Säsongsbetonad ärmlängd

Sommarbetonad ärmlängd

Vid helgens midsommarfirandet under en strålande sol, gjorde sig ett årligen återkommande faktum påminnt. En kostymgarderob består givetvis av både sommar och vinterkostymer, men i mitt fall till stor del av ullkostymer jag gärna använder året om…

Då vädret blir varmare och soligere, känns dock kavajärmar och byxben på dessa kostymer med ens aningen för långa. Vintertid sitter de precis som jag vill ha dem. Jag har nu i vår åtgärdat ärmlängden på några få kavajer, med gott resultat.

Än så länge tror jag det hela kan utgöra en släng av gårdagens diagnos. Men som jag påpekade i ett annat forum nyligen, kan 1 cm kortare ärmlängd i mitt tycke vara ett förvånansvärt effektivt sätt att göra en aningen vintrig kavaj, långt mer sommarbetonad.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Säsongsbetonad ärmlängd

 1. Fläderblom skriver:

  Men, var är manschettknapparna?

 2. markgreven skriver:

  Håller med, fram med manchetten och en snygg d:o knapp ”gör en sommar”..

 3. Desmond skriver:

  Jag håller med om att många plagg blir mycket roligare, när man får den där ändringen gjord, som man gått och retat sig på. Den där känslan av clown man kan få, som du beskriver, försvinner när man får plagget ändrat! (Och även om jag haft synpunkter på ärmlängd ”i ett annat forum”, tycker jag att detta är helt ”inom ramarna”) Och man kan ju faktiskt klara sig utan manschettknappar, i alla fall på sommaren, ibland. Jag gör det 🙂

 4. Andreas Weinås skriver:

  Jag är fullt med dig när det kommer till byxbenen men personligen är jag alltid svag för en kortare kavajärm. Jag tycker på något sätt att det ger ett så mycket mer skräddat intryck när ingen del av handen döljs av skjorta eller kavajärm och särskilt om det rör sig om en smalt skuren ärm. Angående manschettknapp eller inte så ser jag ett tredje alternativ då man helt enkelt bär manschetten uppknäppt. Så länge skjortan är av lagom längd kan detta ge en grymt snygg och avslappnad känsla och underlätta vid bärandet av ett något större armbandsur. Think Italian!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s