Drönarporslin

Mustaschkoppen. Hindrar ofrivilliga mustaschbad i ditt PG-Tips

Den victorianska eran var en sann glansperiod för manlig stil och skräddad elegans. Mycket tid och kraft lades ned på val av hattar, hanskar av rätt typ, sydda i rätt sorts skinn med mera. Vid denna tidpunkt rådde även ett högst nyanserat och innerligt mustaschmode…

Mustascher i alla storlekar, färger och former vårdades ömt. Modellen speglade ofta samtida storheters val av mustaschtyp. Det var ofta vanligt att man vaxade sin mustasch för att få fason och önskad form. Inte sällan med färgade vaxer i mörka toner.

Alla som anlagt en mustasch vilken börjat kika ned under överläppens kant, är bekanta med de praktiska bryderier detta medför. Att äta glass blir ibland ett relativt utmanande äventyr. För att inte nämna chokladmousse.

För att återgå till de viktorianska herrarnas vaxade stoltheter, uppstod stora utmaningar vid inmundigandet av hetare drycker som te eller kaffe. En duktigt vaxad handlebar, övergick mycket snabbt i ett mer valrossborstliknande inferno, dränkt i vax som mjuknat och smält av ångorna från de heta dryckerna. Stilkatastrofen var ett faktum.

År 1830 kunde så den rådige uppfinningsrike engelsmannen Harvey Adams råda bot på problematiken, i och med sin något annorlunda uppfinning, mustaschkoppen. Mustaschkoppen försågs med en sinnrik lite hylla, kallad mustache guard, vilken utgjorde en bågformad barriär mellan den heta drycken och nyttjarens överläpp. Då man belevat läppjade på sin Java, eller teblandning of choice, kunde mustaschen vila torr och säker på den för ändamålet avsedda anordningen.

Nyheten mad mustaschmuggen och dess populäritet spreds snabbt över kontinenten, och mycket snart ingick modellen i alla de större keramiktillverkarnas sortiment.

Källa: The Gavel

Sinnrik anordning för att låta nyttjaren hålla stilen.

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Drönarporslin

 1. Fredrik skriver:

  Haha, vilket påhitt!
  Jag håller faktiskt själv på att anlägga en nätt liten rabatt, ligger inne på första veckan och får väl se hur det artar sig.

 2. Fläderblom skriver:

  Jag har själv två mustaschkoppar och använder dem dagligen. Få saker är så irriterande som slokande mustasch och upplöst vax i munnnen och flytande på dryckesytan. Om man använder riktigt klassiskt vax eller modernt hårvax i mustaschen fylls munhålan snabbt med klibbig fettsmak. Modernt vax (och klassiskt ungerskt vax), som innehåller tvål för att göra mustaschen hård och vaxet lätt att tvätta ur, ger en obehaglig bitterhet. Mustaschkoppen underlättar vardagen enormt, framför allt om man som jag gärna dricker varm choklad.

  Ett litet påpekande bara. Mustaschskyddet på koppen kallar ni för ”mustache guard”. Varför engelska över huvud taget? Varför amerikansk dito till på köpet? Om ni prompt skall skriva på engelska, skriv på riktig (engelsk) engelska, alltså ”moustache guard”. Amerikanska är inget drönarspråk.

 3. Baldrik skriver:

  Finns dessa skönheter att komma över i dessa förtappelsens dagar? Någon som vet?? Är i ganska desperat behov av ett par dylika!

  Tackar på förhand!

 4. Brogueman skriver:

  Jag letar som en tok, men denna utmärkta produkt är svår att finna. Någon som vet var man får tag på dylika ting?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s