Tunn halsduk

Linen gingham check, Drakes

Med omväxlande varma och kalla dagar, kompletteras kavajen utmärkt med en tunnare halsduk

Halsduken behöver sommartid inte nödvändigtvis bli krystad eller som ett av ren fåfänga onödigt tillägg. Används den som just en halsduk, och inte ett runt halsen upp-puffat attribut a’la palestinasjal, kommer man i mina ögon långt. Själv har jag dock ännu inte fullt ut blivit helt bekväm med sidenhalsduken. Jag känner att den kräver sin tid, plats och framförallt vana för att bäras med självklarhet.

Personligen trivs jag mycket bra med varianter av linne eller tunn bomull i dämpade färger och mönster. Monterad runt halsen utan prestige, blir den ett självklart komplement och möjliggör även en tunn kavaj som enda ytterplagg under svalare dagar. Här kommer några varianter i olika prisklasser från två engelska tillverkare, Drakes och Austin Reed.

Casmere Bark, Drakes

Linen, Austin Reed

Cashmere Red Gingham, Drakes

Viscose, Austin Reed

Handblock print, Drakes

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tunn halsduk

  1. SirElliott skriver:

    ett mycket läsvärt inlägg, och en problematik vad gällar att inte gå för långt. För gränsen mellan en snygg casual halsduk till big brother variant är hårfin..Jag gillar drakes modell ssom varken känns för uppklädd eller nerklädd. Min favorit är däremot Turnbull & Asser:s polkadot variant av siden med blå botten och röda prickar..synd bara på priset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s