Shirt-voyeurism, Boggi.

Button-down i linnetyg

Tanken var att bloggpostandet skulle vila tills på måndag. Så blev inte fallet. En läsare tipsade inför en londonresa tidigare i våras om Boggi. För att gå från veckans frosseri i fullspreadkragar, presenterar jag här nedan till synes det jag letat efter när det gäller sommarskjortor för mer avslappnade tillfällen.

Boggi säljer i sin webshop mjuka, böljande button-downkragar i en perfekt storlek, långt från de minimala och förkrympta trendvarianterna. Sortimentet innehåller både bomullsvarianter i oxford och poplin, samt linneskjortor. Givetvis finns också ett större antal mer formella skjortor.

I utbudet ingår bland annat också en lockande pikétröja, tillgänglig i en mängd trevliga sommarfärger. Läsare med erfarenhet av Boggi får gärna komplettera med erfarenheter av bröstvidd och midjemått. Fördomsmässigt gissar jag dock att de ändå torde vara relativt kroppsnära, utan att bli trikåtighta?

Button-down, poplin

Button-down, oxford

Button-down, vit linne

Boggi piké

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Shirt-voyeurism, Boggi.

  1. laphroaigman skriver:

    De Boggi-skjortor jag har är ”custom fit”, jag bedömer att de är lite, lite vidare än TM Lewin’s slim-fit, smalare än Tyrwhitt’s slimfit. Mycket bra tygkvalitet till överkomliga priser.

  2. Markus skriver:

    Nu ska ni få höra. Jag var i Rom för några veckor sedan och besökte då en Boggi-butik. Till min stora besvikelse (och förvåning) hade de inte skjortor med extra lång ärm så inga långärmade skjortor passade mig (jag är i och för sig två meter lång (give or take a few cm)). Eftersom jag ville prova på kvaliteten i såväl tyg som konstruktion fick jag istället (mot min vilja och mina principer) köpa en kortärmad skjorta. Den är väldigt trevlig, förutom det faktum att den är kortärmad, och hittills har den visat på god kvalitet. Passformen är ganska vid men inte extrem på något sätt. Jag passade även på att köpa en slips (de har ett väldigt trevligt utbud av såna) och två par strumpor. Både slips och strumpor lever upp till alla förväntningar (men är det inte lite konstigt att man har strumpor i strl 46 men inte skjortor med extra lång ärm?). Jaja. Boggi är bra. Men kanske inte för mig. I alla fall inte deras skjortor. Kortare män: enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s