Beställa kläder från Brooks Brothers till Sverige

Brooks Brothers, UK

Då jag för några dagar sedan skrev om skjortor från Brooks Brothers, uppstod frågor kring beställning av varor från deras webshop. Frakt, tullar och skatt gör att beställningarna från USA fördyras avsevärt.

Med en läsares hänvisning kontaktade jag Brooks Brothers UK, och fick via en intervju med deras Marketing & PR Manager Chanel DeKock några lovande svar:

”-I have found two shirts in the Brooks Brothers US-webshop. Would it be possible to order theese from Brooks Brothers UK?”

C. DeKock: ”-Unfortunately we do not carry that specific shirt here in the UK, and that shirt is also in their sale section, so it is not something we can get in anymore either.”

”-Ok, but apart from theese specific shirts, could I possibly order clothes via Brooks Brothers UK?”

C. DeKock: ”-We do not have an E-commerce business here in the UK, so we are not able to process online orders, but you can order from us directly but either by email or telephone, and only if we stock the items here in the UK.”

”-How nice! So, since you do not have an English webshop, what is the easiest way to see what clothes you sell in the UK?”

C. DeKock: ”-You can find the item on our USA site, and send us the description and item number or link of your request for the garments you are after (like you have done), and we can look into our stock availability and try to source this here for you. Please note that due to our market being much smaller here in the UK, we do not buy the entire range, but we could make alternative suggestions for your request.”

How will I get an idea of the UK prices, are they the same as in the US-webshop, and can I use vouchercodes to get a discount?

C. DeKock: ”-…the prices you see on the USA site excludes the taxes, VAT and duties. We also do not run the same offers and promotions they do on their site, so the the vouchercodes will not be relevant. We will have in-store offers, which you can enquire about when you contact our store.

You can contact one of our stores directly by telephone or email for any assistance you may need or to place your order. They will also be able to advise you on the shipping charges (charges to Sweden is normally between £18 – £25, depending on the parcel size etc).”

Brooks Brothers, 150 Regent Street, London, W1B 5SJ
Tel: 0044 (0) 203 238 0030
Email: RegentStreet@eu.BrooksBrothers.com

”-I hope that this has been useful to you. If we can be of any further assistance, please do not hesitate to contact us.”

”-Thank you very much Ms. DeKock. Yes, this will probably be of good help for those of our readers who are interested in buying clothes from Brooks Brothers.”

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Beställa kläder från Brooks Brothers till Sverige

 1. Maximus skriver:

  Jag beställde skjortor från Brooks Brothers för ett par månader sedan. Bra service, snabb leverans och rimliga priser (sen tillkommer frakt och tull/moms). Men jag kunde inte föreställa mig att deras ‘slim fit’ skulle vara så otroligt stora. Och vem fick för sig att placera bröstfickan så långt ner? Jag är en normal strl 48:a men det funkade inte alls för mig. Gav bort dem till min (mycket) större svåger som blev glad. Någon som testat deras ‘extra slim fit’ och kan dela med sig av sin erfarenhet?

  • Jonte skriver:

   Extra slim fit skulle jag säga är som vi är vana att de ska passa i Sverige! Jag har normalt slim fit (t.ex. tiger/hm etc) och på mig satt Brooks extra slim fit som smäck!

 2. Per skriver:

  Hej,

  Kul att se att andra också uppskattar ett så klassiskt märke!
  Jag har också beställt direkt från BBs hemsida. Funkar klockrent! Bra priser (även om tull och skatt tillkommer) och det levereras hem till dörren för 50 dollar.

  Sist jag var i USA tog jag mig aldrig tid att prova deras Extra slim fit eftersom försäljaren där sa till mig att de inte skulle passa. Jag har kört på BB Boys strl 18 och i Sverige sitter Ralph Laurens slim fit S som ett smäck på mig. Märkligt men de sitter grymt bra och kommer att fortsätta beställa därifrån allt eftersom mainstream-hypen kring RL fortsätter!

 3. Jürgen skriver:

  Deras storlekar är stora över mage (Slimfit stl. 15.5), sitter skapligt i halsen, väldigt kort (32) och vid ärm samt extremt lång, mkt extra tyg ner i byxan. För att kunna använda 15.5 skulle jag behöva kosta på den lika mycket som den köptes för, den person som jag kan tänka mig skulle kunna ha det här plagget har korta armar, lång överkropp och en rejäl omkrets på överkropp. Det handlar här om skjortor med plagg-id 113Q & 299Q. Nästa köp från BB blir efter noggrann utprovning, för det här var en besvikelse.

  Kan fö. ge en slags jämförelse för att ge en referensram. Shirtfactory tailored fit stl. 38 (dvs, ”ej slimfit”) som är mer slimmad i kropp och över ärmar, har även längre ärmar, samma ungefär som Tiger Pelle (slim fit) stl. 39.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s