Lätta på skygglapparna

Kärlek...

Jag har de senaste åren snöat in mer och mer fundamentalistiskt på klassisk stil. På gott och ont. Det har medfört en fördel i att min garderob sakta börjat gå från volym till något färre, mer välvalda plagg. Min slipssamling är fortfarande löjligt stor, men gallras sakta och metodiskt. Dock har denna stilsyn gjort tillvaron ganska enkelspårig.

Utvecklingen har lett till en strävan mot enkla, diskreta plagg. Logotyper och synliga märken som basunerar ut tillverkarens förhoppning om prestige, förstör och förfular. Dock vill jag, behöver jag, motarbeta även denna kategoriska fundamentalism. Precis som man sätter sin signatur på ett arbete, kan en tillverkares namn vara befogat, även om det för mitt inre i många fall kan se plottrigt ut.

Jag är därför mycket glad att fru Mulliner nyligen vid min födelsedag, kanske omedvetet, hjälpte mig att åter höja blicken något i denna utveckling. Hon förärade mig en bra väska, som även väckte den gamla modskärleken vilken legat något slumrande en tid. Med siktet tidigare mer eller mindre blint inställd på läderportföljer, känner jag att väskor också måste fylla en fysiskt praktisk funktion i all sin glans. Denna väska är med råge ändamålsenlig vid behov att packa regnkläder, eller träningskläder vid tillfälle, och jag tycker än mer om den för var dag.

Rymlig, vädertålig och nostalgiskt vacker.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lätta på skygglapparna

  1. Algy skriver:

    Annars kan kan rekommendera en gammal klassisk hold-all från Lonsdale, förvisso ingen axelrem men definitivt stilren. Som en bowlingväska ungefär, men med brittisk touch.

  2. Crossland-Taylor skriver:

    Union Jack slår nästan aldrig fel. Känner mig själv ganska benägen att införskaffa en sådan, var inhandlades den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s