Seersucker

Ni har sannolikt läst om tyget högt och lågt i mer eller mindre trendhetsande texter de senaste två åren. Därför lämnar jag förnumstigt rabblande av olika namn på väven och dess historia därhän. Jag har varit småsugen och nyfiken på en kavaj i tyget en längre tid, men tidigare inte hittat någon passande variant, varken modell eller prismässigt.

Känslan har varit att den inte passar vid alltför många tillfällen under året. Samtidigt har jag saknat någon ljusare variant av sommarkavaj att ta till soliga dagar. Nu är ett nyligen inköpt exemplar under testkörning. Ovant, men ganska trevligt.

Många ränder på liten yta...

Nederdel

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Seersucker

 1. Fläderblom skriver:

  Bäckebölja!

 2. Per Dahlström skriver:

  Stiligt!

  Får man fråga var den införskaffades?

 3. NS skriver:

  Snyggt! Var kommer den ifrån?

 4. Mr. Tweed skriver:

  Not bad at all, old chap! But perhaps wearing your loafers sans or with some lighter colour socks would add to the summery feeling…
  Yours,
  Mr. Tweed

  • Archibald skriver:

   Thank you. I usually wear them sans. At work it feels a bit too naked though in such an, already somewhat eye-catching, ensamble. Still, I didn’t feel like throwing in a pair of oxfords. One wouldn’t like to bring the autumn closer, earlier than necessary 🙂 Therefore, the compromise of wearing socks.

 5. lano skriver:

  Mycket fint! Gillar de smala slagen, det passar väldigt bra till en sommarkavaj! Lust att berätta lite mer om märket och var du hittade kavajen? Har varit sugen själv på att införskaffa mig lite seersucker till nästa säsong!

  • Archibald skriver:

   även @NS @Per Dahlström: Kavajen, som är ofodrad, är helt enkelt inköpt på Brothers rea just nu, och torde finnas kvar att få tag på till riktigt bra pris. Modellen säljs även i en mycket trevlig linnevariant i snygg khakifärg. Som många andra klassiska plagg är de mer eller mindre ratade av den stora massan.

 6. Calle Z skriver:

  Hade tidigare en Haspel seersucker som tjänat mig troget under många år. Införskaffade nyligen dess efterträdare på Malmströms för 999 SEK. En seersucker kavaj med ett par ljusa bomullsbyxor och en vit skjorta, samt en panamahatt som fulländar det hela, är ytterst stiligt och samtidigt väldigt somrigt 🙂

  /C.

 7. Alistair skriver:

  Trevligt,

  Snyggaste ”preppy-sommarfritidskombination” i min smak är en dubbelknäppt seersucker (vita knappar) med ett par Nantucket reds. Inga strumpor oavsett val av sko.

  Vad gäller bärande av seersucker finns det, för mig, en mycket tydlig gräns mellan arbete & fritid (vilket f.ö. också är ett namn på en gammal proggrupp).

  MVH
  ~Alistair

 8. Johan skriver:

  Kul att se en seersucker i Sverige, ovanligt. Stod själv och höll i en i början på sommaren när jag besökte Portland (http://www.johnhelmer.com/prod.itml/icOid/269) Stillade mig dock och insåg att det definitivt inte var jag och behöll linnekostymen istället.

 9. Jimmy skriver:

  mycket stiligt, seersucker är jävligt trevligt på sommaren. Synd bara att man gått o blivit för bitig (läs fet) för min gamla från H&M (som är förvånansvärt snygg!)
  //Jimmy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s