Semesterhår

Sa du grooming? Fjolligt.

Vid gårdagmorgonens avfärd, passerande grannen Pastor Dahl. ”-Det är så roligt att se dig. Man kommer nästan att tänka på grabbarna på Sicilien när du står där i dina solglasögon…” konstaterade den stadige mannen sakligt och smått roat. Det förvånar mig inte om jag ses som smått påfågelaktig. Men, tjaa, det är ganska trevligt att inte behöva söka högre makter än en välskräddad kavaj, ett par glasögon, eller kanske ett välgroomat ansikte för att hitta kraft och ljus i vardagen.

Nu till dagens ämne. Kroppsbehåring. Jag skall försöka fatta mig kort. Det är trots långa veckor av avslappnad semesterledighet fortfarande inte manligt att ignorera väl valda delar av sin kroppsbehåring. Även om folk fortfarande undrar varför jag fortfarande envisas med att behålla den där sabla mustaschen.

"Näh, under semestern låter jag skägget växa fritt... (och därmed också resten av kroppshåret?)"

Jag talar snarare om hår som frodas på öron, i närborrar och andra tänkbara platser väl synliga för omgivningen. Jag propsar inte på en fullständig brazilian, men se bannemig till att näshåret stannar just i näsan. Näshårstrimmer, eller pincett anyone? Semestern är över.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Semesterhår

 1. Lulu skriver:

  ”Välgroomat”?

  Ditt krystat högtravande försök till språk är tydligen inte kompatibelt med ditt ordförråd. En riktig karl sysslar inte med att klippa sitt kroppshår.

  Är din granne frikyrklig, om inte används kyrkoherde eller lite mer informellt präst.

  • Archibald skriver:

   ”En riktig karl sysslar inte med att…” 😀

   Underbart Lulu. Det förgyllde verkligen min dag.

   Någon ”Riktig Karl” kommer jag nog aldrig att bli.

  • Johannes Jonsson skriver:

   Nu var ju ”Pastor” skrivet med versalt P så jag tolkar det som ett egennamn. Det finns 8 personer i Sverige som heter Pastor i förnamn.

 2. motsols skriver:

  Hej Lulu
  Håller med,man borde alltid ha torrt på fötterna när man kritiserar andras språkbruk.! 😉
  Mvh Motsols

 3. markgreven skriver:

  Tråden var väl inte språkvård utan hårvård…? Håller med om att för mycket hår på fel ställe skämmer. Därmed inte sagt att man måste trimma ”in extensio”!
  Mvh Markgreven

 4. Desmond skriver:

  ”Lulu” – i och för sig kan jag håll med om att rakning av alla möjliga delar av kroppen inte stämmer med min uppfattning av manlighet heller. Nu handlade artikeln emellertid inte om rakning utan om hår i och på näsa och öron, och om du anser att sådant är manligt, så kanske denna sida inte ligger inom din intressesfär.
  För det andra – pastor har länge använts folkligt om präster, även kyrkoherdar, i svenska kyrkan. Som titel i svenska kyrkan försvann det så sent som 2000. Annars äger det sin riktighet att ordet ofta förknippas med frikyrkor

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Pastor

 5. Fredrik II skriver:

  Jag förstår inte riktigt vad det här har att göra med att semestern är slut?.. Hår som sticker ut ur näsa/öron är aldrig vackert och borde plockas/klippas även under en ledighet. Det ingår i min dagliga morgonrutin att kontrollera det. Som tur är slipper jag kolla öronen, det växer ingenting där (än iaf) men näsan får sig en omgång med näsklippern om någonting syns för mycket.

  För övrigt anser jag att mustasch är vackert, och till en ”riktig” mustasch krävs det vax 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s