Att handla på rea

Idealisk reavara, men behöver du verkligen ett i orange canvas?

Det är återigen tid för många butiker att hålla rea. Reor är många gånger ett tillfälle att göra fynd, med rätt tanke bakom inköpen. Ett gott, kanske uttjatat men mycket vettigt tips är att hålla sig borta från mindre genomtänkta impulsköp. Rikta in dig på sådant du redan tidigare letat efter. Ha en öppen attityd, och våga leta även i butiker du sällan besöker. Passa på att bygga basgarderob om tillfälle ges.

Ovan, en klassiker i flätat läder, oväntat fyndad tidigare under dagen hos en av de i sammanhanget mer bespottade kedjorna under deras reastart. I år har modekedjorna i många fall ett relativt gott utbud av klassiska skärp, slipsar och andra accessoarer då modet varit sådant.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Att handla på rea

 1. J skriver:

  Trevligt bälte. Även väskan ser bra ut. De har dock inte samma färg. Hur ställer ni er till att kombinera skinnaccessoarer av olika färg?

  Grundregeln är väl att t.ex skärp och skor helst bör vara av samma färg? Med detta i åtanke har jag försökt begränsa antalet färger hos mina läderaccessoarer för att de lättare ska gå att kombinera.

  • Archibald skriver:

   Jag håller det hela till skor, skärp och i viss mån klockarmband, och/eller klockmaterial med bältesspännet. Om väskans läder matcher är det ju en bonus, men att kräva samma ton blir i mina ögon att ta det hela ett steg för långt.

   Tanken att hålla sig med en läderväska for varje läderton i skogarderoben blir lätt absurd.

 2. Rasmus skriver:

  Får man fråga i vilken butikskedja bältet införskaffades? Eller vill ni inte göra reklam? Är ute efter ett liknande fast helst med spänne i mässing, samt ett i canvas med lite preppy-inspirerande ränder – var hittas sådant?

  • Archibald skriver:

   Jag vill minnas att jag sett skärp liknande det du beskriver i butiker ur kedjan som en gång kallades Slipsgossen.

 3. Fläderblom skriver:

  Vi höjer i afton ett glas till minne av dandyn Sebastian Horsley, som hittades död i sitt hem i morse.
  Vila i svid.

  Runa i The Guardian
  Runa i The Chap

 4. Steve skriver:

  Jag köpte samma bälte för någon dag sedan. Känns som 200:- är ett fynd. Hittade även en marinblå rock i vaxad bomull för kaffepengar. Så nu slipper jag lägga tusentals kronor på en mackintosh.

 5. Petter skriver:

  Håller helt och hållet med. På rea skall man handla tidlöst och sträva efter att bygga på basgarderoben. Finare material är också en sak att hålla utkik efter tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s