Loding

Modellen Milan i tonen Patinated Gold Box

För att gå vidare på spåret om kvalité till ett mer hanterbart pris, kommer vi idag till den franska skotillverkaren Loding. Jag har ännu inte själv upplevt dem i verkligheten, men de skall enligt pålitlig källa utgöra väldigt mycket sko för pengarna. De erbjuder inte samma komfort som exempelvis C&J, men ligger heller inte tillnärmelsevis i samma prisklass.

Med ett genomgående pris om €150 per par, samt fina skoblock för €25 blir Loding i mina ögon ett mycket bra alternativ i prissegmentet. Storleksmässigt säljs skorna enligt den europeiska skalan, där storlekarna skall överensstämma bra med de svenska motsvarigheterna.

Loding säljs bara i de egna butikerna, främst spridda i hemlandet Frankrike, men även i ett fåtal andra större europeiska städer. De har lyckligtvis även en väl fungerande webshop. Jag fastnade för modellerna presenterade i detta inlägg då de erbjuder en aningen mer kontinental, nätt läst än många andra skotillverkare i samma prissegment. Förhoppningsvis utan att ge skon ett alltför långsmalt utseende. Jag känner själv att dessa lästsiluetter gör sig bättre till lättere och ljusare sommarkläder, än mer bastant rundade utföranden. Givetvis en fråga om eget tycke och smak.

Med detta inlägg önskar jag också våra läsare en trevlig midsommarhelg med mycket sill, gemenskap och väl avvägda mått av kyld dryck!

Ticcio Dark Brown Suede

Milan, Patinated Dark Brown Box

Newton, Dark Brown Box

Raw Wood Shoetree

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Loding

 1. chris skriver:

  mycket fina skor för det priset!

 2. Michael skriver:

  Jag har gjort ett antal försök att komma i kontakt med dem över mail med frågor ang läster etc. men det verkar vara omöjligt att få ett gensvar, så jag vet inte om jag skulle våga beställa på deras hemsida.

  Mvh Michael

 3. Peder skriver:

  Milan är en otroligt snygg sko, förmodligen lägger jag en beställning på dessa inom kort. Vet dock inte vilken nyans av brun jag ska ha, ljus eller mörk, men det lutar åt de ljusa.

  Trevlig midsommar på er

 4. Steve skriver:

  Peder: Återkom snarast med omdöme och ffa hur storlekarna är. Är klart sugen på en Milan jag med förutsatt att kvaliteten är ok.

 5. Oscar skriver:

  Kom precis hem från Cannes där jag var i Lodings butik. De är fantastiska skor med ett fantastiskt skinn! Jag hade på förhand tänkt köpa ett gäng skor men väl på plats visade det sig att modellen inte alls passade min något smala fot, det uppstod en glipa vid anklarna för alla storlekar. Jag tyckte även att modellerna var mycket spetsigare än vad bilderna visar.

  Men om man gillar den spetsiga typen och har en någotsånär bred fot så kan jag utifrån vad jag sett rekommendera dem.

 6. Patrik skriver:

  Är det någon som listat ut hur man beställer? Jag kan lägga till i korgen och logga in men lyckas inte ta mig till själva sidan för betalning. Någon som vet?

 7. Eivind skriver:

  Verkar vara mycket prisvärda skor, speciellt för en snål studentbudget. Synd att de görs i så små storlekar, det är väl inte överdrivet stort med ett par europeiska 47or.

 8. Peder skriver:

  Jag har inte heller kommit underfund med hur man betalar, därav inget köp än.

 9. Stefan skriver:

  Kommer att befinna mig i Frankrike under vintern/våren och ska utan tvekan besöka någon av deras butiker. Tack för tipset!

 10. Micke skriver:

  Köpte två par från deras webshop utan att ha provat dem. Då jag läst här att de var breda i lästen så tänkte jag att jag inte behövde prova. FEL av mig. De är otroligt smala i lästen och jag har nu lämnat iväg dem för utlästning. De är också som en annan person här skriver betydligt smalare och spetsigare än vad som framgår av deras hemsida.

  Att beställa gick däremot bra. Beställde en måndag och fick levererade på fredagen. Däremot svarar de inte på mail

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s