Beundransvärt (verkligen!) att du klarar dig på 6 skjortor!!!!!!!!!
   Själv måste jag, dagligen, uthärda ett tillstånd av ”otrygg valfrihet” varje gång jag öppnar skjortgarderoben….

   MVH
   ~Alisstair

 12. David B skriver:

  Jag tycker TM lewins skjortor är kanon för det priset man betalar. Visst stämmer ”Du får vad du betalar för” men TM lewins skjortor kostar ju £25 styck… Man får väl ändå mer för pengarna från Lewin än med en skjorta från Dressman eller H&M.

  • sslazio1900 skriver:

   David B – jag håller absolut med dig. äger för stunden drygt 20 skjortor och 3 kostymer från TML. Bra pris gör att man kan ha en större mängd, varpå slitaget också blir mindre.

   Tjänar bra med pengar men vill för den sakens skull inte till vardags i jobbet ha på mig en 1000-1500 kr skjorta.

   • David B skriver:

    Är helt med dig. Jag gillar att TML har släppt nya ”jobbkostymer” som är mer slitstarka då de bara är i super 80 ull.

 13. Markus J skriver:

  Jag har ganska nyligen förvärvat 4 skjortor med blandade kragtyper från TML och eftersom den beställningen gick på strax över tusenlappen så var det mycket prisvärt. Men om man ska se på skjortorna till mig som individ så passade dem sådär måste jag säga. Jag är en väldigt liten man och deras axelbredd var lite störande bred för mig och det är inget man korrigerar enkelt hos en skräddare direkt. Etons axelbredd passar mig mycket bättre men en skjorta av det märket kostar mer än 4 TML skjortor. Har ni något tips på ett prisvärt märke för sillmjölkar?

  Tack på förhand

  • Archibald skriver:

   Har sett att Peder Lamm lanserar ett eget märke i år, med focus på små storlekar. Har ingen aning om prisbilden, men skulle gissa på snäppet under Eton.

   • Markus J skriver:

    Ja det ska bli intressant att se hans kollektion. Jag antar att du också läste det i senaste King. Tack för den bästa bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s