Gammal slipsbredd

Mörk ull

Slutsats enligt senaste tidens erfarenhet: För att få tag på en virkad slips med vettig bredd, bör man sannolikt bege sig till Italien, leta ihärdigt och sedan betala en bit över tusenlappen. Alternativt kan man göra köpet via någon obskyr italiensk webshop, som jag ännu inte funnit? Ebay är i detta avseende, trots ständig uppmuntran, i mina ögon inte riktigt den guldgruva som det ofta hävdas. Jag har i alla fall inte lyckats hitta det jag söker.

Vill man ha en tunnare modsvariant med den i det sammanhanget klassiska 2” bredden (ca 5cm), finns mängder av alternativ. Söker man något fylligare virkade slipsar med en bredd över 6cm är dessa mer sällsynta, och bredder runt 7-8cm nära nog icke existerande.

Man kan även lystet blicka bakåt i tiden, till den era då virkade slipsar med önskvärd bredd producerades i större utsträckning. Då detta fortfarande inte underlättar själva köpet, får man sätta sina förhoppningar till kvarlevor från tiden då det begav sig. Dessa inhandlas med fördel via vintagebutiker, vars innehavare letar fram det som är värt att ha ur mänder av ointressant lump. Nedan figurerar en sådan, tack för snabb leverans.

Svart, virkad med sällsynt och eftertraktad bredd

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gammal slipsbredd

 1. Artur skriver:

  Mycket snygg bredd på både slipsen och ränderna i skjortan. Var kan denna skjorta möjligen vara inköpt? Tycker det är svårt att hitta blåvit-randiga skjortor som inte har för stark blåfärg eller för smala ränder likt Stenströms.

  För övrigt skulle jag vilja höra en utvärdering av hur skorna från TM Lewin har hållit? Syftar på de bruna brougsen.

 2. Archibald skriver:

  Skjortan är den mittersta på bilden i detta inlägg, och kan rekommenderas.

  Rörande skorna har jag dem faktiskt på mig idag.

  Välbevarade

  De har i snitt använts ca 1 dag i veckan sedan inköp, och har hållit bra. Jag har fått bättra på den svarta färgen på utsidan av klacken och sulan något. Inledningsvis försåg jag dem med en tunn gummisula för att de skulle klara den svenska vintern bättre. Skorna har ännu inte behövt klackas om då originalklacken hållit förvånansvärt hög kvalité.

  De har förvarats i medföljande skopåsar, med ordentliga skoblock.

 3. Andreas Weinås skriver:

  Kul att du gillade slipsen! Ser riktigt bra ut tillsammans med den kragen!

  Fortsätt håll ett öga på VR så skall du se att du kan hitta mer godsaker i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s